75-erių saulaukęs prieštaringos reputacijos Rusijos estrados metras į pensiją nesirengia

Epochos balsu tituluotam ir Rusijos mafijos tėvu vadinamam artistui Josifui Kobzonui rugsėjo 11-ąją sukako 75-eri. 53-ejus savo gyvenimo metus artistas praleido scenoje. Garsaus atlikėjo repertuare – hitais tapusios dainos, sukurtos įvairaus amžiaus ir visų laikų klausytojams. Dainininkas ilgą laiką garsėjo kaip lovelasas, o subyrėjus Sovietų Sąjungai išgarsėjo kaip mafijos iždininkas.

75-erių saulaukęs prieštaringos reputacijos Rusijos estrados metras į pensiją nesirengia.<br>PBC
75-erių saulaukęs prieštaringos reputacijos Rusijos estrados metras į pensiją nesirengia.<br>PBC
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 14, 2012, 7:54 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:36 PM

Dainininką klausytojai pamilo ne tik dėl gražaus, specifinio balso, kurį lengva atpažinti iš pirmojo garso, bet ir puikios dikcijos. Estrados metro I. Kobzono jubiliejaus proga Pirmasis Baltijos kanalas pristato specialų projektą – dokumentinį filmą „Josifas Kobzonas. Žaidimas pagal taisykles ir be jų“.

Sėkmė I. Kobzoną užklupo staiga: vos pirmą kartą sudainavus respublikiniame radijuje, unikalus lyriškas dainininko baritonas nepaliko abejingų klausytojų. Nuo 1959 m. Josifas dainavo duetu su Viktoru Kochno. Darbą radijuje ir televizijoje dainininkas derino su koncertine veikla: daug važinėjo po šalį, gastroliavo užsienio šalyse.

Šiandien Josifas Kobzonas ne tik artistas, bet ir politikas. Jis vyriausybinės dūmos deputatas. Nors 1997 m. oficialiai baigė muzikinę karjerą, tačiau dainuoja toliau. Jau suprato, kad be dainos – negali gyventi. Dainininko repertuare jau daugiau nei trys tūkstančiai dainų.

„Kai pasijuntu blogai, meldžiu Dievą, kad kuo greičiau atsidurčiau scenoje. Ir tik vėl išjėjęs į sceną suprantu, kad esu gyvas“, – sako nusipelnęs artistas. „Į klausimą, kam norėčiau perduoti savo estafetę, galiu atsakyti – niekam. Žmonėms nereikia naujų Kobzonų, o reikia naujų vardų, naujų atlikėjų, naujų ritmų“, – įsitikinęs Josifas Kobzonas.

Estrados metro biografijoje – trys vedybos. Pirmoji žmona buvo Veronika Kruglova. Antroji –aktorė – Liudmila Gurčenko, o 1971 m. vedė – Nineli Kobzon. Su trečąją žmona užaugino du vaikus, turi septynis anūkus.

Dabar Josifas Kobzonas gyvena ir dirba Maskvoje. Jis yra daugelio Rusijos miestų garbės pilietis, o taip pat apdovanotas ordinais ir medaliais ne tik Rusijos Federacijoje, bet ir kitose užsienio šalyse. Tuo tarpu JAV artistas nėra laukiamas – su šios šalies Migracijos departamentu jis turi šiokių tokių „nesklandumų“. Tačiau Rusijoje sakoma: „Kaip nesustabdysi bėgančio bizono, taip neužčiaupsi ir dainuojančio Kobzono“, todėl naujų dainų, pasirodymų ir skandalų iš Josifo, ko gero, dar sulauksime.

Dokumentinis filmas „Josifas Kobzonas. Žaidimas pagal taisykles ir be jų“. Didžioji, jubiliejinė, dainingiausioji premjera – šį sekmadienį per Pirmąjį Baltijos kanalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?