Apgirtę jūros šventės dalyviai šokdino policiją ir medikus

Sekmadienio vakarą Klaipėdoje bus nuleistos tris dienas trukusios jūros šventės burės. Tris savaitgalio dienas policijos pareigūnai ir medikai darbo turėjo į valias, tačiau skaudesnių nelaimių pavyko išvengti.

Naktis Klaipėdoje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Naktis Klaipėdoje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jul 27, 2014, 1:08 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 5:08 PM

Greitosios pagalbos automobiliai į ligonines gabeno bene tris kartus daugiau žmonių negu įprastai. Pagrindinės bėdos – kraujotakos sistemos sutrikimai. Dėl visko kalta kaitra – oras šeštadienį įkaito iki 32 laipsnių -- ir alkoholis. Ir iš miesto renginių, ir iš pajūrio pas medikus pateko nemažai vapsvų sukandžiotų žmonių.

Į Klaipėdos policiją šeštadienį pristatyti 29 viešosios tvarkos pažeidėjai, vienam triukšmadariui, nepaklususiam pareigūnų nurodymams, teko blaivytis areštinėje.

Tradiciniai jūros šventės nusikaltimai – vagystės. Kišenvagiai triūsė ten, kur rinkosi daugiausia žmonių: kruizinių laivų terminale, mugėje, Teatro aikštėje, Jono kalnelyje. Kol kas į policiją kreipėsi aštuoni žmonės, praradę pinigines ar mobiliuosius telefonus. Tačiau neabejojama, kad iki pirmadienio tokių pareiškimų bus kelis kartus daugiau.

Savaitgalį Klaipėda nemiegojo ir šurmuliavo iki paryčių. Po miestą vaikštinėjo nemažai alkoholio padauginusių žmonių, bet dauguma jų buvo nusiteikę geranoriškai ir paraginti pareigūnų klusniai traukė namo.

Daug darbo turėjo gelbėtojai. Pajūryje poilsiautojai elgėsi tinkamai. Per regbio turnyrą Smiltynėje vienam sportininkui lūžo ranka.

Tačiau mieste laiką leidusiems ir alkoholio padauginusiems vaikinams ir vyrams perkaito galvos – vakarais ir naktimis jie šokinėjo į Danės upę nuo Biržos tilto ir krantinių.

Policija gavo pranešimą, kad vienas vyras prie Jono kalnelio skęsta ir šaukiasi pagalbos. Į įvykio vietą iškart nuvyko ugniagesiai ir medikai. Paaiškėjo, kad tai tebuvo įkaušusio žmogaus pokštas – toje vietoje, kur jis maudėsi, vanduo tesiekė pilvą, o jis paprasčiausiai apsimetinėjo.

Buvo ir daugiau „drąsuolių“. Viena kompanija vandens dviračiu iš Danės upės išplaukė į Kuršių marias, kur galėjo apsiversti, dar vienas šventės svečias su draugais susilažino, kad perplauks marias.

Danės upėje iki antros valandos nakties budėjo gelbėtojų kateris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.