Viešumas — jausmų išbandymas

Daili, seksuali, žavia šypsena televizijos ekrane spinduliuojanti moteris — gundantis medžioklės grobis. Ji yra trokštama žmona, meilužė, vakarėlių draugė ar kelionių palydovė. Tačiau neretai — ir sunkus išbandymas.

Ilona Penkauskienė
Ilona Penkauskienė
Daugiau nuotraukų (1)

Jolita MACELYTĖ

Jan 3, 2009, 4:02 AM, atnaujinta Apr 10, 2018, 12:11 PM

Buvusi televizijos laidų vedėja 33 metų Ilona Penkauskienė turi karčios gyvenimo patirties.

„Bijau vyrų ir vis rečiau tikiu jų meilės prisipažinimais“, — sakė moteris.

Vyrų dėmesio jai niekada netrūko, ypač po to, kai ji tapo tituluota gražuole ir ėmė rodytis TV ekrane. „Tačiau visada trūko nuoširdžios meilės“, — prisipažino Ilona.

Apgaudinėjo trejus metus

I.Penkauskienė tapo žinoma prieš septynerius metus, kai tapo „Misis Lietuva 2001“, o po dvejų metų JAV dalyvavo grožio konkurse „Misis pasaulis“.

Tuomet spaudos kioskų vitrinas nuklojo žurnalai su jos nuotraukomis, visi apie ją rašė, kalbėjo, daug kas pavydėjo grožio ir šlovės.

Netrukus gražuolė pradėjo karjerą televizijoje — LNK vedė laidą „Dviračio žynios“, o prieš porą metų su Henriku Vaitiekūnu kūrė BTV laidą „10 dienų prie jūros“.

Į vakarėlius ją lydėjo žinomi ir turtingi vyrai, bet Ilona nesijautė laiminga.

Ne visų vyrų dėmesys buvo nuoširdus. Ne vienas verslininkas ir politikas siūlė jai tapti jų meiluže. Tie vyrai turėjo žmonas ar drauges, jiems Ilonos reikėjo tik todėl, kad ji buvo žinoma.

„Keletą metų buvau su žmogumi, kuris, tikėjau, mane myli. Tačiau vėliau paaiškėjo, kad jis trejus metus mane apgaudinėjo — buvau jam ne vienintelė.

Tam verslininkui buvau reikalinga tik dėl to, kad jis galėtų pasididžiuoti prieš kitus. Kai išėjau iš LNK laidos „Dviračio žynios“, pasipylė priekaištai, kad nebesirodysiu televizijos ekrane. Jam tai buvo labai svarbu“, — apgailestavo I.Penkauskienė.

Siūlė pinigus už dėmesį

Meilę, kurią jai siūlė turtingi verslininkai, Ilona vadina savotiškais mainais: pinigai — už grožį ir populiarumą.

„Po grožio konkurso Amerikoje vienas turtingas verslininkas amerikietis pasisiūlė man nupirkti butą Stiklių gatvėje ir duoti pinigų, kad lydėčiau jį į keliones.

Tačiau negalėjau priversti savęs būti su man svetimu žmogumi. Man tuo metu buvo 27-eri, jam — 65 metai.

Esu gavusi ne vieną tokį pasiūlymą. Tik laikui bėgant vyrų amžius vis didėja. Turbūt tie vyrai nori sau ir kitiems įrodyti, kad dar yra pajėgūs ir gali turėti jauną moterį“, — svarstė I.Penkauskienė.

Slepia naująjį draugą

Dabar tituluota gražuolė vengia viešumo, trokšta, kad jos gatvėje niekas neatpažintų ir ji galėtų ramiai gyventi.

Moteris prisipažino, kad šiuo metu jos širdyje vėl liepsnoja meilė. Jos mylimasis vengia visuomenės dėmesio bei vakarėlių, todėl juose nesilanko ir Ilona.

„Myliu ir esu mylima, bet niekada apie mūsų meilę nepasakosiu, — kategoriškai sakė I.Penkauskienė. — Net jei ištekėčiau ir susilaukčiau vaikų, pasistengčiau tai kiek įmanoma ilgiau slėpti. Dešimt pastarųjų metų buvau apkalbų objektas. Pavargau.

Mano gyvenimo draugas nėra žinomas žmogus, bet jis visada buvo šalia, su juo puikiai sutaria mano dukterys.

Noriu tikėti šiuo žmogumi. Tačiau tik laikas parodys, ar jausmai yra tikri. Santuoka man nėra labai svarbi, tačiau neslėpsiu — būtų malonu, jeigu mylimas vyras norėtų, kad būčiau jo žmona“.

