Audros debesys neišgąsdino projekto „Kviečiu šokti“ dalyvių tapti lėktuvo pilotais

Pirmadienį LNK šokių projekto „Kviečiu šokti“ dalyviams teko rimtas išbandymas. Pasipuošusios dailiomis margaspalvėmis suknelėmis bei aukštakulniais bateliais projekto merginos čiupo į rankas savo partnerius ir sėdo į gera nuotaika spinduliuojantį autobusiuką. „Keliaujame į „Paluknio airpark`ą“ ! Išbandysime lėktuvą“, – linksmai sakė projekto dalyviai.

Vadinamąjį "blondinių ekipažą" sudarė Liepa, Renata ir Gintarė.<br>T. Bauras
Vadinamąjį "blondinių ekipažą" sudarė Liepa, Renata ir Gintarė.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

2012-07-31 13:30, atnaujinta 2018-03-17 17:17

Nepaisant audros debesų, gausaus lietaus ir įspėjančiai dundančio griaustinio, entuziastingai nusiteikę šokėjai numojo ranka. „Kol nuvyksime, debesys išsisklaidys“, – juokėsi jie.

Ir iš tiesų, vos atvykus autobusui, lietus liovėsi lyti, o čia iš po kampo jau mojavo linksmai nusiteikęs lėktuvo pilotas Romas Stakutis. Lėktuvui „Cessna 172” – vos keturi metai, jis atgabentas iš Amerikos.

Pirmieji išbandyti lėktuvą pasiryžo „aistringo skrydžio vedėjais“ pasivadinę televizijos laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė ir šokėjas, aukščio bijantis Andrius Butkus. Nedideliame, keturių vietų lėktuve, vienas jų lėktuvui pakilus galėjo išbandyti pats pasukioti vairalazdę. „Aš tai tikrai nevairuosiu, tegu sėdasi Rūta“, – dar prieš pakylant nuo žemės kategoriškai pasakė A. Butkus. Po gerų dvidešimt minučių nusileidę ant žemės projekto dalyviai vos galėjo atgauti kvapą. „Tai buvo įspūdinga. Tačiau man, blondinei, davė vairą, pagalvojau: ką aš ten mokėsiu“, – juokėsi R. Mikelkevičiūtė.

Antrieji išbandyti savo jėgas virš žemės pilotui ore darant kilpas pasiryžo Merūnas Vitulskis ir Katažina Niemycko. Jie buvo vieni labiausiai norinčių pakilti savanorių.

„Aš noriu dar ir dar. Grįžtu atgal į lėktuvą!“, – sakė susijaudinusiu balsu K. Niemycko. Tuo tarpu M. Vitulskis juokavo, kad vienu metu ore išsijungus varikliui, jis pagalvojo, kad baigėsi benzinas. „Turėjau „fleškutę“, tai nieko nelaukdamas supyliau ir kilome toliau“, – linksmai nusiteikęs pasakojo jis.

Pakilti virš debesų nepabijojo ir šokėja Kristina Navickaitė-Tina, Donatas Baumila-Dūnis ir grupės „Pikaso“ narys Tomas Eigertas.

Tuo tarpu kol aukščio mėgėjai raitojosi rankoves sėsdami į lėktuvą, kiti projekto dalyviai greta pastatytame angare vaišinosi užkandžiais ir gėrimais bei smagiai šnekučiavosi. Galiausiai A. Butkus nusprendė pravesti šokių pamokėlę ir privertė visus prisiminti pagrindinius šokio žingsnelius.

„Čia – tikras uraganas“, – šokėjų pasirodymą įvertino projekto „Kviečiu šokti“ komisijos narys, Klaipėdos muzikinio teatro choreografas Aurelijus Liškauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.