Šiauliuose žadamos įspūdingos Kalėdos

Bus labai gražu. Taip apie artėjančias Kalėdas prakalbo Šiaulių miesto savivaldybės atstovai, pažadėję, kad šiauliečiai ir svečiai išvys įspūdingai papuoštą miestą.

Kalėdų eglė pirmąsyk bus įžiebta skvere priešais Savivaldybės pastatą.<br>G.Šiupario nuotr.
Kalėdų eglė pirmąsyk bus įžiebta skvere priešais Savivaldybės pastatą.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2016, 3:51 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 9:33 PM

Praėjusiais metais Šiaulių miesto centre pastatyta kalėdinė eglė buvo tapusi pašaipų objektu. Miestiečiai piktinosi ir dėl kreivo medžio, ir dėl varganų papuošimų.

Savivaldybės vadovams beliko teisintis, kad kadenciją baigianti valdžia biudžete nenumatė nieko. Nebuvo pinigų net fejerverkams, bet juos šiauliečiams padovanojo privatūs rėmėjai – prekybos centras „Bruklinas“ ir firma „Oksalis“.

Šiemet Šiauliuose žadama laužyti tradicijas. Kalėdų eglė bus puošiama nebe Prisikėlimo aikštėje, o skvere priešais Savivaldybės pastatą. „Eglė bus netradicinė – karkasinė, puošta tikromis šakomis. Tikimės, kad miestiečiams patiks“, – sakė vyriausioji architektė Rasa Budrytė.

Bulvare atsiras 7 šventiškai šviečiančios salos, o girliandomis bus puošiami medžiai, gatvių stulpai. „Be centrinės eglės, bus papuoštos dar dvi žaliaskarės – viena Rėkyvoje, o antroji – prie Šiaurės Lietuvos kolegijos“, – sakė vyr. atrchitektė.

Miestas bus puošiamas nebe savo jėgomis – šis darbas patikėtas profesionalams. „Nupirkome paslaugą iš bendrovės „Švenčių studija“, kuri yra papuošusi ne vieną didmiestį“, – sakė R.Budrytė.

Šiemet Šiaulių miestą ketinama padabinti išskirtinai, nes biudžete numatyta dar neregėta suma – 40 tūkstančių eurų. Dar daugiau pinigų bus skirta kultūriniams renginiams, mat gruodžio pradžioje bus ir baigiamasis Šiaulių miesto 780-ojo gimtadienio koncertas.

Šiaulių meras Artūras Visockas sakė, kad bus laikomasi tradicijos – iš biudžeto neskirti pinigų fejerverkams: „Nesinori mokesčių mokėtojų pinigus leisti į orą. Pernai tą sumą panaudojome insulino pompoms pirkti. Tikiu, kad atsiras įmonių, kurios padovanos miestiečiams fejerverkus“.

Meras pažadėjo atsidėkoti geradariams – šiauliečių vardu įteikti kalėdinį pyragą.

Kalėdų eglės įžiebimo šventė Šiauliuose numatyta gruodžio 2 d. 17 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.