Kostiumus filmui kurianti A. Jagelavičiūtė: „Liežuvis neapsiverčia save vadinti stiliste“

„Action!“ – ataidi balsas iš vidinio „Lofto“ kiemelio. Jau nuo pirmadienio čia ūžia kameros, nuolat zuja žmonės stumdydami dekoracijas, tikrindami techniką. „Lofte“ filmuojamas naujas jaunojo lietuvių režisieriaus Romo Zabarausko filmas „We Will Riot“ (liet. „Streikas“).

A. Jagelavičiūtė yra atsakinga už filmo "We Will Riot" aktorių kostiumus.<br>T. Bauras
A. Jagelavičiūtė yra atsakinga už filmo "We Will Riot" aktorių kostiumus.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Oct 10, 2012, 10:15 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:01 AM

Trečiadienį buvo filmuojama pagrindinio veikėjo Luke'o (aktorius Ebeneezeris Nii Sowahas) ir tėvo (vaidina Arūnas Kulikauskas) susitikimo scena. Ji, regis, trunka vos kelias sekundes, tačiau reikia įdėti daug darbo, kol komanda nufilmuoja ją.

A. Kulikauskas, visuomenei pažįstamas kaip fotografas, džiaugiasi galėjęs išbandyti kažką naujo. 22-ejus metus Amerikoje gyvenantis fotografas į Lietuvą grįžo tik liepą.

„Man tai visiškai nauja, aš juk nesu profesionalas. Džiaugiuosi galėdamas čia vaidinti. Mes visi labai gerai praleidome laiką filmuodamiesi Niujorke, su Romu smagu dirbti. Visgi turiu prisipažinti, kad man sunku atsiminti tekstą“, – dalijosi įspūdžiais A. Kulikauskas.

Vėliau – pusvalandžio pertrauka. Per tą laiką pakeičiamos dekoracijos, paruošiami aktoriai. Tarp žmonių šmirinėja ir puikiai visiems žinoma Agnė Jagelavičiūtė. Ji atsakinga už aktorių aprangą, todėl nuolat patvarko aktorių apykakles, patempia rankogalį ar dar kaip kitaip paruošia aktorius filmavimuisi. Vis dėlto pati Agnė tokio darbo nesureikšmina.

„Man liežuvis neapsiverčia save vadinti stiliste“, – numetė repliką A. Jagelavičiūtė.

Po to ir vėl grįžtame į žvarbų rudenišką šaltį. Vėl prasideda veiksmas.

Ant mėlyno suolelio snaudžia mergina. Akivaizdu, kad ji šventė visą naktį: blizgūs rūbai, aukso spalvos basutės. Prabunda ji dar visiškai girta – šlitinėja tai į vieną, tai į kitą pusę. Valiūkiškai besišypsodama mergina dingsta iš kadro.

Filmavimo darbai dar truks nepilnas tris savaites. Ketvirtadienį planuojama persikelti dirbti į Vilniaus oro uostą. Ten bus filmuojama pagrindinio Luke'o tėvo atvykimo į Lietuvą scena.

R. Zabarauskas išduoda, kad filme žiūrovai išvys tokius ryškius veidus, kaip Erica Jennings ar Justė Arlauskaitė-Jazzu. E. Jennings atliks padavėjos vaidmenį, o Jazzu trumpam taps korumpuoto Vilniaus miesto mero sekretore.

„We Will Riot“ istorija pasakoja apie Niujorke gyvenantį juodaodį didžėjų Luke'ą. Jis per savo 21-ąjį gimtadienį sužino, kad turtingi tėvai nuslėpė faktą, jog Luke'as Lietuvoje turi močiutę. Norėdamas su ja susipažinti Luke'as iškeliauja į Vilnių.

Čia jis patiria įvairių nuotykių, išbandymų, įsimyli maištingą vilnietę Martą ir atranda lietuvių elektroninės muzikos kūrėjų, vadinamųjų „beatmaker'ių“, sceną. Taip pat Luke'as susiduria su korumpuotu Vilniaus meru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.