Liepos 28-oji. Bulvės Europoje ir Jūrų muziejaus Lietuvoje diena

Kauno rotušėje šiandien šventė. 1542 m. padėtas kertinis Kauno rotušės pastato akmuo. Statinys buvo statomas pagal B. Choinauskio projektą. Iki XVI a. rotušė buvo vieno aukšto, trinavė be bokšto, netinkuotais fasadais.

„Ateik, atšvęsime kartu! Žinau slaptą receptą, kaip švęsti linksmiausia: tu man meti žuvį, o aš ją gaudau.“<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Ateik, atšvęsime kartu! Žinau slaptą receptą, kaip švęsti linksmiausia: tu man meti žuvį, o aš ją gaudau.“<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jul 25, 2014, 2:37 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 5:49 PM

Švenčia šiandien ir delfinai su ruoniais Klaipėdos jūrų muziejuje. 1979 m. Klaipėdoje, šiauriausiame Kuršių Nerijos taške, Kopgalyje stūksančioje XIX a. Prūsų statytoje tvirtovėje, pradėjo veikti Klaipėdos jūrų muziejus.

Rusijoje šiandien Rusios krikšto ir ryšių su visuomene specialistų diena. Sunki jų duona - atrodo pastaruoju metu net tikri šios srities profesionalai sunkiai besusidoroja ir su šalies, ir su prezidento įvaizdžio gerinimo užduotimis. Švenčiame paliūdėdami už juos.

Pasaulinė hepatito diena – pusė milijardo Žemės gyventojų gyvena nešiodami hepatito B arba C virusą. Nors daugelis pergyvena dėl AIDS, hepatitas žudo greičiau ir kasmet nuo jo žemėje miršta pusantro milijono žmonių. Proga susimąstyti.

San Marine švenčiama išvadavimo nuo fašizmo diena. Peru gyventojai švenčia šalies nepriklausomybę, kurią 1821 m. nuo Ispanijos iškovojo generolas San Martinas. 1586 m. seras Thomasas Harriotas iš Amerikos atgabeno į Angliją ir Airiją bulves. Gana greitai Airijoje bulvės tapo pagrindiniu maisto produktu. Iki mūsų jos keliavo ilgiau, tačiau tikrai dėl to neliko užmirštos. Taigi, už bulvę Europoje!

2005 m. po trisdešimties metų kovų IRA (Airijos respublikos armija) paskelbė, kad baigė savo ginkluotas kovas Šiaurės Airijoje. Graži ta taikos diena ir gera proga prisiminti, kad mūšiams pasibaigus dažnai lieka nebeaišku, dėl ko jie prasidėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.