Iš naujo įsimylėti vestuvių planuotoja L. Vagonė pataria Maroke

Kuprinė – ant pečių ir tuščia galva. Taip į Maroką iškeliavo vestuvių planuotoja Laura Vagonė su bičiule fotografe Lina Aiduke. Nuotraukos – įkvepiančios, jose šalia Lauros – žavus jaunuolis. Tai Richardas, jis mokė lietuvę plaukti banglente.

Laura Vagonė (kairėje) su bendrakeleive Lina Aiduke Maroke sutiko nuostabių žmonių.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Laura Vagonė (kairėje) su bendrakeleive Lina Aiduke Maroke sutiko nuostabių žmonių.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 20, 2015, 2:50 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 3:21 PM

Gal moteris įsimylėjo?

„Aš nuolatos įsimylėjusi, jei nebūnu įsimylėjusi – tai man nuobodu, – nusijuokė Laura. – Bet labiausiai tai patį gyvenimą aš įsimylėjusi“.

Taip dauguma norėtų gyventi – ką daryti?

Laura turi receptą: „Nestabdyt. Nebijot nelaimingai įsimylėt. Iš viso – mažiau galvot. Ir išvykus, keliaujant – kuo mažiau galvoti“.

Moteriai tai buvo vienos nerealiausių atostogų.

„Visiškas kosmosas“, – sakė ji.  Draugės  planuoja keliauti į Indiją, tad Marokas – artimesnis egzotiškas kraštas joms tapo tarsi būsimos kelionės repeticija. Viskas gerai – draugės puikiai praleido laiką, tad planuoja vykti kartu ir Indiją.

Tik štai į Maroką Laura dar būtinai nori sugrįžti. Ji nustebusi, kiek neigiamų kalbų girdėjo apie tą šalį – pati susidarė visai kitokį įspūdį. Žmonės – vieni šilčiausių kada nors sutiktų, paslaugūs, su jais gera ir ramu.

18 metų ten gyvenantys italai patvirtino, kad jei Maroke jus kas apvogs – tai tikrai ne vietiniai.

Taip, Maroke narkotikų siūlo ant kiekvieno kampo, bet toje šalyje gerai ir be jų.

Moteris – didžiulėje pagarboje, niekas nesikabinėja. Laura spėja, kad galbūt ir dėl to, kad lietuvės – toli gražu ne marokiečių grožio idealas, nes maisto pardavėjai jas vadino „skinny disaster“ ir liepdavo eit gerai pavalgyti.

Lietuvės kelionei ruošėsi pačios – joms taip labiausiai patinka keliauti. Ir pasigailėjo, kad į dykumą važiavo nusipirkusios ekskursiją. Laura įsitikinusi, kad dykumos didybę galima pajusti tik be svetimų keliolikos klegančių turistų kompanijos. Tad kitąsyk nuomotųsi mašiną ir keliautų tik su sau maloniais žmonėmis.

Ji neįsivaizduoja atostogų be vandens, tad pusę atostogų laiki praleido prie vandenyno Essaouira mieste.

Kita dalis prabėgo spalvingame Marakeše. Turgus – kažkas nerealaus: beždžionės kobros, galvijai, akrobatų pasirodymai, fakyrai, gatvės muzikantai. Turgaus šurmulys prislopsta nakčiai ir rytą vėl pradeda šurmuliuoti.

Nieko Laura iš kelionės neparsivežė, nes nenorėjo sukti galvos – Vilniun parkeliavo tik dovanotas aliejus. Štai kitą kartą norėtų įsigyti bent mažą kilimėlį prie lovos ir pirktų jį ne turistinėse vietose, o kokiame nors amatininkų kaimelyje.

Kelionei su lėktuvų bilietais lietuvė išleido arti 1000 eurų. Draugės dviese leido sau išsinuomoti penkiaviečius apartamentus – para kainavo apie 60 dolerių ir tai buvo brangiausia nakvynės vieta. Apelsinų sultis ten galima gerti kaip vandenį – stiklinė kainuoja apie eurą.

Laura ir kitąsyk rinktųsi gyvenimą Maroko miestų senamiesčiuose, vadinamose medinose. Taip, ten triukšminga, vargas krenta į akis, gali pasitaikyti ir tarakonų, bet tik taip galima pajusti Maroko dvasią.

„Taip, šokas toje šalyje ištinka, ypač jei nusileidi tamsoje, bet greitai pripranti ir mėgaujiesi“, – tikino Laura.

Daugiau Lietuvos ir užsienio garsenybių gyvenimo naujienų  mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.