Ką vertėtų žinoti planuojant prabangų poilsį?

Tadas Kertenis, įkūręs poilsinių kelionių po visą pasaulį svetainę tedo.lt, pastebi augančius keliautojų poreikius ir norus, renkantis poilsio vietą bei keliavimo būdą. Jaunas vyras teigia, jog daugėja žmonių, vis dažniau pageidaujančių kiek daugiau nei tik standartinio tipo kelionės.

Monakas.
Monakas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 26, 2015, 11:36 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 6:08 AM

Pasak jo, klientai, planuodami savo atostogas, ima domėtis aukščiausios klasės viešbučiais, vilomis, privačiu kelionės transportu bei konfidencialumo garantijomis. Kintant poilsiavimo poreikių tendencijoms, T.Kertenis sutiko pasidalinti svarbiausia informacija, kurią vertėtų žinoti kiekvienam, planuojančiam išskirtinai prabangų poilsį.

Kelionių su „Gold etikete" tipui priskiriamos išskirtinės kelionės. Jų metu klientas aprūpinamas įvairiausių paslaugų kompleksu: brangiai kainuojantys viešbučiai, kuriuose garantuojamas aukštas aptarnaujančiojo personalo etiketas bei paslaugų kokybė, privatus transportas, pažintinės ekskursijos ir pan., atsižvelgiant į keliaujančiojo asmeninius poreikius bei pageidavimus.

Pavyzdžiui, jei klientas įsigeidžia privataus lėktuvo, keletui valandų nuskraidinsiančio jį į Kanarus, tereikia vos dviejų valandų ir šis noras bus išpildytas. Privatų lėktuvą mes paruošime.

Jei keliaujantysis pageidautų liokajaus, kuris būtų šalia, vos prireikus, pasirūpinsime ir tuo. Tokiose kelionėse pildomi visi kliento norai. Kitaip tariant, žodiui „ne“ čia vietos tiesiog nėra.

Visos siūlomos paslaugos, skirtos tam, kad būtų garantuotas aukščiausias prabangos ir komforto lygis. Tačiau vertėtų žinoti, jog kelionės su „Gold etikete“ kaina gerokai skiriasi nuo įprastos poilsinės kelionės kainos. Visos papildomos paslaugos apmokamos atskirai. Tačiau patirtis rodo, jog tokias keliones besirenkantiems žmonėms didelės išlaidos nėra esminis dalykas. Jiems svarbesnės – atostogų metu suteiktos paslaugos, garantuojančios aukščiausią praleisto laiko kokybę.

Kuo prabangios kelionės skiriasi nuo įprastų poilsinių kelionių? Pagrindinis skirtumas lyginant prabangias keliones su įprastinėmis poilsinėmis kelionėmis yra tas, kad žmonės, į poilsį investuodami daug, gali būti tikri, jog visi, net ir patys įmantriausi, jų norai bus patenkinti.

Galima sakyti, kad renkantis „Gold“ kelionę, žmogus žino, kad „oras bus geras“. Kitaip tariant, jam suteikiamos visos garantijos į aukščiausią komforto lygį, kai niekuo nereikia rūpintis pačiam.

Imantis organizuoti tokią kelionę, dažniausiai iš anksto aptariama, kokių paslaugų reikės, ar gali prireikti išvykos metu. Pavyzdžiui, žmogus gali pageidauti prabangios jachtos ar sraigtasparnio, geriausio restorano, pasirinktame kurorte, ar SPA centro ir t.t. Turėjome atvejį, kai klientas prašė iš lėktuvo Tailande persodinti jį į sraigtasparnį, kad šis nuskraidintų jį maršrutu, „oro uostas – viešbutis – oro uostas“. Taip pat dažnai prašoma parūpinti bilietus į teatrą ar koncertą, kai jie jau būna išparduoti, ir internetu nusipirkti nebūna įmanoma. Klientui ypatingai svarbu, kad aptarnaujantysis personalas būtų pasiekiamas visą parą.

