Filmas „Nesunaikinami II“ - bus karšta

Terminatorius Arnoldas Schwarzeneggeris (65 m.), Rembo įkūnijęs Sylvesteris Stallone (66 m.), “kietas riešutėlis” Bruce’as Willisas (57 m.), Volkeris, Teksaso reindžeris, Chuckas Norrisas (72 m.) — šios veiksmo filmų legendos jau drebina Lietuvos kino teatrus. Tarsi šių žvaigždžių būtų negana, prie “Nesunaikinamų II” prisidėjo jaunesnės kartos veiksmo filmų pažibos — Jasonas Stathamas (45 m.), Liamas Hemsworthas (22 m.) ir kiti stiprūs vyrukai. Žiūrovai, laikykitės, bus tikrai karšta.

Daugiau nuotraukų (1)

("TV Antena")

Sep 1, 2012, 11:29 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:38 AM

Pasiūlė filmuotis premjerui

“Nesunaikinami II” — tai S. Stallone 2010 m. režisuotų “Nesunaikinamų” tęsinys. Šįkart režisieriaus kėdę užėmė veiksmo filmų meistras Simonas Westas, kūręs “Kalinių lėktuvą”, “Kapų plėšikę Larą Kroft”, “Generolo dukterį” ir kt. Šimto milijonų JAV dolerių biudžetą kūrėjai išnaudojo, kaip ir dera geram veiksmo trileriui: galingi motociklai, sraigtasparniai, tankai, laivai, lėktuvai, raketos.

Filmo “Nesunaikinami II” kūrimo darbai, prasidėję praėjusių metų spalį, truko tris su puse mėnesio. Daugiausia buvo filmuojama Bulgarijos sostinėje Sofijoje įsikūrusioje kino studijoje “Nu Boyana”, kalnų kurorte Banske, Plovidovo oro uoste, šalia Lovečo miesto esančioje Devetaškos oloje, dalis scenų — JAV ir Kinijoje.

Dirbdama Bulgarijoje kūrybinė grupė galėjo naudotis šalies vyriausybinio dalinio karine technika. Veiksmo trilerio filmavimo aikštelėje apsilankiusiam Bulgarijos ministrui pirmininkui Boiko Borisovui A. Schwarzeneggeris pasiūlė nusifilmuoti kurioje nors scenoje. Atsisakyti priverstas premjeras paaiškino, kad tai neįmanoma, kol jis yra valdžioje.

Teniso rakete — per niekšus

Juostoje buvo nusifilmavęs ir vienas geriausių pasaulio tenisininkų Novakas Džokovičius. Serbas, nuolat stebinantis virtuoziškais sugebėjimais teniso kortuose, tą patį darė ir filme, rakete talžydamas blogus vyrukus. Deja, šias scenas prodiuseriai iškirpo.

Filmuojant Bulgarijoje įvyko tragedija. Kuriant sprogimo guminėje valtyje sceną prie Ognianovo užtvankos vienas kaskadininkas žuvo, o kitas buvo sunkiai sužeistas. Negana to, šalies gamtos apsaugos aktyvistai pasisakė prieš filmavimo darbus Devetaškos oloje. Ji unikali, nes čia įsikūrusi gausiausia ir trečia pagal svarbą Europoje šikšnosparnių populiacija, kurią sudaro išimtinai retos, saugomos rūšys.

Nepaisant daugybės skundų, “Nesunaikinamų II” filmavimas šioje vietoje taip ir nebuvo nutrauktas.

Raumenys ir prakaitas

Net du veiksmo trilerio anonsus sukūrusi Holivudo kino studija “Lionsgate” kaip oficialų pasirinko vaizdo klipą gerbėjo, kurį papiktino “New York Times” apžvalgininko Adamo Sternbergho žodžiai: “Šiuolaikiniame kine vyrauja kompiuterinė animacija, o raumeningus prakaituotus kovotojus išstūmė vyrai, vilkintys superdidvyrių kostiumus. Veiksmo filmų žanras nuėjo į nebūtį.”

“Ar tikrai?” — klausia gerbėjai.

Pasirodo, šis žanras gyvuoja, o geriausias įrodymas — “Nesunaikinami II”.

Žiūrovai neišvys jokių kostiumų, neperšaunamų skydų ar kaukių — tik tikrus vyrus su tikrais ginklais.

Kaip ir pirmame filme, garso takelio autorius — amerikiečių kompozitorius Brianas Tyleris, parašęs muziką daugybei žinomų juostų, tokių kaip “Rembo IV” ir “Galutinis tikslas”. Jis “Nesunaikinamiems II” sukūrė 14 kompozicijų.

Su Chucku nejuokaukite

S.Westo režisuotas veiksmo trileris — neabejotinai vienas stipriausių daugelio jame vaidinančių aktorių karjeros darbų.

