J. Morkūnas atvirai pasakoja apie televizijoje šmėžuojančius žmones

Panašiai mano mėgstamas rašytojas Frédéricas Beigbederis pavadino savo knygą (“Aš tikiu, aš irgi ne”). Televizoriuje arba šalia jo esu jau 25 metus. Todėl rašyti apie televiziją televizijos žurnalui — labai paprasta ir lengva.

"Televizoriuje arba šalia jo esu jau 25 metus", - sako J. Morkūnas.<br>"Lietuvos ryto" archyvas
"Televizoriuje arba šalia jo esu jau 25 metus", - sako J. Morkūnas.<br>"Lietuvos ryto" archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Jogaila Morkūnas ("TV Antena")

Sep 22, 2012, 5:09 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:36 PM

Vakar mano biure lankėsi Rūta Mikelkevičiūtė, kurią labai myliu. Ji su mano draugu prodiuseriu Laurynu Šeškumi aptarė artėjančios LNK “Kviečiu šokti. Pažadinta aistra” naujausią laidą. Šioje laidoje (šį sezoną ji žymiai geresnė) kostiumų stiliste dirba mano širdies draugė Austėja Jablonskytė. Nuostabios suknelės ir šokėjos.

Rašant šią apybraižą atėjo “Dviračio šou” prodiuseris Haroldas Mackevičius. O vakar tos pačios laidos kūrėjas Gintaras Ruplėnas parašė man laišką, kuriame prašo pagaminti lentelę mūsų teniso turnyro taurei.

Prieš savaitę vedybų tema kalbėjau su Andriumi Užkalniu. Man patinka, kai jis rašo. Jam patinka “Airbus 380” modelio lėktuvai. Man irgi.

Tik ką pasibučiavau su Živile Vaškyte iš LNK. Gaila, kad ištekėjo.

Ryte su Edmundu Jakilaičiu aptariau savo honorarą, kurį gausiu vesdamas laidą “Super L.T.”. Manau, tik Edmundas gali dirbti laidoje “Lyderių forumas”. Niekas kitas taip nemoka perrėkti politikų demagogijos.

Vakar vakare Gidonas Šapiro-Bilas mano namuose kepė fantastiškus kebabiukus su jogurtiniu padažu ir kalendromis. Apie kiną vakarėlyje diskutavau su Aiste Stonyte. Beje, savaitgalį dalyvavau jos dukters Liepos krikštynose, o krikšto tėvu tapo LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius. Ten sutikau Lolą Bytautaitę ir Liepą Kiauleikytę. O, tiesa — su Liepa pajūryje naktį važiavome automobilio bagažinėje į “megatūsą”.

Su profesoriumi Alfredu Bumblausku dalijomės įspūdžiais apie Violetos Urmanos koncertą Marijampolėje. Kartu padainavome. Ne Urmanos sopranu.

Marijampolėje netikėtai sutikau ir Audrių Giržadą. Mūsų bendrą draugę Nemirą Pumprickaitę dabar dažniau televizoriuje matau nei vakarėliuose.

Su Arūnu Valinsku apie Seimo rinkimus diskutavau “Valandoje su Rūta”. Nors laidoje “TAIP. NE” man labiau patinka Renata Mikailionytė. Aš ją slapta myliu dar nuo 1994 metų.

Ačiū Algiui Ramanauskui už dar vis grojančią kompaktinę plokštelę su Igorio Stravinskio “Le Sacre du Printemps”. O Rimo Šapausko gimtadienio proga padovanotą “muzikos kokteilį” kažkur praradau. Agnė Armoškaitė Nidoje draugiškai pasidalijo restorano nuolaidų kortele už pusryčius su šampanu. Marijus Mikutavičius, nepaisant garbaus jo amžiaus, man pasakojo, kaip savaitgalį maudėsi šlovės spinduliuose Klaipėdoje. O Vytenis Pauliukaitis sulaukė prodiuserių komplimentų dėl ištvermės tiesioginiame eteryje.

Senokai nebuvau matęs savo mokytojo Henriko Vaitiekūno, kuris vasarą vedė laidą apie jūrinę valstybę.

Vis dar atsimenu, kaip su Radžiu keliavome į Charkovą. Suradome senelį. Dėl to ir suprantu pamišimą, kuris kilo, kai jis ėmė ieškoti žmonos. Neblogas palikimas gresia. Atsimenu audringus vakarėlius pas Editą Mildažytę. Ji kažkodėl surimtėjo. Svetimos bėdos, matyt, užgriuvo.

Gavau laišką iš Donaldos Meiželytės. Grįžta iš Seimo į pramogų rinką dainuoti dažnučių. Tas pats likimas laukia ir Astos Baukutės. Vėl tobulai vaidins pensininkę.

Nespėjau į Beatos Nicholson knygos pristatymą. Ji labai skaniai kalba ir rašo. Su Natalijos Bunkės sutuoktiniu deriname bendro gimtadienio šventės spalį detales. Būtinai kviesiu Mantą Petruškevičių. Be jo renginys nebus kokybiškas, pasigesiu stilingo švelnumo. O Natalijos pavardės jau nepainioju, nes kaimynystėje įsikūrė Deivydas Zvonkus. Dažnai užsuka darbo dienos pabaigoje, kai atidarome vyno spintos duris.

Su Asta Duduryte smagiai kalbėjausi ant jos kilnojamosios raudonosios sofos. Visiškas lengvumas. Prieš savaitę nepažinau Ugnės Skonsmanaitės — jau tiek metų eteryje ir niekaip nesensta. Gal kokia žaliavalgė? Kaip ir Aistė Paškevičiūtė, su kuria kadaise dalyvavome keistame apsipirkimo maratone. O! Visos kolegės tik ką baigė klegėti — atėjo Butkus. Andrius Butkus. Jis puikios nuotaikos, nes ryte pavyko gražiai susišukuoti.

Ar aš ką nors praleidau? Taip. Dar yra daug gerų bičiulių, apie kuriuos negaliu nieko blogo rašyti. Negaliu nieko blogo rašyti ir apie profesorių Donatą Katkų, su kuriuo, kaip ir su Katažyna, visuomet sveikinuosi lenkiškai: “Dzien dobry.”

Maniau — parašysiu apie tai, ką žiūriu per televizorių. Bet gyvenimas įdomesnis. P.S. Po pastarojo savo rašinio “TV antenoje” gavau velnių nuo Lauros Blaževičiūtės iš TV3. Dėl to dabar noriu ją pagirti ir perduoti linkėjimų. Tiesiog.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.