Vasarą Ilona išėjo iš radijo stoties „M1 plius“, kurioje vedė laidą „Negaliu tylėti“, veda renginius ir gali daugiau laiko skirti namams. Ir džiaugiasi dingusi iš televizijos ekrano.

Vyras puolė į paniką

„Jei šalia yra graži moteris, negalima duoti jai laisvės. Kitaip ji susiras kitą“, — įspėja vyrus buvusi televizijos laidų vedėja 24-erių Giedrė Rusytė.

Viena gražiausių Lietuvos moterų vadinama Giedrė žino, ką sako. Dar neseniai žurnalai mirgėjo nuo jos interviu apie skyrybas su 13 metų vyresniu verslininku Arūnu Savukynu. Šeima iširo po beveik septynerių bendro gyvenimo metų, po to Giedrė su sūnumi Matu apsigyveno viena.

Tuomet ne kartą buvo spėliota, kodėl moteris taip netikėtai išsiskyrė.

Buvo kalbama, kad Giedrė už gerokai vyresnio verslininko buvo ištekėjusi iš išskaičiavimo. Kad kaime užaugusią gražuolę vyras tiesiog nusipirko, o tapusi žinoma ir užsidirbusi savų pinigų Giedrė jį paprasčiausiai pametė.

„Esu aktyvus žmogus ir man patinka vaikščioti į renginius, vakarėlius. Arūnas tokiems dalykams neturėdavo laiko, tad eidavau be jo.

Vyrui sunku išlaikyti moterį, kai vieną dieną ji supranta, kad gali gyventi ir be jo, — įsitikinusi G.Rusytė. — Daugelis vyrų puola į paniką, kai jų moteris atsiduria dėmesio centre.

Man reikia naujų pažinčių, noriu tobulėti, paimti iš gyvenimo kuo daugiau. Tai pradėjo erzinti mano antrąją pusę. Jį šokiruodavo filmavimai iki ketvirtos valandos ryto, nuolatiniai vėlyvi renginiai“. ‘

Pajuto savo vertę

Prieš septynerius metus Giedrė laimėjo „Mis Laikinosios sostinės“ karūną. Tada jai buvo 17 metų. Mergina jau tuomet įsitikino, kad grožis atveria visus duris ir jam negali atsispirti nė vienas vyras.

Netrukus gražuolė buvo pakviesta į televiziją, o jos nuotraukos ėmė puošti žurnalų viršelius. Tačiau toks Giedrės populiarumas ėmė drebinti šeimos pamatus.

„Dirbdama televizijoje pajutau didesnę savo vertę nei sėdėdama namuose ir priklausydama nuo vyro.

Po vaiko gimimo man reikėjo tik šeimos. Gyvenau paprastais rūpesčiais: kokį šviestuvą nusipirkti, kokias užuolaidas pasikabinti. Po kiek laiko supratau, kad negaliu būti tik žmona ar mama“, — tvirtino su drauge Goda Skačkauskaite modelių agentūrą „G models“ įkūrusi G.Rusytė.

Gražuolę užpylė pasiūlymais

„Kur grožis ir pripažinimas, ten vargas dėl meilės, — tvirtino 23 metų „Mis Lietuva 2007“ Jurgita Jurkutė, vaidinanti TV3 seriale „Moterys meluoja geriau“. — Populiarumas paspendė man spąstus, jis gali sugadinti gyvenimą.

Iškart po grožio konkurso mane užgriuvo turtingų vyrų pasiūlymai draugauti. Graži ir žinoma moteris yra daugelio vyrų svajonė, jie mielai nusipirktų ją kaip kokį mersedesą. Ir meilės čia nereikia“.

Nuo 15 metų modeliu pradėjusi dirbti J.Jurkutė įsitikino, kad turėti šalia savęs gražią moterį vyrams — prestižo reikalas. Jie nori pasirodyti prieš verslo partnerius, draugus, pademonstruoti, kad nėra tik gabūs, talentingi verslininkai, bet dar turi ir gerą skonį.

Turtus ir draugystę vyrai Jurgitai siūlo iki šiol. Jiems nė motais, kad jau beveik metus ji turi draugą.

Kaltino išardžius šeimą

Jurgitos ir verslininko Ryčio Širvaičio meilės istoriją iškart ėmė lydėti skandalų šleifas.

Mat 40-mečio R.Širvaičio gyvenime Jurgita — jau ne pirma tituluota gražuolė. Tuo metu, kai jie susipažino, vyras buvo vedęs Ievą Bieliauskaitę, kuri konkurse „Mis Lietuva 1998“ tapo pirmąja vicemis. Jurgita buvo kaltinama išardžiusi darnią šeimą.

