Garsenybių nuotraukų parodoje – pagauta Vytauto Kernagio laimė

Penktus metus vykstanti garsių Lietuvos moterų kurtų fotografijų paroda „Mano geriausias kadras. Vyrai“, tradiciškai kovo 8-ąją atidaroma prekybos ir renginių centre VCUP, pritraukia tūkstančius lankytojų. Kasmet vyksta balsavimas už labiausiai patikusias nuotraukas, o jų autorės apdovanojamos.

Nuotraukų herojai.
Nuotraukų herojai.
Nuotraukų herojai.
Nuotraukų herojai.
Nuotraukų herojai.
Nuotraukų herojai.
Nuotraukų herojai.
Nuotraukų herojai.
Nuotraukų herojai.
Nuotraukų herojai.
Nuotraukų herojai.
Nuotraukų herojai.
Nuotraukų herojai.
Nuotraukų herojai.
Nuotraukų herojai.
Nuotraukų herojai.
Nuotraukų herojai.
Nuotraukų herojai.
Nuotraukų herojai.
Nuotraukų herojai.
Nuotraukų herojai.
Nuotraukų herojai.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Apr 13, 2017, 8:26 AM, atnaujinta Apr 21, 2017, 11:48 AM

Šiemet parodos „Mano geriausias kadras“ tema buvo „Vyrai“. Penktojoje parodoje dalyvavo 50 garsių Lietuvos moterų – aktorės, dainininkės, dailininkės, rašytojos, dizainerės, TV laidų vedėjos, politikės ir t.t. Nuotrauką parodai atsiuntė netgi Seimo narė Aušra Maldeikienė, garsi dainininkė Nomeda Kazlaus, kino režisierė Giedrė Žickytė. Kai kurios parodos dalyvės, pavyzdžiui, modelis Violeta Vosylė, rašytojos Erika Umbrasaitė ir Lina Ever, žurnalistė Laima Janušonytė-Steinhoff, gyvena užsienyje, tačiau mielai atsiunčia savo fotografuotus kadrus parodai.

Susumavus balsavimų rezultatus paaiškėjo, kad parodos lankytojams labiausiai patiko žurnalistės, fotomeninkės Lilijos Valatkienės nuotrauka „Kaip gerai, kad turime vienas kitą“, fotografuota Šilutės rajone, Bitėnuose. „Kaip gerai, kad mes turime vienas kitą“, – šią frazę devyniasdešimtmečiai Birutė ir Kazimieras Žemguliai iš Bitėnų kartodavo kas rytą. Pernai Birutė liko viena. Jųdviejų septynis dešimtmečius trukusią meilę Birutei primena ši fotografija.

Nuotraukos taip pat eksponuojamos virtualioje fotoparodoje portale lrytas.lt. Už labiausiai patikusią nuotrauką visą mėnesį portale vyko žiūrovų balsavimas. Portalo lrytas.lt lankytojų balsų dauguma nugalėtoja taip pat tapo žurnalistė Lilija Valatkienė.

Antroji vieta parodos žiūrovų nuomone, atitenka TV žurnalistės Neringos Skrudupaitės Indijoje sutiktam „Kelionių dievui“. „Traukėme garsaus keliautojo, žurnalisto, antropologo Antano Poškos (1903–1992) keliais: Delis, Amritsaras, Varanasis, Andamanai... – apie fotografiją pasakojo N.Skrudupaitė. – Užfiksavau akimirką, kai atsitiktinai sutikau kelionės dievą. Nepasisveikinau, neužkalbinau, tik stebėjau. Dabar žinau, kad toks buvo mano pasimatymas su Antanu Poška.“

Trečioji vieta atitenka modeliui Evai Saikovskai-Rumšas už jos nuostabų kadrą „Džentelmeno palata“. „Ateini lankyti sveikstančio. Atsineši vaišių. Okupuoji lovą, suvalgai vaišes. O jis leidžia tai daryti...“ – apie nuotrauką pasakojo Eva. Džentelmenas – žinoma, jos vyras aktorius Vytautas V.Rumšas, o „okupantė“ – mažoji jų dukrelė Adelė.

Eva Saikovska-Rumšas parodos-konkurso „Mano geriausias kadras“ laurus skina jau ne pirmą kartą. Jos nuotrauka apdovanojimą pelnė jau pačioje pirmoje parodoje 2013 m. Antrus metus iš eilės nugalėtojos titulas atitenka žurnalistės Lilijos Valatkienės fotodarbams. Pernai jos kūrinys „Kelionė į ateitį. Globalinis atšilimas“ surinko daugiausia žiūrovų balsų, o jos autorę projekto partneris makalius.lt išlydėjo į Švediją.

VCUP lankytojai taip pat nemažai balsų atidavė už dizainerės Audronės Bunikienės „Fotografą“, rašytojos Erikos Umbrasaitės „Pigmalioną ir jo mūzą“, žurnalistės Jurgos Jurkevičienės „Pitti sienelę“, atlikėjos Donaldos Meiželytės „Rožinį atsuktuvą“, režisierės Giedrės Žickytės „Svečiuose pas Joną Meką“, kostiumų dailininkės Dalios Kernagienės „Laimingi“, TV žurnalistės Eglės Skrolytės „Kartais vyrai neturi kelių pieninių dantų, bet yra tikri!“ ir kt.

Trims nuotraukų autorėms VCUP ir renginio rėmėjai „Charlie Pizza“, „Vitrina Pro“ ir „Golden Point“ įsteigė prizus. Nugalėtojai specialų prizą įteiks ir portalas lrytas.lt.

Žiūrovų pageidavimu, parodą „Mano geriausias kadras. Vyrai“ VCUP parodų salėje 5 aukšte dar bus galima pamatyti iki pat birželio pradžios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.