Grilio sezonas atidarytas: kaip išvengti dažniausių maisto ruošimo klaidų?

Atėjus šiltajam iškylų sezonui visi skuba mėgautis kepiniais ant laužo. Išsiilgti kepsniai bei šašlykai gardinami įvairiais marinatais bei prieskoniais kartais net nesusimąstant – daugiau naudos ar žalos daro skanusis pagardas.

Paulius Ratkevičius.<br>123rf nuotr.
Paulius Ratkevičius.<br>123rf nuotr.
Paulius Ratkevičius.<br>123rf nuotr.
Paulius Ratkevičius.<br>123rf nuotr.
Paulius Ratkevičius.<br>123rf nuotr.
Paulius Ratkevičius.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 5, 2017, 10:42 AM, atnaujinta Apr 13, 2017, 7:09 PM

Dažnai vertėtų pasirūpinti ne tik vieta, kurioje norite iškylauti, bet ir patiekalais, kuriuos kepsite ant laužo, garnyru ir kitais užkandžiais. Kaip teisingai juos pasirinkti, mums pataria asmeninis fitneso treneris Paulius Ratkevičius.

„Labai populiarų ir visų pamėgtą šašlyką daugelis marinuoja majonezo padaže net nesusimąstydami, jog taip padidina patiekalo riebumą, kuris kenkia jūsų kūno formoms bei didina riziką apsinuodyti.

Kaitinamas majonezas išskiria kancerogenines medžiagas, o jos labai žalingos jūsų organizmui, tad geriau rinktis natūralius marinatus ir taip išvengti bet kokių pasekmių. Marinuojant mėsą ar žuvį, rekomenduočiau rinktis žoleles, citriną, česnaką, įvairius prieskonių mišinius arba mineralinį vandenį“, – sveikos mitybos ypatumus atskleidžia žinomas treneris.

Be abejo, labai svarbu ir kokybiški produktai.

„Siūlyčiau rinktis šviežią mėsą bei žuvį specializuotose parduotuvėse ir vengti jau marinuotos mėsos ar jos gaminių. Marinuodami patys tiksliai žinosite, kas įeina į marinatą ir tai, kad produktai yra švieži“, – pataria Paulius Ratkevičius.

Dar labai svarbus priedas prie kepinių – garnyras. Treneris siūlo atrasti ir pamėgti daržovių iešmelius:

„Labai skanu ne tik įvairūs mėsos ar žuvies kepiniai ant laužo, bet ir daržovės. Asmeniškai aš labai mėgstu pievagrybius, baklažaną, cukiniją ir papriką.

Daržoves pagardinu druska ir pipirais – labai puikus garnyras tiek prie mėsos, tiek prie žuvies patiekalų.“

Kad kepiniai būtų skanūs ir sultingi, labai svarbi kepimo temperatūra. Kepant ant labai kaitrios ugnies, mėsa išsausėja ir praranda sultingumą, tad norint, jog kepsnys ar šašlykas būtų skanus ir sultingas, Paulius pataria didelį dėmesį skirti kepimo temperatūrai bei kepimo laikui.

„Dar labai svarbu nepersivalgyti! Stenkitės neskubėti valgyti, mėgaukitės maistu. Dažnas skundžiasi skrandžio skausmais, tad iškyla gali baigtis bloga nuotaika ir nemaloniais pojūčiais, todėl rekomenduoju neskubėti ir valgyti lėtai – taip neapkrausite skrandžio ir lauke keptas maistas taps malonumu, o ne našta“, – linki žvaigždžių treneris Paulius Ratkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.