Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Rusai kankinasi perkėloje, kad išvystų pusnuoges Krymo gražuoles

Krymą užklupęs alinantis karštis nesibaigia iki šiol, tačiau Rusijos turistų, norinčių pailsėti prestižiniame kurorte, tai negąsdina. Jų nebaugina ir tai, kad dėl didelių spūsčių kelionė į Krymą trunka tris ar net keturias dienas, ir faktas, kad praėjusį savaitgalį, kaip spėjama, neatlaikę karščio prie kelto mirė du žmonės.

Krymo paplūdimiai niekada nebūna tušti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Krymo paplūdimiai niekada nebūna tušti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 25, 2014, 8:28 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 8:45 PM

Rusijai okupavus Krymą susisiekimas su šiuo pusiasaliu per Ukrainos teritoriją faktiškai nutrūko. Todėl tie, kas neturi pinigų lėktuvo bilietui, į Krymą važiuoja automobiliu aplinkui per Rusijos Krasnodaro kraštą. Iš čia į Krymą galima patekti keltu. Tačiau eilėse tenka laukti apie dvi paras.

Tai sekina poilsiautojus ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai - prie perkėlos neretai kyla susistumdymai ar net muštynės.

Tačiau ką šie turistai gauna po kelių dienų laukimo? Naujienų portalo lrytas.lt fotografas Vladas Ščiavinskas apsilankė Kryme ir užfiksavo, kaip atrodo okupuoto krašto paplūdimiai, kuo gyvena turistai.

Po ilgo laukimo eilėse poilsiautojai Krymą pasiekia būdami tokie atviri ir atsipalaidavę, kad net vulgariais laikomi Palangos turistai jiems nė iš tolo neprilygsta. Dažna moteris bendruose Krymo paplūdimiuose maudosi ir deginasi be viršutinės maudymosi kostiumėlio dalies. Diskomforto joms nesukelia ir itin atviros maudymosi kelnaitės su juostele.

Štai poilsiautojos, trokštančios nepriekaištingai atrodyti paplūdimyje į pusiasalį keliauja net su vakarėliams pritaikyta avalyne - aukštakulniais ar basutėmis su platforma.

Vis dėlto akmenuoti Krymo paplūdimiai daug tuštesni nei anksčiau. Rusijai okupavus šią Ukrainos dalį turistų srautas šiais metais sumažėjo net tris kartus nuo - 6 milijonų iki dviejų milijonų. 

Šiame kurorte ženkliai sumažėjo ir turistų iš Lietuvos. Mūsų šalies kelionių agentūros turistų į Krymą dabar neveža, tačiau žmonės nuolat teiraujasi, kada galės ten nuvykti. Dažniau poilsiu pusiasalyje domisi vidutinio ir vyresnio amžiaus žmonės, kurie mena sovietmetį ir tai, kad Jaltoje atostogaudavo tuometinis elitas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.