„X Faktoriaus“ dalyvis J. Ašmantas: „Esu vienas didelis talentas“

„Dainavimas – neišsipildžiusi mano aistra. Nebegalėjau ilgiau nebedainuoti“, – sako 41-erių projekto „X Faktorius“ dalyvis Justas Ašmantas. Gyvenimą jogai ir ajurvediniams masažams pašventęs vyras sako apie galimybę dalyvauti kokiame nors muzikiniame projekte pasvajodavęs dažnai, tačiau tam dažniausiai nebūdavo tinkamų aplinkybių. Niekur profesionaliai balso nelavinęs J. Ašmantas nuo mažens dainuodavo visur: duše, automobilyje, draugų rate.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Nov 13, 2012, 3:13 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:55 AM

Didžiausias lūžis įvyko tuomet, kai jis pernai „Chorų karuose“ prisijungė prie Baltojo Šiaulių choro. Todėl šiemet sužinojęs, kad Lietuvoje startuos projektas „X Faktorius“, nusprendė, jog ilgiau slopinti savo talento nebegalima. „Pribrendo laikas. Gal kiek vėlokai, tačiau jaučiu, kad esu tinkamas šiam projektui“, – juokiasi jis.

Tiesa, apie savo faktorių „x“ pašnekovas kalba nenoriai. Jo teigimu, to, kas labiausiai traukia žmones ir yra išskirtinis atlikėjo „kabliukas“, įvardyti nėra prasmės – aplinkiniai turi patys tai pamatyti ir pajausti. „Svarbiausia scenoje būti savimi. Jaučiu, kad publika mane myli“, – šyptelėjo Justas.

Prieš daugiau nei mėnesį prasidėjęs projektas jau spėjo pavergti daugybės muziką mėgstančių žiūrovų širdis. Jame dalyvaujantys dainininkai tapo ne tik konkuruojančiais kolegomis, bet ir gerais draugais. Justas savo priešininkus linksmai vadina nuostabia „chebryte“, kurioje nuolat palaikoma maloni atmosfera ir draugiški tarpusavio santykiai. „Visi dalyviai – labai stiprūs, tačiau aš labiau siekiu ne rezultato, o mėgaujuosi procesu – tai mane „veža“ labiausiai“, – portalui lrytas.lt sako jis.

Nors Justas projekte yra kone dvigubai vyresnis už daugelį dalyvių, dėl to, sakė, visai nekompleksuojantis. Net priešingai – jam labai patinka būti jaunų žmonių apsuptyje. „Taip, man nebe dvidešimt. Man - šešiolika. Aš amžinai šešiolikos“, – juokiasi į penktąją dešimtį įkopęs atlikėjas. Justui tenka nemažai dirbti su studentais, dalyvauti įvairiuose mokymuose, stovyklose. Galbūt todėl tokioje terpėje jis jaučiasi itin savas.

Juokais televizijos žiūrovų „vienuolio veido“ savininku vadinamam Justui dainavimas kol kas – tik hobis. Kasdieniniame gyvenime sceną jis iškeičia į masažo stalą, o vokalo repeticijas – į jogos pamokas. „Tai – mano gyvenimo būdas“, – teigia dešimt metų sveiką gyvenimo būdą propaguojantis atlikėjas. Indiško masažo paslapčių jam teko mokytis Italijoje, Vokietijoje, taip pat ir Lietuvoje, kur, pasak jo, itin trūksta profesionalių specialistų.

Paklaustas, ar jogos žinios praverčia lipant ant scenos, Justas šyptelėjo – to jam net neprireikia. „Jogoje svarbiausia – jaustis natūraliai. Man nereikia dėti pastangų tam, kad atsipalaiduočiau. Kai gyveni muzika, kai ji tampa tavo dalimi, visa tai vyksta savaime“, – pasakoja jis.

Už kitus projekto dalyvius Justas nesijaučia pranašesnis. Jo teigimu, svarbiausia – būti savimi ir tikėti tuo, ką darai, – tai esminis pranašumas.

Viskuo besidomintis dainininkas užsimena turintis daug įvairių pomėgių ir nespėtų realizuoti svajonių. Viena jų – užlipti ant šokių aikštelės parketo. „Kaip aš mėgstu šokti! Ir man tai tikrai sekasi, – šventai įsitikinęs kalba jis ir patikina, kad kitais metais jam būtinai pavyks tapti kurio nors šokių projekto dalyviu. – Žinau, kad turiu talentą šokti, todėl net neabejoju, kad galėčiau laimėti projektą. Aš turiu daug talentų.... Esu vienas didelis talentas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.