Vandenlentininkai skrodžia Lampėdį

Vandens pramogų entuziastai Lampėdžio ežere gali ne tik plaukioti, irstytis valtimis, bet ir išmėginti naują sporto šaką. Kempingo teritorijoje atidarytas pirmasis mieste vandenlenčių pramogų parkas, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Laikinoji sostinė“.

Vandenlentininkai pagaliau turi galimybę išmėginti ilgiausią Europoje trasą.<br>Organizatorių nuotr.
Vandenlentininkai pagaliau turi galimybę išmėginti ilgiausią Europoje trasą.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Sep 14, 2014, 7:06 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 3:49 PM

Prieš savaitę pradėjęs veikti pramogų parkas – dvyliktoji vandenlenčių sporto mėgėjų susibūrimo vieta Lietuvoje. Iš kitų tokio pobūdžio parkų jis išsiskiria viena ilgiausių Europoje 287 metrų ilgio trasa.

Jau pirmąją dieną nauja aktyvaus laisvalaikio praleidimo vieta sutraukė gausų būrį vandenlentininkų.

„Vandenlenčių parkai jau prieš kelerius metus įkurti sostinėje ir kitose šalies vietose. Kaimyninėse šalyse jie atsirado dar anksčiau. Nors Kaune netrūksta vandens slidinėjimo mėgėjų, parko, kur būtų galima pramogauti, neturėjome.

Su bičiuliu nutarėme jį įrengti ir kviesti paslidinėti vandenlentėmis“, – tikino vienas iš pramogų parko įkūrėjų, ilgametis vandenlenčių sporto entuziastas Viktoras Kibas.

Vandens slidinėjimo parkas Lampėdžiuose turėjo atsirasti praėjusios vasaros pradžioje, tačiau dėl užsitęsusių įrengimo darbų jis atidarytas tik rudenį.

Nors oras vėsta, parko įkūrėjas teigė, jog kauniečiai šį sezoną dar spės pasimėgauti vandens pramogomis. Parkas turėtų veikti iki pat spalio pabaigos.

Pramogų parkas kauniečių lauks ne tik šiltuoju sezonu. Jei žiema bus šalta ir daug prisnigs, Lampėdžio ežero trasa puikiai tiks slidinėti su snieglentėmis.

Vandenlenčių sportas atsirado iš vandens slidžių ir banglenčių sporto. Kaip žinoma, ant banglentės stovintį sportininką tempia kateris. Tačiau banglentes sudėtinga valdyti, todėl atsirado nauja lenta – vandenlentė.

„Greičiausiai vandenlentes sugalvojo banglentininkai, kurie esant ramiai jūrai nuobodžiavo.

Vandenlentės vasarą taip pat gelbsti snieglentininkus nuo sniego, o buriuotojus nuo vėjo trūkumo“, – sakė vyras.

V.Kibo teigimu, vandenlenčių sportas ypač išplito atsiradus parkams, kuriuose katerius pakeitė lynų sistemos. Tai leido sumažinti pramogos sąnaudas ir padaryti sportą prieinamą daugeliui.

Išmokti išsilaikyti ant vandenlentės, šio sporto puoselėtojų teigimu, nėra sudėtinga.

Pramogautojams nereikia turėti ypatingų plaukimo ar akrobato įgūdžių. Jau po pirmųjų 20 minučių dažnas žmogus mėgaujasi pramoga. Dėl saugumo sportuodamas jis vilki neskęstančią liemenę, dėvi šalmą.

„Kaune yra per pusšimtį aktyvių vandenlentininkų. Norinčiųjų išmėginti šią pramogą netrūko jau pirmosiomis parko atidarymo dienomis. Tikimės, jog mūsų gretos didės“, – kalbėjo pašnekovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.