LNK ekrane — aistrų pliūpsniai ir senbuvių pokyčiai

Ant parketo besisukančios poros. Žmonių, sugrįžusių iš anapus, istorijos. Čigoniškos aistros dėl svajonių jaunikio. Politikų ginčai. Pikantiškos paskalos. Juodasis ir baltasis humoras. Visa tai — naujame aistringame LNK sezone jau nuo šio savaitgalio.

Projekte “Kviečiu šokti. Pažadinta aistra” dalyvaus (iš kairės) dainininkė K.Nemycko, šokėjas D.Dimša, aktorė A.Štukytė, aktorius M.Stonkus, vedėjai A.Butkus ir R.Mikelkevičiūtė, šokėja E.Daniūtė, šokėja K.Navickaitė-Tina, operos atlikėjas M.Vitulskis ir kiti.<br>LNK
Projekte “Kviečiu šokti. Pažadinta aistra” dalyvaus (iš kairės) dainininkė K.Nemycko, šokėjas D.Dimša, aktorė A.Štukytė, aktorius M.Stonkus, vedėjai A.Butkus ir R.Mikelkevičiūtė, šokėja E.Daniūtė, šokėja K.Navickaitė-Tina, operos atlikėjas M.Vitulskis ir kiti.<br>LNK
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė ("TV antena")

Aug 26, 2012, 1:19 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:44 AM

“Šokis — toks pats sportas kaip ir chirurgija. Po kelias valandas trukusios operacijos kartais esu tokia pat šlapia, lyg dvi valandas praleidusi šokių aikštelėje”, — šypsosi šokiu užsidegusi kaunietė veido ir žandikaulių chirurgė Jurgita Grabauskienė.

Gydytoja ir dėstytoja įsitraukia į atsinaujinantį LNK šokių projektą “Kviečiu šokti. Pažadinta aistra”, kuris prasideda jau šį sekmadienį, ir meta iššūkį jame dalyvaujantiems žinomiems žmonėms.

“Noriu įrodyti, kad ne tik žvaigždės viską gali. Reikia vos procento talento, visa kita — darbas. Nesu idealių apimčių, bet man labai patinka šokti. Repetuojame intensyviai”, — sako su partneriu Rimvydu Černajumi projekte šoksianti Jurgita.

Ant “Kviečiu šokti” parketo suksis žinomų žmonių ir profesionalių šokėjų poros: dainininkė Ingrida Kazlauskaitė ir Ovidijus Andriekus, dainininkė Liepa Mondeikaitė ir Andrius Jarackas, Jurga Anusauskienė ir Andrius Greblikas, Renata Uzialkaitė ir Vadimas Šuško, šokėja Kristina Navickaitė-Tina ir Tadas Rimgaila, dainininkė Katažina Nemycko ir Dainius Dimša, aktorė Aušra Štukytė ir Tomas Slausgalvis, aktorius ir laidų vedėjas Mantas Stonkus ir Ala Karpenko, buvęs “bavaras” Juozas Liesis ir Elena Leonova, atlikėjas Donatas Baumila ir Rasa Židonytė, grupės “Pikaso” narys Tomas Eigertas ir Nerilė Senulytė, aktorius Ramūnas Šimukauskas ir Beata Skaisgirytė, operos atlikėjas Merūnas Vitulskis ir Ieva Žilienė, verslininkė Gintarė Gurevičiūtė ir Vytautas Mackonis, buvęs seimūnas Linas Karalius ir Rūta Ramanauskaitė.

Vertinimo komisijoje, kuriai šiemet vadovaus Europos sportinių šokių čempionė griežtoji Edita Daniūtė, dirbs Klaipėdos muzikinio teatro choreografijos vadovas provokatorius Aurelijus Liškauskas ir žurnalistas bei rašytojas, mados, elegancijos ir etiketo žinovas Giedrius Drukteinis.

