Lietuvio filmas Australijoje varžosi dėl 70 tūkst. litų

Šiuo metu Australijoje vyksta XXI Tarptautinis Brisbano filmų festivalis, kurio metu rodoma BIFDOCS dokumentinių filmų programa. Režisieriaus Mindaugo Survilos „Stebuklų laukas“ tapo vienas iš 15 dokumentinių filmų, atrinktų į finalą ir varžosi dėl 25 tūkst. Australijos dolerių (apie 70 tūkst. litų) apdovanojimo. Tai yra antras pagal dydį prizas pasaulyje, teikiamas geriausiam dokumentiniam filmui.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 23, 2012, 10:45 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:51 AM

„Piniginio prizo tikrai nesitikiu laimėti. Man didžiausias apdovanojimas yra tai, kad „Stebuklų laukas“ vien pakliuvo į finalą ir varžosi su vienais stipriausių pasaulio dokumentinių filmų“, – sako filmo režisierius M. Survila.

Sausakimšoje salėje Brisbano kino teatre salėje vyko filmo „Stebuklų laukas“ pristatymas.

„Galbūt režisieriui nėra nieko maloniau, kaip per savo filmą matyti žiūrovus sėdinčius ant laiptų (nes nebeužtenka kėdžių). Po filmo buvau svetingai sutiktas Australijos lietuvių, kurie ne tik atėjo į filmo peržiūrą, bet ir iškart padėjo susiklosčius nepalankioms aplinkybėms. Pasijutau kaip būdamas namie, tarp giminaičių. Ačiū jiems visiems!“ – sako Mindaugas.

Festivalyje vyksta diskusijos, įvairūs meistriškumo kursai, kuriuose režisierius semiasi kinematografinės patirties.

„Esu dėkingas, Australijos lietuvių fondui ir Lietuvos kultūros ministerijai už suteiktą galimybę pristatyti filmą Australijoje“, - sako režisierius.

Bresbano filmų festivalio uždarymas vyks lapkričio 24 dieną. Iš karto po to režisierius vyks į Jaruzalę, kur vyks II Antrapologinių filmų Festivalis.

Studijoje „Monoklis“ sukurta dokumentinė poema pasakoja apie žmones, daugiau negu 20 metų gyvenančius Budos miške, netoli buvusio Kariotiškių sąvartyno. Gruodžio viduryje ketinama išleisti filmą ir DVD formatu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.