„Tamsos riterio sugrįžimas“ triumfavo pagal bilietų pardavimus JAV, nepaisant išpuolio per jo premjerą

Vidurnakčio žudynės

Betmeno gerbėjai nepabūgo ir masiškai plūdo į kino teatrus, o šis režisieriaus Christopherio Nolano filmas tapo trečiuoju visų laikų pelningiausiuoju Jungtinėse Valstijose pagal pirmojo rodymo savaitgalio rezultatus.<br>"Clinic 212"
Betmeno gerbėjai nepabūgo ir masiškai plūdo į kino teatrus, o šis režisieriaus Christopherio Nolano filmas tapo trečiuoju visų laikų pelningiausiuoju Jungtinėse Valstijose pagal pirmojo rodymo savaitgalio rezultatus.<br>"Clinic 212"
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 23, 2012, 12:40 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:42 PM

12 žmonių žuvo, o dar 59 buvo sužeisti, kai užpuolikas Jamesas Holmesas pradėjo šaudyti sausakimšoje kino salėje per „Tamsos riterio sugrįžimo“ naktinį seansą Denverio priemiestyje Ororoje, o ekspertai ir kino pramonės vadovai baiminosi, kad po tokios tragedijos kino mėgėjai vengs eiti į šį filmą.

Tačiau Betmeno gerbėjai nepabūgo ir masiškai plūdo į kino teatrus, o šis režisieriaus Christopherio Nolano filmas tapo trečiuoju visų laikų pelningiausiuoju Jungtinėse Valstijose pagal pirmojo rodymo savaitgalio rezultatus.

Prieš premjerą atlikti tyrimai rodė, kad šis filmas už parduotus bilietus gali tikėtis uždirbti iki 200 mln. dolerių ir būtų varžovas kino juostai „Keršytojai“, sėkmingiausiai debiutavusiai gegužę ir uždirbusiai 200,3 mln. dolerių. Tačiau akivaizdu, kad penktadienį įvykdytos žudynės susilpnino „Tamsos riterio sugrįžimo“ potencialą.

Tačiau jis vis tiek sugebėjo tapti trečiuoju sėkmingiausiai Jungtinėse Valstijose startavusiu filmu po „Keršytojų“ bei „Haris Poteris ir Mirties relikvijos. 2 dalis“.

Be to, „Tamsos riterio sugrįžimas“ yra daugiausiai per pirmąjį rodymo savaitgalį Šiaurės Amerikoje uždirbęs netrimatis filmas.

Oficialūs savaitgalio bilietų pardavimo rezultatai sekmadienį nebuvo paskelbti, nes Holivudo vadovai nusprendė neatskleisti pelningumo rodiklių, demonstruodami pagarbą šaudynių Kolorade aukoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.