Štai Chuckas Norrisas jau baigė savo kino karjerą, bet neatsispyrė kvietimui tapti nesunaikinamam. Išties su juo geriau nejuokauti. Ch. Norrisas — nė sykio nenugalėtas šešiskart pasaulio karatė čempionas, turintis tekvondo juodąjį diržą ir net sukūręs savo kovos stilių — “chun kuk do”.

Buvęs JAV karinių oro pajėgų asas išgarsėjo kaip Rytų kovos menų meistras. Tad neverta stebėtis, kad 1968 m. Holivudo kino kūrėjai pakvietė raudonplaukį pademonstruoti savo sugebėjimų “Žaliosiose beretėse”.

1972-aisiais Ch. Norrisui buvo pasiūlytas pirmas rimtas vaidmuo filme “Drakono kelias”, kuriame jo partneriu tapo legendinis Bruce’as Lee. Būtent ši kino juosta išgarsino Ch.Norrisą. Taip prasidėjo jo, kaip aktoriaus, karjera.

Chuckas vaidino daugiau nei 20 veiksmo filmų, bet milijonams žmonių visame pasaulyje geriausiai pažįstamas kaip serialo “Volkeris, Teksaso reindžeris” (rodė LRT televizija) pagrindinis veikėjas. Ch. Norrisas moka ne tik daugybę įspūdingų triukų, išmano kovos menus, bet ir turi antgamtinių galių, kurias paviešino internetas: jis pravirkdo svogūnus, gali užtrenkti sukamąsias duris, pastatyti sniego senį iš lietaus, nuskandinti žuvį.

S. Westo režisuotame tęsinyje Ch. Norrisas įkūnija buvusį karininką Bukerį, kurį “Nesunaikinamų” komanda praminė Vienišu Vilku. Jo herojus įpratęs reikalus tvarkyti vienas, pasirodo tik tuomet, kai Barniui (S. Stallone) ir jo vyrams kyla problemų, o atlikęs darbą pasišalina nepastebėtas.

Galingasis Austrijos ąžuolas

Austrijoje vietos policininko Gustavo Schwarzeneggerio šeimoje gimęs Arnoldas jau vaikystėje žinojo: gyvenimas — tai kova, tad silpniems nėra vietos.

Būdamas dešimties, jis pareiškė: “Išvažiuosiu iš čia. Noriu būti turtingas. Noriu kuo nors tapti!” Kadaise ambicijų nestokojusiam Arnoldui dabar yra 65-eri ir jis tapo ne kuo nors, bet žmogumi, kurį atpažįsta visas pasaulis, o jo sunkiai ištariama pavardė jau seniai laikoma pergalės sinonimu. Autoritetą kultūrizmo pasaulyje pelnęs Austrijos ąžuolas, kaip dažnai vadinamas A. Schwarzeneggeris, stengėsi prasmukti į kino pramonę. Bet ši nenorėjo pripažinti ambicingo austro.

Po filmo “Maitėdos medžioklė” (1979 m.), kuriame pradedantis aktorius įkūnijo kaubojų, vienas kritikas kandžiai pastebėjo, kad nei A. Schwarzeneggerio veidas, nei vaidyba neprilygsta jo žirgo galvai ir elgesiui.

Kino pasaulio naujokas šią recenziją pasikabino matomoje vietoje ir pradėjo lankyti aktoriaus meistriškumo pamokas.

Sugrįžtantis Terminatorius

Sėkmė Arnoldą užgriuvo pasirodžius “Konanui Barbarui” (1982 m.). Visus triukus jis atliko pats, nes filmo statytojai paprasčiausiai nerado tokio pat kūno sudėjimo dublerio. Austras geležinis tapo po filmo “Terminatorius” (1984 m.).

Nedidelio biudžeto kino juosta — 6 mln. JAV dolerių — pelnė milžinišką sėkmę ir pasaulio kino žiūrovai įsidėmėjo sunkiai ištariamą Schwarzeneggerio pavardę.

Kiekvienas filmas, kuriame vaidino Arnoldas, džiugino komercine sėkme, tarp jų — “Melas vardan tiesos”, “Trintukas”, “Pasaulio pabaiga”. Jo honorarai nuolat augo, kol pagaliau už vaidmenį filme “Terminatorius III. Mašinų prisikėlimas” (2003 m.) gavo rekordinius 30 mln. JAV dolerių. Kaip pasakytų Tomo Cruise’o herojus žinomame filme: “Misija įmanoma.”

Visose “Terminatoriaus” dalyse A.Schwarzeneggeris žadėjo sugrįžti. Ir grįžo!

Kaip ir visuomet, ištikimas sau: jis — nesunaikinamas!

Negana to, austras pirmą kartą filmavosi su savo konkurentu S.Stallone. Terminatorius teigia, kad per tris karjeros dešimtmečius nuolat su juo varžėsi: kurio raumenys didesni? Kieno filme daugiau veiksmo? Kas išguldė daugiau priešų?

