Filmuojant dramą „Misija Afganistanas“ per plauką išvengta tragiškos nelaimės

TV3 šokių projekte „Šok su manimi“ debiutavęs šokėju, infošou „Be komentarų“ laidos vedėju, o humoro šou „Stebuklų šalis“ tiesiog savimi – humoristu Algiu Ramanausku − jau rytoj, šeštadienį, rugsėjo 15-ąją, realybės dramoje „Misija Afganistanas“ „apsiginklavęs“ kariška uniforma jis toliau leisis į nuotykius. c žiūrovų laukia nepatirtų pojūčių banga, nes Algis supažindins su išminuotojų darbo ypatumais, dalyvaus sprogmenų deaktyvavimo operacijoje, o į misiją vykstanti kita laidos kūrybinės komandos dalis netikėtai kris žemėn su visu sraigtasparniu. Kaip baigsis ši atomazga pavojingoje karo zonoje?

Filmuojant dramą „Misija Afganistanas“ per plauką išvengta tragiškos nelaimės.<br>TV3
Filmuojant dramą „Misija Afganistanas“ per plauką išvengta tragiškos nelaimės.<br>TV3
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 14, 2012, 12:28 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:47 PM

„Savadarbė mina yra labai rimtas dalykas. Rimtais dalykais užsiima labai rimti žmonės. Išminuotojai“, – antrąją „Misija Afganistanas“ seriją anonsuoja A. Ramanauskas.

Atrodo, kad tik filmuose matyti vaizdai – žmogus, apsijuosęs sprogmenų prikimšta liemene, minomis nusėtas laukas, niekuo dėto automobilio sprogimas – Afganistane tarnaujančių karių ir vietinių gyventojų kasdienybė. Improvizuoti sprogstamieji užtaisai ir minos – pagrindinė žūčių priežastis Afganistane.

„Prieš imdamiesi veiksmų išminuotojai dažniausiai siunčia robotą, kuris padeda atpažinti sprogmenį. Gali atrodyti keista, bet komanda dirba su tokiais pat kaip kompiuterinių žaidimų pulteliais. Laisvu nuo darbo laiku neretai pamatysi kompiuterinius žaidimus žaidžiančius kariškius – taip jie lavina savo įgūdžius“, – pasakoja projekto prodiuseris E. Silva.

Afganistano pietuose esanti antroji kūrybinė komandos dalis vykdys užduotį – kartu su specialiųjų operecijų pajėgų eskadronu „Aitvaras“ mėgins sulaikyti žmogų, kuris įtariamas minų ir bombų gamyba. Kodėl bus skrendama naktį ir ar pavyks komandai nepasiklysti dulkių apsuptyje? Ar jiems pavyks sėkmingai pasiekti žemę ir likti gyviems?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.