Paslaptinga dėžutė pakeitė projekto „Šok su manimi“ eigą

Šeštadienį televizijos projekto „Šok su manimi“ dalyviai ir žiūrovai keliavo laiku. Laidos tema – „Epochos ir laikmečiai“. Laidą pradėjo Lietuvos estrados maestro Stasys Povilaitis su legendine daina „Švieski man vėl“, kuri kelis dešimtmečius netyla giminių ir draugų susitikimuose bei įvairiuose lietuvių renginiuose.

M. Štakėnaitė ir D. Meškauskas.<br>J. Stacevičius
M. Štakėnaitė ir D. Meškauskas.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

2012-11-17 19:49, atnaujinta 2018-03-15 08:31

Studijoje šoko laidos gerbėjai vyrai

Prie laidos vedėjos vairo stojo iš gastrolių sugrįžusi Jurgita Jurkutė. Vytautui Šapranauskui vis dar po Europą keliaujant su koncertiniu turu, J. Jurkutei talkino Mindaugas Stasiulis. Pastarasis savo muzikiniu talentu nedaug nusileido S. Povilaičiui – Mindaugas surepavo visą vakaro pristatymą.

„Šok su manimi“ teisėjavo komisijos pirmininkas Jurijus Smoriginas, J. Norvaišienė, daugkartiniai klasikinių šokių Lietuvos čempionai Lina Chatkevičiūtė ir Donatas Vėželis. Taip pat prie komisijos stalelio prisėdo ir „Šok su manimi“ svečias S. Povilaitis.

Kaip ir kiekvieną savaitgalį, visų projekto dalyvių laukė papildomas egzaminas. Šį kartą, šokio naujokai turėjo ištraukti lapelį su skaičiumi. Kiekvienas skaičius reiškė skirtingą muziką. Jai suskambus, projekto dalyvis turėjo nuspręsti, kokio stiliaus šokį trokšta išvysti vertinimo komisija ir jį sušokti. Visa tai padaryti „Šok su manimi“ dalyviai turėjo be savo profesionalių partnerių pagalbos.

Po vieną papildomą balą gavo Kęstutis Baranauskas, Jonas Nainys ir Asta Pilypaitė.

„Šok su manimi“ prodiuseriai antrą kartą įgyvendino projekto gerbėjų svajones – šeši vaikinai, svajoję pasirodyti projekte, pasirodė kartu su su profesionaliomis šokėjomis.

J. Butnorių pakeitė P. Šinkūnas

Karo dienas parodyti pasiryžo Juozas Butnorius su Katerina Voropaj. Deja, penktadienį J. Butnoriui buvo diagnozuotas achilo sausgyslės uždegimas. Juozą pasiryžo pavaduoti choreografas Paulius Šinkūnas. Išmokti šokį jis turėjo tik pusdienį.

Visgi Katerinos ir Pauliaus šokis, atliktas pagal Bjelle ir Peru dainą „Brolužis“, buvo sutiktas audringais salės plojimais ir vertinimo komisijos pagyromis.

„Katerina Voropaj eina per rankas. Aš nesistebiu. Norint suturėti tokį talentą rankose, reikia turėti jėgos. Graži ir labai talentinga vakaro pradžia. Pauliau, nereikia jaustis kukliu čia. Tikiuosi, kad kitą savaitgalį Juozas ateis su ramentais ir pamatys jus šokant kartu“, - kalbėjo Jurijus Smoriginas.

Paulius ir Katerina surinko 36 vertinimo komisijos balus.

Ant parketo užvirė kova dėl gyvybės

Štai Petras Daunys ir Sandra Saikauskaitė nusikėlė į Antikos laikus. Aistringais ir energingais pasirodymais pasižymėjusi pora ant parketo susikovė lyg tikri gladiatoriai. Šokio pakerėti laidos žiūrovai skandavo: „Pakartot!“

„Labai įspūdingas šokis. Labai įspūdinga muzika. Energetika tiesiog nepaprasta. Viskas šitam šokyje patiko: drabužiai, dvasia, ritmingumas. Ačiū“, - susižavėjęs kalbėjo S. Povilaitis.

Maestro pritarė likę vertinimo komisijos nariai, išskyrus J. Smoriginas.

„Petro niekas nepamokė tango žingsnelių. Jį išnaudojo kaip mėsos gabalą. Šlykščiausia – šitas kostiumas. Visiškai nereikia šitos prijuostės. Mane suerzino, kad Sandra su Kostu sudarė velnio sutarti ir eksperimantavo su Petru. Tačiau juk jis yra projekto dalyvis“, - piktinosi Jurijus.

Kęstutis Baranauskas ir Eglė Straleckaitė laiko mašina nusikėlė į romantizmo epochą. Jų šokis pasakojo apie sunkiai sergantį vyrą, kuriam mylimoji grąžino gyvybę.

