Kalėdinio laikotarpio startą Šiauliuose skelbia „Kelionių ir saldumynų Kalėdos“

Gruodžio 2-3 d. Šiauliuose rengiamos „Kelionių ir saldumynų Kalėdos“ pažers gausybę renginių ir staigmenų. Vienas jų – kalėdinės kojinės mezgimas, į kurį galės įsitraukti visi norintieji įsileisti šventišką dvasią kitokiu būdu.

Šauliečių laukia kalėdinių renginių maratonas.
Šauliečių laukia kalėdinių renginių maratonas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2016, 3:46 PM, atnaujinta Apr 16, 2017, 10:47 PM

Sugrąžins į vaikystės svajones

Idėja gaminti didžiausią kalėdinę kojinę gimė Šiaulių moksleivių namuose. Šios idėjos sumanytoja Šiaulių moksleivių namų renginių organizatorė Laura Pikelienė teigia ieškojusi netradicinio būdo šventiniu laikotarpiu suburti kuo daugiau žmonių.

„Tam pasitarnavo kalėdinės simbolikos analizė, juk kojinė – tai šiltas, jaukus daiktas, primenantis vaikystės svajones, namus, kvepiančius skaniausiais mamos pyragais, skleidžiančius židinio šilumą ir jaukumą. Sunkiausia buvo sugalvoti iš ko gi tą kojinę gaminti. Atsižvelgiant į mieste esančių objektų stilistiką, kilo mintis panaudoti metalo karkasą su tinklu“, – mini L.Pikelienė. Kojinės karkasas bus užpildytas įvairių audinių juostelėmis. Jos pasirinktos ne šiaip sau.

„Taip būsime draugiški aplinkai ir savo rūbams leisime prisikelti antram gyvenimui. Džiugu, kad radome rėmėjų, kurie mus parėmė ne tik metalo gaminiais, bet ir audiniais. Smagiausia, kad visi labai geranoriškai nusiteikę padėti, kad didžiausia Šiaulių miesto kalėdinė kojinė džiugintų ne tik šiauliečius, bet ir miesto svečius iki pat Trijų Karalių“, – tikisi L. Pikelienė.

Kur kojinė apsigyvens po švenčių, dar neaišku, bet tai turėtų būti ne mažesnė staigmena, nei pačios kojinės idėja. 

Sušilk ir paragauk „Žiemos skonio“

Su „Kelionių ir saldumynų Kalėdomis prasideda visą žiemą truksianti kulinarinė „Žiemos skonio“ kelionė: Šiaulių kavinės praturtino savo meniu išskirtiniais, tik žiemos metu daromais patiekalais, ir tik čia: galėsite pasistiprinti „Kalėdiniu sumuštiniu“, gurkštelėti ypatingos kavos „Žiemos skonis“, atsigaivinti žaliuoju kokteiliu „Pasiilgau žiemos“, pasigardžiuoti žiemos desertu „Rožės sniege“ ar pajusti kalėdines „Maroko natas“.

Skonio jusles atverti ir pajausti tarpukario dvasia leis ir gruodžio 2-ąją 17 val. vyksianti ekskursija su degustacija „Šiauliai: retro skoniai ir pasakojimai“. Tai bus ne vienintelė nauja ekskursija – gruodžio 3 d.13 val. bus galima leistis „Nerimastingo Penzeliuko takais: G. Bagdonavičius“, kuriais kažkada keliavo dailininkas, metraštininkas Gerardas Bagdonavičius.

Gausybė pramogų lauks ne tik po atviru dangumi: į interaktyvius renginius pakvies iš naujo atgimęs „Žiburio“ knygynas, į atvirų durų dieną vilios „Ebru art“, kur bus galima susipažinti su tapymo ant vandens menu bei kitos studijos ar kūrybinės dirbtuvės, kurių metu bus galima pasigaminti ir kalėdinę puošmeną.

Dalintis gerumu pakvies labdaros akcijos miesto svečiai ir šiauliečiai turės galimybę ne tik apsipirkti šioje didžiojoje kalėdinėje mugėje, bet ir jaukiai praleisti laiką su šeima ar draugais: leistis į Kalėdinį žygį, ieškant šventinio stebuklo, klausytis pripažintų atlikėjų šventinių koncertų ar sudalyvauti vienoje iš keturių gerumo akcijų.

Kalėdų laukimas gali būti jaukus, kvapnus ir spalvingas – pasitik šį laikotarpį gruodžio 2-3 d. Šiauliuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.