Mirtinų konkurentų duetas

Tad kas daugiau jų išguldė? Į šį klausimą S.Stallone atsakė: “Nežinau, kuris iš mūsų išguldė daugiau, bet blogiausia, kad iš tiesų jaučiuosi nudėjęs tuos tūkstančius vyrukų.” Kalbama, kad būtent S.Stallone filmo prodiuserių paprašė pakviesti iš politikos į kiną grįžusį A.Schwarzeneggerį.

Jei S.Stallone ir A.Schwarzeneggerio duetas pasirodys komerciškai pelningas, gal žiūrovai sulauks daugiau filmų su šiais vyrais, o galbūt net “Nesunaikinamų III”.

Tiesa, nuo šio klausimo S.Stallone išsisuka: “Pastebėjau, kad kuo daugiau esu sužeidžiamas filmuose, juo geriau jiems sekasi. Kitoje dalyje reikės būtinai nusisukti sprandą.” Apskritai pirmą kartą dvi veiksmo filmų legendos — A.Schwarzeneggeris ir S.Stallone — susitiko per 1977 m. Auksinių gaublių teikimo ceremoniją.

Abiem aktoriams tai buvo įsimintina diena: Terminatorius atsiėmė apdovanojimą už geriausią metų debiutą, o “Rokis”, kurio scenarijų parašė S.Stallone, pelnė geriausio metų filmo vardą. Tą dieną abu aktoriai pradėjo kopti Holivudo šlovės laiptais ir išsyk išryškėjo priešprieša. A.Schwarzeneggeris pusiau juokais pasakojo, kad tąkart prie jo priėjusi S.Stallone motina pasakė, neva jis atrodo kaip pianinų krovikas.

Kumščiai prieš spyrius

“Nesunaikinamuose II” vyksta amžiaus dvikova: belgų aktorius Jeanas Claude’as Van Damme’as prieš S.Stallone. Kas nugalės?

“Šios dvikovos veiksmo filmų gerbėjai laukė ilgai”, — sakė S.Stallone. Prieš 20 metų aktoriai, tapę nesutaikomais priešais, susitarė kada nors filmavimo aikštelėje išsiaiškinti santykius.

Barnis (S.Stallone) meta ant žemės ginklus ir eina pasitikti Žako Vileino (J.C.Van Damme’as). Kumščiai prieš spyrius — ši kova gali tapti veiksmo filmų klasika.

“Kino gerbėjai dar nematė tokio J.C.Van Damme’o. Dažniausiai jis vaidina teigiamus herojus, todėl šis jo personažas nustebins. Vileinas — bebaimis, prišveitęs velnių ir pasirengęs paaukoti savo galvą, kad sunaikintų mūsų komandą”, — pasakojo S.Stallone.

Kaipgi be “kieto riešutėlio”?

“Nesunaikinamus II” būtų sunku įsivaizduoti be veiksmo filmų legendos Bruce’o Williso. Nedaug aktorių patyrė tiek nuopuolių ir pakilimų per pirmą karjeros dešimtmetį kaip jis. Spalvinga asmenybė, išsiskirianti savitu požiūriu, prisistato kaip universalus aktorius. Jei ne tipinė B.Williso išraiška — kvailoka, bet žavi šypsenėlė, jis nebūtų sulaukęs pasiūlymo, kuris pakeitė jo gyvenimą, — vaidmens “Kietame riešutėlyje”. Šis filmas tapo veiksmo juostų klasika. Ar kas nors išdrįstų prieštarauti Bruce’ui, jei yra skolingas paslaugą, net jeigu šiam už nugaros nestovi nesunaikinamų būrys?

Patekę tarp elito

Snaiperis Vaikis Bilis — naujas veidas “Nesunaikinamų” gretose. Jį sukūrė raumeningasis L.Hemsworthas. Kylančiai australų žvaigždei teko iškęsti krikštą — Barnis ir jo vyrai nuolat moko Vaikį gyventi.

Veiksmo filmų legendos į savo būrį priėmė jaunimą. Jei bus kuriama trečia “Nesunaikinamų” dalis, tikriausiai pasirodys ir daugiau jaunų veiksmo filmų žvaigždžių.

“Nėra nė vieno aktoriaus, vaidinusio bent viename įsidėmėtiname veiksmo filme, kuris nenorėtų būti nesunaikinamas”, — kalbėjo J.Stathamas, taip pat patekęs į jų gretas.

“Transporterio” žvaigždė — mažakalbis J.Stathamas.

“Silpnų nervų žiūrovams žiūrėti nerekomenduojame!” — įspėja kino platintojai, pristatydami veiksmo trilerį “Nesunaikinami II”. Ar gali būti kitaip, jei jame vaidina būrys kiečiausių pasaulyje vyrukų? Raumeningasis Terry Crewsas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.