Žinoma, neapsieisime ir be šokių talismano Vytenio Pauliukaičio.

Šokėjų paradui vadovaus Rūta Mikelkevičiūtė ir šokėjas Andrius Butkus.

Naujas "Nuo...iki..." veidas

Nuo naujojo sezono populiarios gyvenimo būdo laidos “Nuo... iki...” vedėja taps profesionali žurnalistė, ilgametė laidos redaktorė Giedrė Talmantienė.

“Nesakysiu kaip visi, kad laidos vedimas man bus iššūkis ar išbandymas. Pasisveikinti su ištikimais laidos žiūrovais, kuriems daug metų rengiu reportažus, man bus smagu ir malonu”, — džiaugėsi būsima vedėja.

Karjerą televizijoje ji pradėjo dar 1995-aisiais, vesdama LNK laidą “Holivudo žinios” su Marijumi Gradausku. Prieš kelerius metus LNK eteryje Giedrė kartu su Rūta Mikelkevičiūte vedė ir rengė kelionių dokumentikos projektą “Pakeleiviai”.

“Džiaugiuosi, kad ekrane žiūrovai matys profesionalę, kuri “Nuo... iki...” dirba jau 15 metų. Ši laida — mano kūdikis, todėl man itin svarbu, kad prie jos vairo stoja ne bet kas, o gabi žurnalistė”, — kolegę gyrė Rūta.

Laidą “Nuo... iki...” R.Mikelkevičiūtė vedė 16 metų ir iš jos vedėjos kėdės buvo dingusi vos kartą, kai susirgo ir prarado balsą.

Tąsyk ją ir pakeitė Giedrė.

R.Mikelkevičiūtė ir toliau vadovaus laidą rengiančiai žurnalistų komandai, prie kurios prisidės ir kitame LNK projekte išgarsėjusi žaliaakė žurnalistė Rūta Mikolaitytė.

"Karamelines naujienas" papildė vyras

Kaip sekasi Eugenijui Ostapenkai ir jo naujajai draugei, jaunesnei už skandalingo dainininko motiną vos dvejais metais? Kaip klostosi Monikos Katunskytės gyvenimas, karjera ir verslo reikalai?

Šias ir kitas naujienas dar net neprasidėjus naujam LNK sezonui laidoje “Karamelinės naujienos” aptarinėti ėmėsi dvi žavios merginos — žurnalistė Rimantė Kulvinskytė (kairėje) ir teisininkė Indrė Kavaliauskaitė. O joms talkina naujasis LNK veidas — buvęs LRT televizijos laidos “Lietuvos tūkstantmečio vaikai” vedėjas Žygimantas Stakėnas.

Naujienos, kaip ir dera šios laidos žanrui, pagardinamos specifiniais Žygio prieskoniais: kartais — saldžia karamele, o kartais — ir aitriais pipirais.

Grįžo Budulis

Algiui Ramanauskui perbėgus į TV3 iširo ilgametis pelių politologių duetas. Tačiau prie žiūrovų pamėgtų herojų naująjį “Dviračio šou” sezoną prisideda nauji personažai, aktoriai, rengiamos naujos rubrikos. Tarp laidos naujienų — Rimo Šapausko kuriamas Budulio personažas, iš Airijos grįžęs į Lietuvą.

“Grįžęs į Lietuvą jis formuos Budulio sąrašą, kaip dabar madinga, — sakė “Dviračio šou” vedėjas Vytautas Šerėnas. — Norvegijoje, Anglijoje, Ispanijoje ir galiausiai Airijoje prisidirbusiam Buduliui liko vienas kelias — nauji Seimo rinkimai.”

“Pasakisiu visa teisibe”, — intriguoja pats Budulis.

