Regioniniai parkai kviečia į nemokamas ekskursijas

Minint Europos dieną, gegužės 8 ir 9 dienomis, regioninių parkų lankytojų centrai ir skaidrumo iniciatyva „Jonvabaliai“ kviečia gyventojus į nemokamus atvirų durų renginius. Renginių metu centro lankytojams bus trumpai pristatoma regioninių parkų veikla bei rengiamos nemokamas parko gidų ekskursijos.

Lietuvos grožybes galima apžiūrėti nemokamai.
Lietuvos grožybes galima apžiūrėti nemokamai.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 8, 2015, 1:10 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 1:28 PM

ES investicijomis sutvarkyti, atsinaujinę ir lankytojams pritaikyti regioninių parkų lankytojų centrai siekdami didesnio skaidrumo, prisijungė prie skaidrumo iniciatyvos „Jonvabaliai“ ir gyventojams plačiau papasakojo, kur ir kaip buvo investuotos ES lėšos. Tuo tarpu šią savaitę vyksiančiuose atvirų durų renginiuose su įgyvendintų projektų rezultatais gyventojai kviečiami susipažinti gyvai. Svečiai kartu su regioninių parkų direkcijos atstovais galės apžiūrėti regioninio parkų lankytojų centrus ir juose įrengtas specialias ekspozicijas. Į nemokamus atvirų durų renginius gyventojus kviečia:

Penktadienį (gegužės 8 d.) 15.30 val., Veisiejų dvaro sodyboje įsikūręs regioninio parko lankytojų centras (Santarvės g. 9, Veisiejų m., Lazdijų r. sav.). XVII a. pastatyta Veisiejų dvaro sodyba, kuri neretai buvo vadinama ir pilimi, yra įsikūrusi šalia didžiausio regioninio parko teritorijoje esančio Ančios ežero. Šio renginio metu lankytojus gidas supažindins su Veisiejų dvaro sodybos istorija bei naująja ekspozicija „Gyvenimas tarp vandenų“.

Šeštadienį (gegužės 9 d.) 12 val., Krekenavos regioninio parko lankytojų centras (Dabrovolės 2, Krekenavos sen., Panevėžio r.). Krekenavos regioninio parko lankytojų centro svečiai galės nemokamai aplankyti Nevėžio upės senvagėms skirtą ekspoziciją, o vėliau pakilti į 30 m aukščio modernaus dizaino bokštą, kurio apžvalgos aikštelėje parko kraštovaizdį apžiūrėti galima beveik 10 km spinduliu. Krekenavos regioninio parko atstovai atvyksiantiems taip pat siūlo ir papildomą pramogą – su gidu leistis į edukacinį žygį „Pojūčių“ pažintiniu taku.

Šeštadienį (gegužės 9 d.) 12 val., Asvejos regioninio parko lankytojų centras (Radvilų g. 1, Dubingiai). Dubingių miestelyje įsikūrusio Asvejos regioninio parko lankytojų centro atstovai nemokamo renginio metu išsamiau papasakos apie architektūros paminklu laikomu buvusios smuklės pastatą, kuris po 2008 m. rekonstrukcijos tapo vietos gyventojų bei turistų traukos centru. Vėliau gidas supažindins su Dubingių piliavietėje esančiais kultūros paveldo objektais – Radvilų rūmų liekanų ekspozicija ir Radvilų giminės palaidojimo vieta.

Parkų lankytojų centrų atvirų durų renginiuose ketinančius dalyvauti kviečiame registruotis e. paštu egle@icbaltic.lt arba tel. (8 5) 278 84 91. Registruojantis reikia nurodyti dalyvaujančių asmenų vardą, pavardę bei kontaktinį telefono numerį.

Europos dienos proga nemokami atvirų durų renginiai vyks ir kitų miestų lankytinuose objektuose, kurie buvo atkurti iš ES investicijų. Daugiau informacijos apie vyksiančius renginius galima rasti tinklalapyje https://esinvesticijos.lt/lt/naujienos/kvieciame-i-europos-dienos-renginius.

Apie skaidrumo iniciatyvą „Jonvabaliai“

„Jonvabaliai“ – tai savanoriška iniciatyva, skatinanti įmones, įstaigas ar organizacijas pademonstruoti geruosius atsakingo lėšų naudojimo pavyzdžius, siekti didesnio skaidrumo, atsiskaitant už ES lėšomis finansuotus projektus. Iniciatyva taip pat siekiama suteikti galimybę gyventojams daugiau sužinoti apie ES investicijas iš pačių projektų vykdytojų ir paskatinti bendromis pastangomis siekti teigiamų esminių pokyčių skaidrumo srityje. Informaciją projektų vykdytojai gali pateikti, o gyventojai su pateikta informacija susipažinti tinklalapyje www.jonvabaliai.lt. Gyventojai taip pat turi galimybę tinklapyje pakviesti prisijungti prie šios skaidrumo iniciatyvos juos dominančius projektus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.