Muzikos festivalis „Granatos Live“ skatins rūšiuoti

Muzikos festivalis „Granatos Live“, vyksiantis jau šį savaitgalį Rumšiškėse, atsakingai žiūri į aplinkos tausojimą ir siekia, kad festivalio metu susidariusios atliekomis būtų tvarkomas tinkamai. Todėl šiemet organizatoriai sujungė jėgas kartu su VšĮ „Pakuočių tvarkymo organizacija“ bei „Eko tašku“ ir kviečia visus festivalio dalyvius linksmintis atsakingai ir prisijungti prie aplinkosauginės akcijos „Rūšiuoji – vadinasi galvoji!“.

Kiekvienas dalyvis yra raginamas festivalio metu nepamiršti rūšiuoti susidarančių pakuočių atliekų.<br>Organizatorių nuotr.
Kiekvienas dalyvis yra raginamas festivalio metu nepamiršti rūšiuoti susidarančių pakuočių atliekų.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-28 11:32, atnaujinta 2018-02-11 16:48

Kiekvienas dalyvis yra raginamas festivalio metu nepamiršti rūšiuoti susidarančių pakuočių atliekų. Siekiant sudaryti patogias sąlygas rūšiavimui, visoje teritorijoje bus pastatyti specialūs rūšiuojamosios atliekoms skirti konteineriai bei spalvoti maišai. Viso festivalio metu surinktos atliekos neiškeliaus į sąvartynus, o bus atiduotos perdirbimui.

Tokiu būdu ne tik taupome vis labiau senkančius gamtos išteklius ir energiją, bet ir kaupiame žaliavas naujų produktų gamybai. Taip pat festivalio dalyviai turės galimybę iš arčiau susipažinti su įdomiais faktais apie pakuočių atliekų tvarkymą bei nusifotografuoti linksmame „Rūšiuoji – vadinasi galvoji!“ foto stende.

„Kadangi festivalis vyksta tikrai unikalioje vietoje, esame patys suinteresuoti išlaikyti teritoriją tvarkingą ir švarią. Mums svarbu, kad kiekvienas festivalio dalyvis atsakingai pažiūrėtų į aplinkosaugą ir atliekų rūšiavimą. Mes savo ruožtu pasistengėme, kad renginyje tam būtų sudarytos visos sąlygos,“ – sako festivalio organizatoriai.

Be to, kad viso renginio metu dalyviai bus raginami rūšiuoti atliekas, didelis dėmesys skiriamas teritorijos tvarkymui po festivalio. Tam organizatoriai subūrė savanorių komandą, padėsiančią sutvarkyti festivalio teritoriją jam pasibaigus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.