Į Vilnių sugrįžta „Vilnius Burger Fest“

Šį ketvirtadienį, liepos 28 d., Vilniuje įvyks gurmaniškų burgerių festivalis „Vilnius Burger Fest“. Antrą kartą kokybiško maisto entuziastų organizuojamas festivalis plečia dalyvių ratą ir šiemet veiks visą dieną – nuo vidurdienio iki vidurnakčio.

Į Vilnių sugrįžta „Vilnius Burger Fest“.<br>Organizatorių nuotr.
Į Vilnių sugrįžta „Vilnius Burger Fest“.<br>Organizatorių nuotr.
Į Vilnių sugrįžta „Vilnius Burger Fest“.<br>Organizatorių nuotr.
Į Vilnių sugrįžta „Vilnius Burger Fest“.<br>Organizatorių nuotr.
Į Vilnių sugrįžta „Vilnius Burger Fest“.<br>Organizatorių nuotr.
Į Vilnių sugrįžta „Vilnius Burger Fest“.<br>Organizatorių nuotr.
Į Vilnių sugrįžta „Vilnius Burger Fest“.<br>Organizatorių nuotr.
Į Vilnių sugrįžta „Vilnius Burger Fest“.<br>Organizatorių nuotr.
Į Vilnių sugrįžta „Vilnius Burger Fest“.<br>Organizatorių nuotr.
Į Vilnių sugrįžta „Vilnius Burger Fest“.<br>Organizatorių nuotr.
Į Vilnių sugrįžta „Vilnius Burger Fest“.<br>Organizatorių nuotr.
Į Vilnių sugrįžta „Vilnius Burger Fest“.<br>Organizatorių nuotr.
Į Vilnių sugrįžta „Vilnius Burger Fest“.<br>Organizatorių nuotr.
Į Vilnių sugrįžta „Vilnius Burger Fest“.<br>Organizatorių nuotr.
Į Vilnių sugrįžta „Vilnius Burger Fest“.<br>Organizatorių nuotr.
Į Vilnių sugrįžta „Vilnius Burger Fest“.<br>Organizatorių nuotr.
Į Vilnių sugrįžta „Vilnius Burger Fest“.<br>Organizatorių nuotr.
Į Vilnių sugrįžta „Vilnius Burger Fest“.<br>Organizatorių nuotr.
Į Vilnių sugrįžta „Vilnius Burger Fest“.<br>Organizatorių nuotr.
Į Vilnių sugrįžta „Vilnius Burger Fest“.<br>Organizatorių nuotr.
Į Vilnių sugrįžta „Vilnius Burger Fest“.<br>Organizatorių nuotr.
Į Vilnių sugrįžta „Vilnius Burger Fest“.<br>Organizatorių nuotr.
Į Vilnių sugrįžta „Vilnius Burger Fest“.<br>Organizatorių nuotr.
Į Vilnių sugrįžta „Vilnius Burger Fest“.<br>Organizatorių nuotr.
Į Vilnių sugrįžta „Vilnius Burger Fest“.<br>Organizatorių nuotr.
Į Vilnių sugrįžta „Vilnius Burger Fest“.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (13)

Lrytas.lt

Jul 25, 2016, 3:32 PM, atnaujinta May 17, 2017, 8:24 PM

Praėjusiais metais vykusiame pirmajame „Vilnius Burger Fest“ apsilankė daugiau kaip 6000 žmonių, kurie suvalgė per 4500 burgerių. Pasak festivalio organizatorių, toks susidomėjimas buvo labai netikėtas ir prilygo mažai maisto revoliucijai.

„Galima drąsiai teigti, kad prieš ketverius metus Lietuvoje prasidėjusi gurmaniškų burgerių mada tik stiprėja. Gurmaniško burgerio restoranų Lietuvoje daugėja kaip grybų po lietaus, šį patiekalą į savo meniu įtraukia net ir prestižiniai restoranai.

Jeigu prieš metus norėjome parodyti, kaip smarkiai gurmaniški burgeriai skiriasi nuo siūlomų greito maisto įstaigose, dabar to pasakoti net nebereikia – besilankantys restoranuose tą puikiai supranta. „Vilnius Burger Fest“ parodo, kaip smarkiai per trumpą laiką ūgtelėjo Lietuvos maisto kultūra“, – sakė festivalį organizuojančio restorano „Drama Burger“ atstovas Simas Slabačiauskas.

Organizatorių teigimu, „Vilnius Burger Fest“ nuo kitų maisto festivalių skiriasi tuo, kad jame nėra nei konkurencijos tarp dalyvių, nei lankytojų varžybų, kas suvalgys daugiau. Gurmaniškais burgeriais yra mėgaujamasi nuosaikiai, kaip ir kitu kokybišku, šviežiu, iš vietos produktų ruošiamu maistu.

„Vilnius Burger Fest“ įprastus ar tik šiai šventei sukurtus burgerius ruoš „Alkanas Briedis“, „Čiop Čiop“, „Boom! Burgers“, „Briusly“, „Drama Burger“, „Karvė ir Viščiukas“, „Le Butcher“, „Marsas“, „Meat Lover's Pub“, „Piano Man“, „Rhum Room“ ir „Sofa De Pancho“.

Festivalyje dalyvaujantys restoranai ir barai dalyviams pateiks specialiai šiai šventei sukurtus burgerius. Akivaizdi šių metų tendencija – „slow food“ koncepciją atitinkantys burgeriai su ilgai ruošiama mėsa ir restorano virtuvėse gaminami padažai.

Garso desertais su festivalio lankytojais dalinsis DJ Swix ir Mr. GrazzMatazz bei jau įvertinti scenos naujokai „Jauti“.

Pasaulyje hamburgerio pavadinimu žinomas kulinarijos gaminys istoriją pradėjo XIX ir XX amžių sandūroje. Jo pavadinimas siejamas su Vokietijos miestu Hamburgu ir šio miesto šefu Otto Kuase. Kiti šaltiniai teigia, kad pirmąjį hamburgerį 1900 m. Konektikuto valstijoje sukonstravo išeivis iš Danijos Louis Lassenas.

Pirmasis žinomas hamburgerio paminėjimas datuojamas 1896 m., kai laikraštis „Chicago Daily Tribune“ paminėjo „hamburgerio sumuštinį“ (hamburger sandwich). Nacionalinį JAV gyventojų pripažinimą hamburgeris pelnė po 1904 m. Sent Luise įvykusios Pasaulinės parodos, vėliau paplito ir kitose šalyse.

Burgerio kategorijos patiekalai apima ne tik hamburgeriui įprastą maltos jautienos ir kvietinės bandelės derinį, bet itin plačią, įvairios sudėties suvožtinių gamą. Gurmaniškojo burgerio judėjimas pasaulyje atsirado prieš porą dešimtmečių, kai virtuvių šefai suvokė dideles skonių derinimo ir sveikų ingredientų parinkimo galimybes. Iki tol greito maisto kategorijai priskirtas patiekalas įsitaisė prestižinių restoranų valgiaraščiuose, sparčiai ėmė kurtis specializuotos gurmaniško burgerių užeigos. Burgeriai sėkmingai pradėti derinti su skirtingomis alaus ir vyno rūšimis.

Festivalis „Vilnius Burger fest“ vyks nuo vidurdienio iki vidurdienio, „Piano Man Outside“ (Lietuvos teatro, kino ir muzikos muziejaus kiemas, Vilniaus g. 41). Įėjimas į festivalį nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.