M. Starkus ir V. Radzevičius įsitikinę - Palanga žavi ir rudenį

Keliautojai Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius tęsia kelionę po Lietuvą, kur lankosi įvairių miestų ir miestelių renginiuose bei išbando juose siūlomas pramogas. Praėjusią savaitę keliautojai leidosi į kelionę po muzikos garsų ir kino vaizdų nusėtą Vilnių, o šįkart televizijos rubrikos „Keliauk! Pažink! Pasidalink! Ištisus metus!” vedliai lankėsi Lietuvos kurortų sostinėje – Palangoje.

„Keliauk! Pažink! Pasidalink! Ištisus metus!” sužinosite, kur rudenį ir žiemą Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius rekomenduoja nueiti bei ką įdomaus nuveikti Palangoje.
„Keliauk! Pažink! Pasidalink! Ištisus metus!” sužinosite, kur rudenį ir žiemą Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius rekomenduoja nueiti bei ką įdomaus nuveikti Palangoje.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-28 13:52, atnaujinta 2018-01-24 10:17

Šį rudenį Palangoje būtų galima drąsiai pavadinti muzikiniu rudeniu – spalio ir lapkričio mėnesiais netrūks koncertų ir kitų muzikinių renginių, subalansuotų įvairiems skoniams. Spalį trankiai užbaigs Latvijos grupių „Mitrokhin‘s Master Band“ ir „Keksi“ koncertai paplūdimio prieigose įsikūrusiame muzikos klube „Vandenis“.

Norintieji nors trumpam atsipūsti nuo muzikos, spalio 31-ąją, Visų šventųjų išvakarėse, Švėkšnos miestelio parke laukiami su jau išskobtais moliūgais – žibintais ar tiesiog paprastais moliūgais, iš kurių patiems bus galima pasigaminti įspūdingus žibintus čia pat veiksiančiose kūrybinėse dirbtuvėse. Trečią kartą organizuojamas šventinis renginys „Mes už šviesą“ nuo 18 val. kvies magiška šviesa iš žibintų moliūguose apšviesti didįjį Švėkšnos pasididžiavimą – miestelio parką.

Ko gero, rimčiausias muzikinis iššūkis laukia lapkričio 8-ąją – Palangos klube „Ramybė“ koncertuos vienas garsiausių gitaros virtuozų pasaulyje Carlas Verheyenas. Legendinės britų roko grupės „Supertramp“ dabartinis gitaristas, vokalistas, dainų autorius, aranžuotojas ir prodiuseris su savo grupe „Carl Verheyen Band“ Palangoje surengs vieną iš trijų Lietuvoje vyksiančių koncertų.

Neliks nuskriausti ir klasikinės muzikos mėgėjai – jau lapkritį juos visus pasitiks Kamerinės muzikos festivalis. Lapkričio 8, 15, 22 ir 29 dienomis Palangos gyventojai ir miesto svečiai šaltais rudens vakarais galės pasiklausyti ramios muzikos, kurios kerai apglėbs kiekvieną, užsukusį į Palangos Kurhauzą.

Skambių melodijų netrūks ir pakeliui link Palangos esančioje Kretingoje. Lapkričio 8-ąją vyks tradicinė liaudiškų kapelų šventė „Grok, žemaiti!“ Miesto kultūros centre apsilankysiantys liaudiškos muzikos gerbėjai išvys kolektyvų iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos pasirodymus.

Lapkritis – darganų metas, o kiekviena diena vis labiau primena apie artėjančią žiemą. Nesušalti kvies Kojinių mezgimo čempionatas. Lapkričio 13 d. Salantų kultūros centre susirinks stipriausi ir kūrybiškiausi mezgėjai, kurie įmantriais raštais stebins tiek komisijos narius, tiek ir visus renginio žiūrovus.

Tad, net ir pasibaigus šiltajam metų laikui kurortas nepraranda savo gyvybės. Greta gausybės kultūrinių ir sporto renginių, kurie tinkami kiekvieno skoniui, kasdien lankytojų laukia ir kiti Palangos simboliai – Gintaro muziejus ir grafų Tiškevičių rūmai. Norinčius įkvėpti ramybės ir atsipalaiduoti, kviečia mieste veikiančios sanatorijos ir sveikatingumo bei SPA centrai. Tuo tarpu nebijantys audringo jūros šėlsmo po kojomis neturėtų pamiršti aplankyti ir Palangos tilto.

Televizijos rubriką „Keliauk! Pažink! Pasidalink! Ištisus metus!” kviečiame žiūrėti trečiadienį, spalio 29 d., 18:30 per „Lietuvos ryto televiziją“. Joje sužinosite, kur rudenį ir žiemą Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius rekomenduoja nueiti bei ką įdomaus nuveikti Palangoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: koks svarbiausias O. Scholzo vizito tikslas?