LNK projekte „Kviečiu šokti. Pažadinta aistra“ - staigmenos ir dalyvių prisistatymai

Sekmadienį LNK eteryje startavo iš naujo atgimęs projektas „Kviečiu šokti. Pažadinta Aistra“. Vilniuje esančioje „Ūkio banko“ pramogų arenoje prisistatė vienuolika televizijos projekto porų. Likusios poros žiūrovams prisistatys kas savaitę.

Renginio akimirkos.<br>J. Stacevičius
Renginio akimirkos.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Aug 27, 2012, 8:35 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:59 AM

Šventinį renginį atidarė aistringas projekto vedėjų Rūtos Mikelkevičiūtės ir Andriaus Butkaus šokis.

Iškart po to į sceną žengė komisijos pirmininkė Edita Daniūtė. Jai dalyvius vertinti padės žurnalistas ir etiketo žinovas Giedrius Drukteinis, choreografas Aurelijus Liškauskas bei jauna šokėjų pora Skaistė Svajonė ir Mamertas. Praėjusio sezono komisijos pirmininkas Vytenis Pauliukaitis šokių projekto taip pat nepaliko. Jis šokėjų pasirodymus komentuos iš kilnojamos studijos.

Pirmieji pažadinti aistrą šokdami rumbą bandė Katažina Nemycko su Dainiumi Dimša. Katažina atviravo, kad prieš pirmąjį pasirodymą ant parketo jaudinosi ne tik ji, bet ir jos artimieji. Lenkiškai perdavusi linkėjimus tėvams K. Nemycko su partneriu prisistatė komisijai ir televizijos žiūrovams.

Palaikyti scenos kolegės Katažinos atvyko ir grupės „Pop Ladies" merginos. Natalija Bunkė, Liepa Mondeikaitė ir Oksana Pikul patikino, kad K. Nemycko puikiai atliko pirmąjį pasirodymą. Visa ketveriukė gerbėjams pristatė smagų kūrinį.

Antrieji ant parketo žengė Jurga Anusauskienė ir Andrius Greblikas. Komisijos pirmininkė E. Daniūtė šiai porai pademonstravo savo simpatijas.

„Mačiau, kad daug dirbote. Tačiau pirmiausia jus, Jurga, norėčiau pasveikinti su numestais kilogramais. Na, o klaidų buvo daug, bet pamačiau ir vieną mažą perliuką. Jurga, jūs atlikote kulno posūkį. Net profesionalams nevisada pavyksta tą padaryti. Su tuo jus ir sveikinu“, - kalbėjo E. Daniūtė.

Treti pasirodė aktorius Ramūnas Šimukauskas ir Beata Skaisgirytė. Pora sušoko aistringą tango. Palaikyti R. Šimukauską atvyko ir seimo narys Arūnas Valinskas. R. Šimukauskas laidoje „Dviračio šou“ įkūnija A. Valinską, todėl daugelis Ramūną vadina parlamentaro antrininku.

„Net nenumaniau, kad Ramūnas taip puikiai šoka. Siūlyčiau rašyti dešimt balų“, - sakė A. Valinskas. Parlamentaras ir pats pademonstravo šokio judesius. Pagriebęs R. Šimukausko partnerę Beatą, A. Valinskas pralinksmino žiūrovus ir sušoko tango.

Žaismingą sambos šokį pristatė Renata Uzialkaitė ir jos partneris Vadimas Šuško. Lotynių Amerikos šokio ritmu pora kaitino „Ūkio banko“ pramogų arenoje susirinkusius žiūrovus.

A. Liškevičius atviravo – viso šokio metu jis negalėjo atitraukti akių nuo Renatos veido: „Į veidą nuolatos žiūrėjau, bet kojos buvo labai netemperamentingas“.

Komisijos pirmininkė antrino kolegai. Kojos judėjo ne taip, kaip turėtų. „Iš jūsų tikėjausi daug daugiau. Renata, tu esi nuostabaus kūno linijų savininkė. Raudoni batai, kuriuos avėjai, tau tikrai nepadėjo, nes dar labiau atkreipė dėmesį į tavo kojas, kurios šiandien nedirbo taip, kaip turėtų. Klubai taip pat visai nejudėjo. Jūs turite nerealų potencialą, bet dar daug reikia dirbti“, - tikino E. Daniūtė.

Savo žmonos Erikos Vitulskienės pėdomis seka ir dainininkas Merūnas Vitulskis. Jis šiame projekte šoks su Ieva Žilienė. „Šokis dar vienas iššūkis man. Tiesa, po vedybų“, - juokavo Merūnas.

Atlikėjas prisipažino, kad negali stebėti savęs veidrodyje, kuomet atlieka šokio judesius. Tačiau patiko, kad niekada niekur nedalyvauja, jeigu žino, kad nelaimės pirmos vietos. „Ir šiame projekte nugalėsiu“, - juokėsi M. Vitulskis.

Komisijos pirmininkė E. Daniūtė gyrė M. Vitulskio dainavimą, tačiau sakė, kad išgarsėti kaip sportinių šokių čempionui jam nepavyks: „Bet drąsa - pagirtina. Visgi, džiaugiuosi, kad pagrindinius lėto valso judesius atlikai, Merūnai, puikiai“.

Donatas Baumila ir Rasa Židonytė žiūrovams prisistatė sušokdami ča ča ča. Komisijos nariai gyrė ne tik šios poros sceninius kostiumus, bet ir pačią choreografiją ir už tai skyrė aukščiausius balus.

„Nemėgstu, kai žmonės sako, kad ateina į projektus laimėti, tačiau aš tikrai atėjau būtent to“, - šypsojosi D. Baumila. Donato scenos kolega Lukas Pačkauskas juokėsi, kad jeigu D. Baumilai pavyks laimėti projektą, jis užsirašys į jaunųjų gamtininkų ir gimnastų būrelį.

