Malta verslininkus Martinavičius užbūrė povandeniniu pasauliu

Atostogų nuotaikomis vis dar gyvenantys verslininkai Natalija (37 m.) ir Sigitas (46 m.) Martinavičiai įsitikino, kad nuostabi Viduržemio jūros sala Malta – nardytojų ir gurmanų rojus.

Daug po salą keliavę Natalija ir Sigitas Slimos kurorte mėgavosi gražiais vaizdais, saule, jūra ir kava.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daug po salą keliavę Natalija ir Sigitas Slimos kurorte mėgavosi gražiais vaizdais, saule, jūra ir kava.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Oct 4, 2014, 9:15 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 3:23 PM

Neseniai iš saulėtosios salos grįžusių kauniečių teigimu, nardymo sąlygos ir vaizdai po vandeniu čia nusileidžia nebent Egiptui ir Maldyvams. O maistas stebina įvairumu, skoniu ir gausa.

Daug keliaujantys kauniečiai Maltoje lankėsi pirmąkart. Šią salą jie pasirinko ne vien dėl aplink ją besidriekiančių tolių, horizonte išnykstančių laivų, puikaus klimato, smėlėtų paplūdimių ir akį traukiančių išskirtinių formų autobusų.

Porą labiausiai viliojo spalvingas žuvų ir įstabus uolų bei koralinių rifų pasaulis, kurį daugelis profesionalių nardytojų įvardija kaip gražiausią Europoje.

„Esame išžvalgę ne vienos pasaulio jūros gelmes. Tačiau mus nuolat vilioja nauji įspūdžiai, todėl šįmet pasirinkome Maltą, kur yra daugybė nardyti tinkamų vietų, o vanduo čia labai skaidrus ir šiltas“, – pasakojo N.Martinavičienė.

Pora tikino, kad Maltoje galima nardyti ir arti kranto, ir paplaukus tolyn į jūrą laivu. Kad ir kur nardytum, visur keri įvairus ir gražus Maltos vandens gyvūnijos pasaulis.

„Pro šalį plaukiantys dideli įvairių žuvų būriai, rėpliojantys krabai, iš po akmenų landžiojantys aštuonkojai, kalmarai ir dugną nusėję jūrų ežiai džiugina akį ir leidžia patirti nepakartojamą jausmą“, – pasakojo keliautojai.

N. ir S.Martinavičiai nardymo malonumais mėgavosi ne tik Maltos saloje, bet ir šiai valstybei priklausančiose Gozo bei Komino salose.

Ypač didelį įspūdį nardytojams paliko povandeninis pasaulis prie Gozo salos – tiesiai priešais vieną iš šios vietos gamtos stebuklų – Žydrąjį Langą. Šioje vietoje pramogautojams atsivėrė nuostabūs rifai, uolos, urvų labirintai.

„Dar viena nardymo Maltoje įdomybė – galimybė po vandeniu paplaukioti tarp nuskendusių karinių, krovininių, pramoginių ar žvejybinių laivų ir keltų. Labiau patyrę nardytojai net gali pasižvalgyti po jų vidų.

Tiesa, didelių lobių čia nerasi, nes daugelis laivų skenduolių yra dirbtinai nuskandinti į keliolikos ar kelių dešimčių metrų gylį, kad priviliotų nardytojus. Tačiau juos apžiūrėjus įspūdis išlieka ilgam“, – pasakojo pora, kuri į Maltą ketina grįžti dar ne kartą.

Maltoje daugybę laiko nardymui skyrę kauniečiai nepraleido galimybės pavažinėti po salą ir pasidomėti vietos įžymybėmis.

Jiems ypač patiko išskirtinių formų vietiniai autobusai ir kelionės jais.

Iš pradžių norėję nuomotis automobilį ir juo keliauti, verslininkai jau pirmąją dieną šios minties atsisakė.

Į Maltos sostinę Valetą ir kitus miestelius iš Budžibos kurorto jie važinėjo viešuoju transportu.

Viduržemio jūros saloje keliautojų akys krypo į autentiškus restoranus ir kavines, kuriuose jie paragavo įvairiausių valgių.

„Maltietiškas maistas labai skanus, panašus į itališką.

Mus sužavėjo vietinių virtuvės meistrų ruošta triušiena, arkliena, antiena, žuvis ir jūrų gėrybės. Itin gerą įspūdį paliko su įvairiais gurmaniškais padažais patiekiamos Viduržemio jūros sraigės“, – pasakojo N.Martinavičienė.

Nors paskutinę kelionės dieną saloje kone visą vakarą buvo dingusi elektra, kauniečiai tai prisimena kaip smagų nuotykį. Šviesos nebuvo iki išnaktų, tačiau dėl to nekilo jokios panikos.

Kurorto gatvės, namai ir kavinės pasipuošė tūkstančiais mobiliųjų telefonų, prožektorių ir žvakių šviesų. Žmonės lyg niekur nieko vaikštinėjo pajūriu, sėdėjo kavinėse, užkandžiavo, gurkšnojo vyną, šypsojosi.

Viešbutyje, kuriame buvo apsistoję lietuviai, tamsą sklaidė tik žvakių liepsna, tačiau jo gyventojai į tai reagavo labai ramiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.