Ugandoje gėjai ir lesbietės bus teisiami myriop

Ugandos parlamentas prieš Kalėdas ketina priimti drastišką įstatymą, kuris numato mirties bausmę už homoseksualius santykius. Ką reiškia būti gėjumi tokioje šalyje?

Ugandos parlamentas prieš Kalėdas ketina priimti drastišką įstatymą, kuris numato mirties bausmę už homoseksualius santykius.<br>123rf
Ugandos parlamentas prieš Kalėdas ketina priimti drastišką įstatymą, kuris numato mirties bausmę už homoseksualius santykius.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 15, 2012, 11:56 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:27 AM

Tai mėgino išsiaiškinti netradicinės savo seksualinės orientacijos neslepiantis BBC radijo laidų vedėjas Scottas Mills‘as, nuvykęs į Ugandą ir sukūręs dokumentinį filmą “Blogiausia vieta būti gėjumi“ („The World‘s Worst Place to be Gay“), kurį šį ketvirtadienį rodys „Lietuvos ryto“ televizija.

Filmo kūrėjas prisipažįsta niekada nepatyręs jokių užgauliojimų, dėl to, kad jis yra gėjus ir net nėra rimtai mąstęs apie kovas dėl homoseksualų teisių. Tad aplankęs rytų Afrikos valstybę Ugandą, kurioje homoseksualumas yra prilyginamas nusikaltimui, žurnalistas pašiurpo.

Gatvėje jo sutikti draugiški praeiviai plačiomis šypsenomis dalinosi mintimis apie tai, kad gėjai ir lesbietės turėtų būti žudomi. Tad nenuostabu, jog netradicinės orientacijos Ugandos gyventojai savo šalyje kenčia nuo patyčių bei smurto. O moterys lesbietės dažnai patiria vadinamus „korekcinius išprievartavimus“.

„Viena kalbinta lesbietė paauglystėje patyrė seksualinę prievartą, nes užpuolikas esą ją bandė „išgydyti“ nuo homoseksualumo. Šiandien ji slapstosi, nes neseniai buvo apmėtyta akmenimis. Mat vienas laikraštis paskelbė „ Top-100“ šalies gėjų ir lesbiečių sąrašą su šių žmonių nuotraukomis ir adresais. Po to daugumai šių asmenų teko keisti ir gyvenamas vietas, ir darbus“, - apie keliančius siaubą įvykius filme pasakojo S.Mills‘as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.