Įvaizdį Tinai su Tadu kurianti O. Filatova – Kontrimienė: „Šokis – tarsi trumputis gyvenimas“

Kiekvieną savaitę dalyvaudami šokių projekte „Kviečiu šokti. Pažadinta aistra“ Kristina Navickaitė – Tina ir Tadas Rimgaila, patys save vadinantys duetu TT, stebina savo išskirtiniu įvaizdžiu. Tina niekada nevilki tradicinių blizgių sportinių šokių suknelių, kiekvienam pasirodymui siūdinasi originalius kostiumus, kurie dažniausiai tampa vakaro kalbų objektu.

Mums šokis – tarsi trumputis gyvenimas, kaskart nauja istorija, papasakota kūno kalba. Natūralu, jog drabužis tampa neatsiejama spektaklio dalimi.<br>LNK
Mums šokis – tarsi trumputis gyvenimas, kaskart nauja istorija, papasakota kūno kalba. Natūralu, jog drabužis tampa neatsiejama spektaklio dalimi.<br>LNK
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 16, 2012, 2:41 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:21 AM

Praėjusį sekmadienį LNK šokių projekte teisėjavusi Rusijos ledo žvaigždė Tatjana Navka atkreipė dėmesį į Tinos ir Tado porą. „Jų estetika ir įvaizdis – visu laipteliu aukštesnis lygio nei kitų projekto dalyvių“, - iš karto pastebėjo Navka. Tąsyk TT scenoje įkūnijo vieną paukštį.

Kas slepiasi už dueto TT? Kiekvieną sekmadienį į Teatro areną, kurioje vyksta LNK šokių projektas atvyksta ir pilkasis poros kardinolas, įvaizdžio kūrėja Olga Filatova – Kontrimienė. Kas ta moteris, kuri sugeba kiekvieną TT pasirodymą paversti mažu spektakliu?

Praėjusią savaitę ji dekoravo šventę prie Juodosios jūros, vakar stilizavo sesijas Minske, o šiandien ir vėl apsigyveno šokių salėje su Tina ir Tadu.

„Gyvenimas pilnas kūrybos. Mano darbo stalas nukrautas madų žurnalais, eskizais ir fotografijų albumais. Praeityje kūrusi interjerus, ir dabar esu neabejinga net mažiausioms detalėms“, - sako Olga Filatova - Kontrimienė įvaizdžio kūrėja, viešųjų ryšių specialistė ir „Dress me, O“ įkūrėja.

Olga sako, kad jai nėra tekę susidurti su sportinių šokių pasauliu, o iš šalies žvelgiant atrodo, kad ten daug spindesio ir plunksnų. Gal todėl TT drabužiai visai kitokie ne kitų šokėjų?

„Kurdama drauge su Tina ir Tadu, šokių rūbą interpretuoju laisvai. Jų pasirodymai nėra skirti sporto varžyboms, tai labiau šokio spektakliai. Mums šokis – tarsi trumputis gyvenimas, kaskart nauja istorija, papasakota kūno kalba. Natūralu, jog drabužis tampa neatsiejama spektaklio dalimi.   Idėjos tiesiog tvyro ore. Įkvėpimo šaltiniai įvairūs: ir gražūs žmonės, kuriuos sutinku, ir gera muzika, kinas, fotografija, kelionės, gėlės... telieka išsigryninti sumanymus. Jaučiu, kuo laikmetis pulsuoja, žinau, kas dabar aktualu. Vis tik įdomiau ieškoti, nei eiti pramintais takais. Tad kūryba – neatsiejama mano gyvenimo dalis. Neretai pats procesas suteikia daugiau pasitenkinimo, nei rezultatas. O tada ir vėl norisi imtis naujų iššūkių.

TT kostiumus Olgai padeda kurti dizainerė Aina Zinčiukaitė.

„Ainos profesionalumas atsiskleidžia gebėjime bet kokią mūsų idėją paversti materija, tuomet surasti reikiamus audinius ir pritaikyti rūbą šokiui. Ainos dėka Tadas gali drąsiai Tiną skraidinti, o man netenka sulaikyti kvapo, kad, neduokdie, nenuslystų kokia petnešėlė ar neapsinuogintų koks kūno lopinėlis“, - šypsosi Olga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.