Atrask kurortą, kuriame automobilius pakeitė kupranugariai (I)

Supažindinsime jus su tokia sala, kurią, sakoma, savo rankomis lipdė ir gražino pats Kūrėjas: minkštas ir švelnus, nuotabios ir šviesios spalvos smėlis, lengvi brizai, kedenantys plaukus, ir malonūs kvapai traukia keliaujančius ir ieškančius rojaus kampelio Žemėje. Ši sala tituluojama kaip amžinojo pavasario vieta, kur klimatas nuostabus - oro temperatūra niekada nenukrenta žemiau 20 laipsnių šilumos. Tad turistinis sezonas čia trunka ištisus metus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 23, 2014, 10:00 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:21 PM

Las Palmas - didžioji sostinė

Tai - Gran Kanarija, populiariausi magiškojo sptyneto sala Kanarų salyne.

Las Palmas – salos sostinė ir didžiausias salyno miestas. 1478 metais įkurtame mieste matomas ryškus istorijos ir kultūros paveldas: painus senamiestis su Kanarams būdingais juodos spalvos lavos grindiniais ir įmantriais architektūriniais pastatais, nepaprastai graži katedra bei daug pasmingų lankytinų vietų - muziejų ir teatrų.

Ši vieta garsėja tradiciniais karnavalais, vykstančiais ištisus metus. Mieste gausu veiklos – jaukios kavinės ir restoranai, koncertai, naktiniai klubai ir paplūdimiai. Aktyvus gyvenimas verda visa parą, o vietą ypatingai praleisti vakarą ras visi – nuo populiariausių miesto klubų iki ramių, gyvai atliekamos muzikos vakarų.

Judančios Maspalomos kopos

Gran Kanarijos saloje atvykėlius žavi nepaprastos Maspalomos kopos – balto smėlio plotai, primenantys dykumą ir išsiskiriantys iš vulkaninio salos kraštovaizdžio konteksto. Šios 400 hektarų plotą užimančios kopos, esančios pietinėje Gran Kanarijos salos dalyje, 1994 metais buvo paskelbtos gamtos draustiniu.

Šios kopos, kaip ir smėlio dykuma, juda. Šalia jų esančiame kurorte yra uždraustas automobilių eismas, tad keliauti galėsite tik pėsčiomis arba kupranugariais. Šioje teritorijoje įkurtas nacionalinis parkas, o statyba yra draudžiama, tad ramybės nedrums nepageidaujami garsai ar kita triukšminga veikla.

Vakariniame kopų pakraštyje stovi tūkstančius dienų menantis švyturys, poilsiautojai gali leisti laiką prabangiuose viešbučiuose, o už kopų – prašmatnaus laisvalaikio mėgėjams įrengtas golfo aikštynas.

Palmitos parke - dresuotos papūgos

Vos už 10 kilometrų nuo Maspalomos – dar vienas botanikos ir ornitologijos stebuklas. Turbūt tai bene labiausiai šeimų pamiltas parkas, kuris gali pasiūlyti tropikais alsuojančią aplinką ir ranka pasiekiamą unikalią florą ir fauną.

Kai kurios iš 200 egzotinių paukščių rūšių gyvena bendroje parko teritorijoje, tačiau kai kurie privalo turėti „namus“, kaip drugeliai, kuriems parke priklauso ištisas namas - paviljonas!

Parke taip pat įrengtas akvariumas ir orchidėjų namas bei kaktusų sodas. Čia jus nustebins dresuotų papūgų pasirodymai, o norintys ramiai praleisti laiką gyvūnijos ir gamtos apsuptyje galės eiti pasivaikščioti po kaktusų giraites bei palmių alėjas ir pabūti skraiduolių namuose. Per 25 gyvavimo metus parkas gerokai išsiplėtė, jame dabar gyvena ir orangutangai, kaimanai, švilpikai, ir daug kitų gyvūnų.

Banglentininkai mokosi sutramdyti bangas

Gran Kanarijos salą yra pamėgę ir vandens sporto mėgėjai. Kai kuriuose paplūdimiuose bangos čia – vienos didžiausių. Esant itin palankioms oro sąlygoms, Atlanto vandenyno bangos kai kuriuose paplūdimiuose siekia net penkis metrus aukščio.

Šiame vandens rojuje galima išbandyti įvairias vandens sporto rūšis: burlentes, banglentes bei jėgos aitvarus, kurie šiuo metu yra itin populiarūs tarp keliautojų ir sporto mėgėjų. Pradedantiesiems yra sukurtos idealios sąlygos mokytis šio sporto pagrindų, o profesionalams – tobulinti įgūdžius bei patirti ir sutramdyti milžiniškas bangas.

„Lietuvoje išpopuliarėjus vandens sportui, o ypač jėgos aitvarams bei burlentėms, daugiau atostogautojų renkasi tuos kurortus, kuriuose gali nevaržomai mėgautis mėgiamu užsiėmimu.

Puikus oras, tinkama temperatūra Gran Kanarijoje yra puikus stimulas pradėti domėtis ar toliau tęsti sveiką gyvenseną bei atrasti dar nežinomas sporto rūšis“, - apie pastebėtas tendencijas pasakoja kelionių organizatoriaus  „Novaturas“ rinkodaros vadovė Ieva Dorelaitienė.

Įdomūs faktai

Iš Gran Kanarijos salos rengiamos ekskursijos į dvi gretimas Kanarų salas bei Afrikos valstybę Gambiją, kurioje pamatysite visai kitokią kultūrą.

Kanarų salos turi dvi sostines, tai Tenerifės sostinė Santa Cruzas ir Gran Kanarijos - Las Palmas, kartu jie sudaro vieną archipelago sostinę.

Gran Kanarijos sostinės oro uostas yra pirmasis Ispanijoje, naudojantis vėjo energiją.

Šioje saloje taip pat yra seniausias Ispanijos golfo klubas.

Gran Kanarijoje yra 82 paplūdimiai, o lankytojams geriausiai žinomi tik kokie 5.

Gran Kanarijoje vykstantis karnavalas įrašytas į Guinnesso knygą, kaip trunkantis ilgiausiai, net du mėnesius!

Žymusis keliautojas ir Amerikos atradėjas Kristupas Kolumbas, keliaudamas į Naująją Žemę, užsuko būtent į Gran Kanarijos salą.

Mėgstantiems pramogas su iššūkiais siūlomos kelionės į kalnus, laipiojimas uolomis bei povandeninė žūklė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.