„Jeigu aš sunkiai sirgčiau ir ateitų tokia seksuali sesutė, aš tikrai prisikelčiau“, - juokavo S. Povilaitis.

Kęstučiui ir Eglei kliuvo ir kritikos žodžių. Vertinimo komisijai nepatiko tai, kad K. Baranauskas nedaug šoko, nebuvo atspindėta epocha.

Nesidairė į tolimą praeitį

Berlyno sienos griovimo laikmetį bandė atskleisti Asta Pilypaitė ir Ligitas Bernatavičius. Jų meilės istorija J. Smoriginui pasirodė primityvi. Vertinimo komisijos pirmininkui nepatiko ir skambėjusi Whitney Houston daina.

„Aš manau TV3 kanalas nebejaučia sau pagarbos, kad laiko tokį viršininką, kaip Jurijus“, - atšovė A. Pilypaitė, J. Smorigino sumalta į miltus.

Kiti vertinimo komisijos nariai reagavo kiek atlaidžiau. Štai S. Povilaitis tikino, kad būtent muzika buvo stipriausia pasirodymo dalis.

„Anos Kareninos“ istoriją papasakojo Milana Jašinskytė-Pankevičienė ir Mindaugas Rainys.

„Klaida imti Tolstojų ir paversti Aną Kareniną gatvine, o Bronskį – kažkokiu biseksu. Vyras parodytas kaip gyvulys, kuris sugriovė moters gyvenimą. O Ana Karenina sugebėjo treptelt ir parodyt, kad jis nevertas net jos kulniuko. Idėja gera, bet neužteko išminties ir išsilavinimo“, - eilinį sykį piktinosi vertinimo komisijos pirmininkas.

Štai J. Norvaišienė nesuprato istorijos. Jai ji pasirodė „nukirsta“.

Jonas Nainys su Juste Žemaityte nejungė keliavimo laiku mašinos, jie parodė dabartį. Į savo pasirodymą jie įtraukė elektroninę muziką ir blizgius aptemtus kostiumus.

„Gailiesi, kai gyveni tokiame laike, kai viskas skulptūriška“, - nostalgiją pajuto J. Smoriginas.

Komisijos pirmininkui už akių užkliuvo Jono kelnaitės, kurias išryškino aptemptas kostiumas.

„Tai vienintelė pora, kuri parodė sportinį šokį. Aš tikrai mačiau šokį, visos kitos poros tik vaidino“, - Lina Chatkevičiūtė.

Nukėlė į Liudviko XIV-ojo laikus

Milda Štakėnaitė ir Deividas Meškauskas pristatė Renesanso epochą – aukštų perukų ir pustų suknelių laiką. Metą, kai pramogos – buvo pagrindinis užsiėmimas. Jiems prireikė specialaus grimo, o šukuosenų meistrės studijavo šio laikotarpio šukuosenų madas.

„Buvo labai daug baleto. Šiuo atveju, tai ne baleto projektas. Jaučiau didelę Stasiulytės įtaką. Mane tai erzino. Aš pasimetęs, todėl paliksiu jus savo kolegoms išskersti. Tuo metu galvosiu, kokį balą rašyti“, - piktinosi J. Smoriginas.

„Šokio nuotaika buvo perteikta. Man nesinorėjo sambos elementų. Man norėjosi daugiau tų laikų šokio. Mano supratimu, tai buvo šaunus pasirodymas“, – kalbėjo J. Norvaišienė.

Milda su Deividu pavergė ir kitų vertinimo komisijos narių širdis. Štai D. Vėželis tikino, kad viso šokio metu tiesiog mėgavosi pasirodymu.

J. Norvaišienė pateikė staigmeną

Daugiausiai, 38 komisijos balus, surinko M. Štakėnaitė ir D. Meškauskas. Prasčiausiai vertinimo komisijos įvertinti buvo M. Rainys ir M. Jašinskytė-Pankevičienė, surinkę 32 balus.

Žiūrovai pirmąją vietą skyrė J. Nainiui ir J. Žemaitytei.  Dėl D. Meškausko ir M. Štakėnaitės pasirodymo įvertinimo žiūrovai nepritarė komisijai. Jie Mildai ir Deividui skyrė mažiausiai savo balsų.

Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus, pirmąją vietą pelnė J. Nainys ir J. Žemaitytė, antrąją - K. Baranauskas ir E. Straleckaitė, trečiąją - P. Šinkūnas ir K. Voropaj.

Staigmeną projekto dalyviams pateikė J. Norvaišienė. Ji vienai šokėjų porai atnešė dovaną. Prieš paskelbiant galutinius rezultatus, J. Norvaišienė atidarė dėžutę. Joje - amnestija abiems, ties iškritimo riba atsidūrusioms poroms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.