Tokias keliones dažniausiai renkasi asmenys, žinantys savo poreikius: vertinantys aukštą aptarnavimo lygį, mėgstantys ramybę bei komfortą. Kelionės su „Gold etikete“ nėra masinis produktas, todėl kiekviena iš jų organizuojama individualiai pagal kiekvieno kliento poreikius. Svarbiausia žinoti, ko iš šios kelionės tikitės. Tai yra, ramaus poilsio, kopinėti kalnais, keliauti į Šiaurės ašigalį ar aplankyti aukščiausių Europos kalnų viršūnes. „Gold“ kelionės nėra vien lepinimasis saulės spinduliais auksiniuose paplūdimiuose, gurkšnojant egzotinį gėrimą. Tai gali būti ir sportinio tipo poilsis: kopinėjimas kalnais, slidinėjimas ir pan. Tokias, aktyvaus pobūdžio keliones, vis dažniau renkasi jaunavedžiai, kurie nori pailsėti kiek kitaip nei vertinantys ramias atostogas po kaitria saule.

Ką vertėtų žinoti žmogui, besiruošiančiam į kelionę su „Gold etikete“?

1. Daugeliui keliaujančiųjų atostogų metu itin svarbi ramybė. Todėl prieš renkantis viešbutį ar nuosavus apartamentus, reikėtų pasidomėti, ar ten galima atsivežti mažamečius vaikus. Būtina paminėti, kad į viešbučius, skirtus ilsėtis suaugusiesiems (ang. „adults only“), priimami nemažiau nei šešiolikos metų sulaukę jauni žmonės. Tokiu būdu užtikrinama poilsiautojų teisė į ramybę atostogaujant bei garantuojamas visiškas konfidencialumas.

2. Vienas iš būtiniausių dalykų, apsistojant aukštos kokybės viešbučiuose, yra tinkamos vakarinės aprangos pasirinkimas. Ji privalo būti formali. Restoranuose netoleruojamas laisvas aprangos stilius (pvz., šortai). Aprangos standartų nepaisančių klientų, restorano personalas gali neaptarnauti. 3. Verta žinoti, jog visos papildomos paslaugos kelionės metu apmokamos atskirai. Pavyzdžiui, jei norite, kad iš oro uosto jus pasiimtų ne įprastas keleivinis autobusiukas, o, tarkime, privatus limuzinų klasės automobilis, tokiu atveju, pasirenkite sumokėti keletu šimtų eurų daugiau. Taip pat visos kelionės metu su savimi būtina turėti kreditinę kortelę.

Tiems, kurie nemėgsta ekstremalių nuotykių, nepatartumėme keliauti nebent į Somalį. Tačiau, jeigu klientas pageidautų, manau, rastume skrydį ir ten, tik parūpinti viešbutį būtų sunku. Aukšto lygio paslaugas ir kokybę galima atrasti keliaujant į pietų Prancūziją, Ispaniją, Indoneziją, Tailandą, Karibų salas, Braziliją, Maldyvus, Šri Lanką ir t.t., šios vietos yra labai paklausios.

Kelionės išlaidas nusakyti gana sudėtinga. Kaina priklauso nuo kiekvieno kliento individualių poreikių. Tačiau viską apskaičiavus, tai sudaro tikrai nemažą sumą pinigų. Pavyzdžiui, skrydžio kaina verslo klase gali skirtis 7-10 kartų, lyginant ją su ekonomine klase. Tarkime, keliaujant oro linijų „Emirates“ pirmąja klase, maršrutu Varšuva – Niujorkas, skrydžio kaina gali siekti iki 11,594 eurų į vieną pusę. Prabangiame viešbutyje vakarienės taip pat gana brangios. Naudodami šviežiausius produktus, patiekalus gamina profesionalūs virėjai, patiekiamas aukščiausios rūšies vynų asortimentas ir pan. Taigi, viskas turi savo kainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.