Lietuvos vagys ėmė vogti net mėšlą

Į ekologinius ūkius įsisuko vagys. Jų grobiu tapo 20 tonų mėšlo. Tokį sau neįprastą smirdantį reikalą ėmė narplioti laidos „Super L.T.“ komanda. Žurnalistus pasiekė pritrenkianti žinia iš vidurio kaimo. Ūkininkas Vaclovas Voitekenas, atsikėlęs vieną ūkanotą rytą, pastebėjo, kad dingo jo didžiulė krūva mėšlo.

Į ekologinius ūkius įsisuko vagys. Jų grobiu tapo 20 tonų mėšlo.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Į ekologinius ūkius įsisuko vagys. Jų grobiu tapo 20 tonų mėšlo.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 25, 2012, 9:00 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:35 PM

„Apdengtą mėšlą laikėme šiek tiek toliau, kadangi šalia namų jį laikyti draudžia taisyklės. Trąšų praradimas - mums didelė nelaimė“, - guodėsi ūkininkas V.Voitekenas. Jo ūkis yra ekologinis, dėl to savo laukų jis negali tręšti cheminėmis trąšomis. Tad dvi karves ir dvi kumelaites auginančiam ūkininkui šie metai bus nuostolingi.

„Mėšlą sukaupti nėra lengva. Visus metus jį kaupėme, tai šiemet laukai liks netręšti“, - dėl vagystės sielojosi ūkininkas. Apie nelaimę iškart pranešęs policijai V.Voitekenas patyrė dar vieną nusivylimą. Kaip sakė pats ūkininkas, policininkai esą tik pasijuokė ir sekti dar karštais pėdsakais nepanoro. Tad tikėdamasi pagalbos jau ne vieną kartą nuo ilgapirščių nukentėjęs ūkininkas šįkart kreipėsi į televiziją.

Pirmuosius įtarimus, kur galėjo išgaruoti toks kiekis ekologiškų trąšų, išgirsite šį ketvirtadienį 18 val. 45 min. paprastų žmonių bėdoms neabejingoje laidoje „Super L.T.“ per „Lietuvos ryto“ televiziją su Jogaila Morkūnu ir Ieva Ambrazaite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.