„Nesidairau į praeitį. Kiekvienas savo dviratį išranda pats, nepaisydamas, kad jis jau išrastas. Noriu viską išbandyti savo kailiu, įgyti gyvenimo patirties.

Kai esi su žmogumi todėl, kad jį myli, viskas pateisinama, o jei esi tik ieškodamas naudos, tai yra nuodėmė. Esu įsimylėjusi. Nieko nematau, vien tik mylimą žmogų. Net draugus pamirštu“, — juokėsi Jurgita.

Pasuko skirtingais keliais

TV3 laidų vedėjos 22 metų Aistės Paškevičiūtės ir režisieriaus Lino Martinkėno meilė, atrodo, neatlaikė didelio visuomenės dėmesio.

Kalbama, pora skirtingais keliais pasuko dėl Aistės karjeros televizijoje. Mergina sulaukdavo vis daugiau vyrų dėmesio, o tai nepatiko jos draugui.

Pora susipažino filmuojant atlikėjo Vaido Baumilos muzikinį vaizdo klipą ir kartu pragyveno daugiau kaip dvejus metus. Aistė ir 13 metų vyresnis Linas netgi planavo kraustytis į bendrą namą.

„Kuo moteris žinomesnė, tuo sunkiau užmegzti rimtus santykius ir juos išlaikyti. Vis sudėtingiau sutikti žmogų, kuris nebūtų apie tave susidaręs išankstinės nuomonės. O ji dažnai yra klaidinga.

Turėti šalia savęs gražią ir garsią moterį vyrui tas pats, kas medžioklėje nušauti elnią ir pasikabinti jo ragus ant sienos kaip pergalės trofėjų“, — įsitikinusi A.Paškevičiūtė, kuri šiuo metu yra TV3 laidos „Skylė sienoj“ vedėja ir televizijos žaidimo „TAIP arba NE“ asistentė.

Čiuožėjai tapo aktoriais

Televizija gali dar labiau išgarsinti. Dalyvaudami Rusijos televizijos projekte „Ledynmetis“ Lietuvos ledo čiuožėjų pora 37-erių Margarita Drobiazko ir beveik metais vyresnis Povilas Vanagas tapo superžvaigždėmis.

Projekte M.Drobiazko grakščiai sukosi ant ledo su tvirtu, kone pusmetriu aukštesniu garsiu Rusijos aktoriumi Aleksandru Djačenka, P.Vanagas — su televizijos ryto laidos vedėja Larisa Verbickaja.

Penkerių olimpinių žaidynių dalyviai Margarita ir Povilas šiame šou susipažino su Rusijos kino, muzikos ir televizijos garsenybėmis. Po kiekvieno pasirodymo jie sulaukdavo glėbio gėlių.

Praėjusiais metais per Rusijos Pirmąjį kanalą rodytame šou Margarita ir Povilas su savo partneriais nepasiekė finalo, tačiau abu sulaukė pasiūlymo filmuotis kine — televizijos seriale „Liepsnojantis ledas“. Gruodžio viduryje garsiąją čiuožėjų porą seriale išvydo ir TV3 žiūrovai.

Povilas seriale suvaidino trenerį Pavelą, kuris tęsia savo karjerą kaip profesionalus čiuožėjas, bet jau nebe sporte, o televizijos šou. Margarita, seriale tapusi Margo, yra jo partnerė.

Liepsnojantis ledas — pavojingas

Po keliolika valandų per parą ant ledo praleisdavę sutuoktiniai mažai laiko galėdavo skirti vienas kitam.

Devynerius metus šeimos laime džiaugęsi Povilas ir Margarita už televizinę šlovę sumokėjo didelę kainą — atvėso jų santykiai. Apie tai su pasimėgavimu ėmė trimituoti Rusijos spauda.

Ir pati M.Drobiazko tuomet neslėpė, kad jos ir Povilo santykiai nėra puikūs.

„Buvau pripratusi, kad Povilas visada yra šalia, o dabar beveik nesimatome.

Tokie projektai labai atitolina žmones“, — atvirai pasakojo M.Drobiazko.

Kalbama, kad kol kas garsioji pora gyvena kartu, tačiau namie beveik nesusitinka.

„Su Margarita nusprendėme šia tema nieko nepasakoti, nekomentuoti padėties, nes matome, kad tai nieko gero neduoda“, — P.Vanagas sakė pavargęs nuo visuomenės domėjimosi jųdviejų su Margarita asmeniniu gyvenimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.