Apžiūrėti paskendusio miesto – pėstute vandens paviršiumi

Italijoje esantis ežeras Lago di Resia – vienas unikaliausių gamtos reiškinių. Jeigu iki šiol galvojote, kad vaikščioti vandens paviršiumi – tikras stebuklas, visos jūsų iliuzijos žlugs.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 14, 2015, 2:52 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 3:01 AM

Šalia Austrijos ir Šveicarijos sienų, Italijoje stūksantis Resia ežeras pasižymi tobulai skaidriu, žalsvai mėlynos spalvos vandeniu. Tarp kalnų esantis ežeras ir jį savo smaile puošiantis bokštas – dar prieš 60 metų po vandeniu dingusio Grauno miesto likučiai.

Miesto dingimo istorija išties labai keista. Tuometiniai miesto gyventojai protestavo prieš vienos galingos kompanijos planus sujungti du natūralius ežerus ir iš jų sukurti vieną, tačiau milžinišką vandens telkinį.

Galiausiai, kai kompanija, išsikovojusi leidimą, savo planus įvykdė, aplinkiniai miesteliai buvo tiesiog užtvindyti. Išliko tik vandenyje stūksanti garsioji Grauno varpinė.

Šiuo metu šioje vietoje vasaromis galima leistis į vaizdingą dviračių žygį aplink ežerą. O žiemą, kai ežeras užšąla, drąsiai galima juo vaikščioti ir netgi pėsčiomis pasiekti lede įkalintą varpinę.

Kalbama, kad buvusios bažnyčios varpinės varpai dar suskamba ir šiomis dienomis. Nors iš tiesų, maždaug prieš 60 metų iš bokšto jie buvo išgabenti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.