Alter do Chao: magiškas Brazilijos kurortas

Paros valstijoje (Brazilija) esantis nedidelis miestelis Alter do Chao gali pasigirti turįs labai įspūdingą paplūdimį, kurio dydis skiriasi kiekvienu metų laiku. Tam įtaką daro lietingi sezonai, kurių metu dalis paplūdimio tiesiog išnyksta. Tuo tarpu savaitgaliais miestelį užplūsta pailsėti ir vandens, smėlio bei saulės privalumais pasimėgauti norintys žmonės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 28, 2015, 10:55 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 12:12 AM

Pavojingosios rajos

Kaip ir daugelyje šiltų jūrų, reikėtų saugotis kai kurių nuodingų žuvų. Alter do Chao ypatingai reikėtų žvalgytis po kojomis nusprendus pabraidyti, kad neužlipti ant rajų, kurios yra nuodingos. Tai aktualiausia kiek toliau nuo miestelio nutolusiuose, ne tokiuose populiariuose paplūdimiuose.

Meilės sala

Įsimylėjusiems Alter do Chao lankytojams siūloma aplankyti plačiai Brazilijoje žinomą meilės salą. Sala esanti tarp Žaliojo ežero ir Tapajos upės lengviausiai pasiekiama išsinuomojus baidarę ar kajaką, nors ir yra siūlomi įvairūs pažintiniai turai.

Puiki vieta pabėgti

Amazonės apylinkės labai lietingos, ne išimtis ir Alter do Chao. Mažiausia rizika susidurti su labai lietingomis dienomis – rugpjūčio – gruodžio mėnesiai, todėl tai yra puiki kryptis norint pabėgti nuo vėsaus, darganoto lietuviško rudens. Tuo metu vidutinė temperatūra siekia apie 27 laipsnius šilumos, o lietingų dienų 6-12 per mėnesį, tuo tarpu balandį šioje vietoje lietingų dienų net apie 26 per mėnesį.

Atokus, tačiau populiarus kraštas

Kaip jau minėjome, Alter do Chao savaitgaliais pritraukia labai daug vietinių gyventojų, o ir svečių iš tolėliau netrūksta. Nepaisant didelio populiarumo, pasiekti šį nedidelį rojų nėra taip paprasta. Iš Lietuvos reikėtų pasirūpinti lėktuvų bilietais į San Paulą, iš ten bus reikalingi lėktuvų bilietai į vietinį Santareno oro uostą, iš kurio autobusu galėsite pasiekti Alter do Chao. Autobusai kursuoja maždaug kas valandą, tad labai ilgai laukti nereikės.

Pasiekti Santaremą galima ir upe, tačiau dauguma kelionių laivu trunka net kelias paras ir nėra labai patogios, tad labiausiai apsimoka keliauti lėktuvu, o iki galutinio tikslo atvykti autobusu.

www.greitai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.