Kaip dainininkas L. Adomaitis kariavo Tailande 2557 metais (III)

Intensyviai besiruošiantis spalio mėnesį vyksiančiam galingam koncertiniam turui per Lietuvą dainininkas ir muzikos prodiuseris Linas Adomaitis nepamiršta pateikti akimirkų iš kruopščiai parengto savo kelionės dienoraščio po neturistinį Tailandą. Drauge su žmona Irma keliavęs muzikantas dalijasi įspūdžiais iš pačių įdomiausių ir kvapą gniaužiančių vietovių.

Dainininkas L.Adomaitis tęsia dienoraštį po Tailandą - šioje dalyje sužinokime, kaip jis su žmona Irma sutiko šlapiausius Naujuosius metus - 2557-tuosius pagal tajų kalendorių.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Dainininkas L.Adomaitis tęsia dienoraštį po Tailandą - šioje dalyje sužinokime, kaip jis su žmona Irma sutiko šlapiausius Naujuosius metus - 2557-tuosius pagal tajų kalendorių.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 21, 2014, 5:15 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 8:08 PM

Šioje dalyje ypač linksmai pasinerkime į šlapiausius Naujuosius metus ir sužinokime, kaip draugiškai kariauja tajai švęsdami 2557 metus (pagal tajų kalendorių).

Pozityvios intencijos, linkėjimas gero kitam – tai svarbiausia, kas po to patiems grįžta dešimteriopai...

Sėdame šį kartą į taksi, nors vairuotojas įnirtingai mums siūlo tuktuką. „Ne, kad ačiū, juk Tailando 2557- ieji jau prasidėjo, ir važiuoti tuktuku – tai pasmerkti save ir visą savo mantą kiauram permirkimui,” - net ir nesvarstome galimybės persėsti į triratį. Na, o jau įsikūrę svečių namuose ir saugiai (bei pabrėžiu – sausai) pasidėję daiktus, įšokame į pajūrio maudymosi kostiumus ir prisitraukę pilnus vandens šautuvus patraukiame į miestą.

Gatvės atrodo daugmaž taip: išsitempę gumines žarnas ir pasijungę jas nuo namų vandens čiaupų vyrai su žmonomis laisto pravažiuojančius motorolerių vairuotojus ir praeivius, vaikai žaisliniais kibiriukais iš statinės semia vandenį ir lieja ant visko, kas juda, nesvarbu, ar tai lengvas automobilis, autobusas, paprasčiausias praeivis, ar šuo.

Po 3 minučių, praleistų gatvėje, mes jau šlaput šlaputėliai ir tarsi grįžę į vaikystės kiemų karus, šaudome iš vandens šautuvų į visus iš eilės. Jei pašauni ką nors iš pasalų, tailandietis atsisuka, nusišypso ir padėkoja. Mat Naujųjų metų laistymasis vandeniu šalyje yra sena tradicija, kuomet švęstu vandeniu žmones šlakstydavo budistų vienuoliai. Tai - laimės ir sėkmės simbolika.

Negana to – žmonės drąsiai prieina prie tavęs, tepa veidą kvepiančia pudra ir linki gerų, prasmingų, džiugių, sėkmingų, vaisingų, turiningų, turtingų ir kitokių „ingų” metų. Nuo pudros baltutėliais veidais ir šlapi kaip viščiukai pasiekiame miesto centrą.

Išsigręžiame marškinėlius, bet bergždžiai – jau po sekundės iš pravažiuojančio automobilio gauname vėl po didžiulį kibirą šaltutėlio vandens. Nieko tokio, kai temperatūra per 40 laipsnių karščio – tai tokie naujieji metai labai laiku ir vietoj. Einame gatvelėmis išsišiepę, šlapi ir pozityviai karingi. Turistų čia taip pat nėra, dauguma jų išvykę į Tailando šiaurę, kur vyksta šimtąkart galingesni vandens šou. Girdėjome, ten gaisrinės mašinos užgesina netgi saulę.

Taigi vienoje miesto aikštės pusėje tailandiečiai pardavinėja užkandžius, kitoje pusėje – scena, kurioje groja vietinės reikšmės roko grupė. Vokalistas užsimerkęs plėšia aukštą natą – tik šast kibiras vandens, ir vokalistas bando atsitokėti, klausiamai dairosi, maždaug „ei, į muzikantus gal nelaistom, čia elektra ir visa kita,” - bet kam tai įdomu, svarbiausia miestelėnams linksma!

Staiga nepajuntu, kaip mane kelios dailios tailandietės vilkte velka, tempte traukia vaikiško baseno link, kuris sklidinas vandens riogso tiesiog vidury gatvės. Aš nesipriešinu ir apsimetu, kad negaliu ištrūkti iš merginų gniaužtų. Jos mane panardina į vandenį ir gardžiai juokiasi: „Cha, išmaudėm farangą!” (Farangas – tai epitetas, taikomas užsieniečiams, atvykėliams).

Kiek vėliau atsišaudydami einame gatve ir stabtelime šalia vienos šeimos namų visai šalia judrios gatvės. Prie mūsų iš karto prisistato keli vaikai: “Jūs čia su mumis ar prieš mus? Ar padėsite mums šaudyti į kitus, ar jus čia išmaudyti kaip viščiukus?” – grėsmingai ir tuo pačiu juokingai nuskamba jaunųjų vandens kareivių balsai. Ir mes pagarbiai linksime jiems: „O taip, mes, žinoma, kartu su jumis!

Padėsime praturtinti jūsų armijos gretas ir laistysime bei laiminsime kartu su jumis visus, kurie judės pro jūsų namų duris!” – atsakome vaikėzams, ir šie linktelėję galvas savo pilnus kibiriukus vandens nusuka nuo mūsų.

O ką tik sutikta šeima mus maloniai pasodina prie stalo, pavaišina gardžiomis ir be galo aštriomis salotomis som tam. Nors nelabai suprantame vieni kitų kalbos – sugebame kuo puikiausiai šiltai pabendrauti šypsenų ir intencijų kalba.

Daugiau kelionės įspūdžių oficialiame puslapyje: https://www.facebook.com/adomaitis.travel.diary

Su šlapiais ir laimės kupinais linkėjimais, Linas ;)

AZIJOJE SUKURTAS LINO ADOMAIČIO ALBUMAS „LAIKO MAŠINA" BUS GALINGAI PRISTATYTAS DRAUGE SU LIETUVOS VALSTYBINIU SIMFONINIU ORKESTRU JAU ŠIŲ METŲ SPALĮ DIDŽIAUSIUOSE LIETUVOS MIESTUOSE

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.