Skambant jausmingai Enrique Iglesias dainai „Hero“ šokių aikštelėje debiutavo Linas Karalius - Ezopas ir Rūta Ramanauskaitė. „Negalėjau atsigrožėti kol jūs čia stovėjote, bet kai Linas pradėjo šokti, jis mane labai nuvylė. Šokimo nepamačiau. Vienintelis pliusas, kad Linas iškeldamas partnerę jos neišmetė iš rankų. Pasimokykite šokti, pasidžiaukite šokiu“, - griežtai kalbėjo E. Daniūtė.

Jaunasis komisijos narys Mamertas komentuodamas L. Karaliaus ir R. Ramanauskaitės šokį nuolat juokavo. „Linai, kiek žinau, jūs rašote dienoraštį apie šokius. Ką gero ten parašėte?“, - paklausė jis.

„Parašiau, kad iš buratino stengiuosi tapti plastišku baleto šokėju. Kol kas sunkiai sekasi“, - prisipažino Linas.

Mamertas šmaikštavo: „Niekis, po truputį tapsite balerina“.

Vėliau savo pasirodymą surengė Elena Leonova ir Juozas Liesis. Komisijos nariai negailėjo liaupsių šiai porai. „Juozai, man patiko kaip tu šokai. Gali tikėtis iš manęs gero balo. Visgi, turiu likti nešališka. Gal kiek per daug buvo kičo, bet visai neblogai sušokote. Juozai, esi šaunuolis“, - gyrė J. Liesį komisijos pirmininkė.

G. Drukteinis pasidžiaugė, kad Elena ir Juozas viso šokio metu išlaikė gerą nuotaiką.

Keturis mėnesius LNK šokių projekte bandys išbūti ir medikė Jurgita Grabauskienė. Jurgita niekada anksčiau nėra dainavusi, niekada anksčiau nebuvo šokusi. Jos niekada anksčiau nebuvo matyti ir populiariuose žurnaluose šalia Lietuvos padangės žvaigždžių. Žavi moteris, kuri pradėjusi lankyti šokių repeticijas numetė nereikalingus 18 kilogramų, projekte šoks su Rimvydu Černajumi.

„Man tai yra iššūkis“, - kalbėjo J. Grabauskienė.

Tačiau mestas iššūkis sau, tai dar ne viskas. Būtent tuo įsitikinusi komisijos pirmininkė. E. Daniūtė patarė Jurgitai ir toliau stengtis atsikratyti nereikalingų kilogramų bei daug treniruotis.

„Beje, Rimvydai, ir tu lengvai pasitaisęs“, - įkando J. Grabauskienės partneriui R. Černajui komisijos pirmininkė.

Dainas į šokius kuriam laikui iškeis ir grupės „Pikaso“ narys Tomas Eigertas. Jis šiame projekte pasirodys su profesionale šokėja Nerile Senulyte. Merginos neturintis Tomas prisipažino, kad jo šokių partnerė atitinka svajonių merginos idealus.

Prieš pasirodymą T. Eigertas kartu su grupės „Pikaso“ vaikinais atliko kūrinį. Būtent tai ir užkliuvo komisijos pirmininkei. „Tu bandei papirkti žiūrovus dainomis. Negražu taip. Pastangos matosi, bet tu, Tomai, buvai „medinis“. Matosi, kad tau šokis nerūpi. Nemėgstu žmonių, kuriems šokiai tik tarpinė stotelė prieš bandant išgarsėti“, - griežta buvo E. Daniūtė.

„Aš myliu šokius“, - bandė teisintis Tomas. Susirinkusius jis įtikino. Publika negailėjo šiai porai plojimų. Projekte debiutuojanti Kristina Navickaitė-Tina daug metų profesionaliai šoka scenoje modernius šokius. Todėl iš jos šiame projekte tikimasi labai daug. Nors ji priskiriama prie neprofesionalų, tačiau Tina šokdama jausis kaip žuvis vandenyje. Tiesa, Tina patikino, kad sportinių šokių ji nėra šokusi, todėl nesitiki lengvai prasprūsti pro komisijos akis.

Priartėti prie nugalėtojų pakylos jai padės šokėjas Tadas Rimgaila.

Komisijos narys G. Drukteinis sakė, kad šios poros pasirodymas vienintelis atitiko projekto pavadinimą - „Kviečiu šokti. Pažadinta aistra.“ Pasak jo, Tina įkūnijo aistringą moterį.

E. Daniūtė buvo kiek griežtesnė šiai porai. „Iš jūsų tikėjausi jeigu ne šimtą kartų geriau, tai bent dešimt. Jums reikia dar labiau pasistengti“, - kritikos negailėjo komisijos pirmininkė. Visas pasirodžiusias poras komisijos nariai vertino balais. Daugiausia balsų gavo Donatas Baumila-Dūnis ir Rasa Židonytė, Juozas Liesis ir Elena Leonova užėmė antrąją vietą, trečioji vieta atiteko Katažynai Nemycko ir Dainiui Dimšai bei Kristinai Navickaitei-Tinai ir šokėjui Tadui Rimgailai.

Šokių projekte kitus kartus taip pat išvysite dainininkę Liepą Mondeikaitę ir Andrių Jaracką, Ingridą Kazlauskaitę ir Ovidijų Andriekų, aktorę Aušrą Štukytę ir Tomą Slausgalvį, Gintarę Gurevičiūtę ir Vytautą Mackonį, aktoriaus Manto Stonkaus ir Alos Karpenko porą bei Mindaugo Griškonio ir Ingridos Mikštienės deutas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.