Kultinis personažas pasirodė 1996 metais, kai jį susapnavo pats R.Šapauskas. “Vieną naktį “Makso” pramogų klube Šiauliuose prieina banditiškos išvaizdos vaikinas. “Groji, groji, didžėjau, o tu sustabdyk muziką, pasakyk kokį “bajerį”, anekdotą. Aš sakau: “Eik tu...” Jis užsimojo ir davė per “bankę” taip, kad persiverčiau per visą aparatūrą. Atsigavęs išlendu ir pamatau siaubingą baidyklę, kurios galva įaugusi į pečius, pliką, gyslotą ir ji man griausmingai sako: “Ar žinai, nuo ko gavai? Nuo Budulio...” Ir atsibudau išpiltas šalto prakaito.

Taip atsirado populiarus personažas, kurį žiūrovai prisimena iš LNK laidos “Orbita” laikų”, — Budulio istoriją papasakojo R.Šapauskas.

Serialų ir filmų lavina

Pirmą kartą Lietuvos televizijų istorijoje LNK įsigijo užsieninį scenarijų savaitiniam kriminaliniam serialui. Jis bus filmuojamas pagal lenkų televizijos TVN serialą “Kriminalistai”.

Šis serialas Lenkijoje buvo rodomas penkerius metus, kas savaitę jį stebėdavo daugiau nei keturi milijonai žiūrovų.

“Turime daug panašumų su Lenkija — politinių, ekonominių. Aišku, scenarijus bus adaptuotas — pakeisti vardai, miestai, sulietuvintos kai kurios aktualijos”, — sakė LNK grupės kanalų programos direktorius Aivaras Prancūzevičius.

Šį sezoną šviesiaplaukis garbanius Patrikas Džeinas iš “Mentalisto” turės konkurentę — Kerę Vels iš kriminalinio serialo “Visa menanti”. Buvusią policijos detektyvę kamuoja keistas sutrikimas. Jai į atmintį įsirėžia kiekviena vieta, kiekvienas pokalbis, kiekviena džiaugsmo ar širdgėlos akimirka. Ji ne šiaip sau nieko nepamiršta, ji tiesiog negali ir nesugeba nieko pamiršti net labai norėdama. Kerė neprisimena tik vieno dalyko — kas dėjosi tą dieną prieš daug metų, kai buvo nužudyta jos sesuo.

Kita sezono naujiena — serialo “Jos vardas — Nikita” motyvais paremtas veiksmo serialas “Nikita”. Jis buvo nominuotas “Emmy”. Iš priverstinės tarnybos savavališkai pasitraukusi profesionali žudikė Nikita stengiasi sutrukdyti slaptai Jungtinių Valstijų agentūrai, vadinamai tiesiog “Skyriumi”, kuris jėga verbuoja prasikaltusius paauglius ir moko juos būti žudikais.

“Emmy” apdovanotas prodiuseris Jerry Bruckheimeris, išgarsėjęs “CSI” ir “Karibų jūros piratais”, pristato naują kriminalinę veiksmo dramą “Chase” — pelės ir katės žaidimą, kaip JAV maršalai gaudo pavojingiausius Amerikos bėglius.

Veiksmo drama “Undercovers” pasakos apie žavią buvusių CŽV agentų šeimą, kuri turi savo maitinimo įstaigą, bet po penkerių metų pertraukos pakviečiama grįžti į tarnybą atlikti neįmanomų misijų.

Kino gerbėjų laukia Rono Howardo “Angelai ir demonai” (2009) su Tomu Hanksu ir Ewanu McGregoru, Martino Scorsese “Kuždesių sala” (2010) su Leonardo DiCaprio, Roberto Schwentke “Rizikinga erzinti diedukus” (2010) su Bruce’u Willisu, Helen Mirren ir Morganu Freemanu, “Tamsos riteris” (2008) su Christianu Bale’u, Davido Fincherio “Keista Bendžamino Batono istorija” (2008) su Bradu Pittu ir Cate Blanchett, taip pat lietuvių kino kūrėjo Algimanto Puipos “Miegančių drugelių tvirtovė” bei daugybė kitų filmų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.