R. Ščiogolevaitė: „Kas laimės – dar nežinau, bet linkiu daugiau pozityvumo“

Lietuvoje populiarumo jau spėjęs sulaukti projektas „X Faktorius“ žengia į naują etapą. Beveik du mėnesius vienas už kitą geriau dainuojantys atlikėjai stos į naują kovą – projektas pradeda naują - antrąjį turą. Ne paslaptis, kad ant teisėjų suolelio sėdintiems komisijos nariams teko kaip reikiant pasukti galvas, kam ištarti lemiamą „taip“ ir nuspręsti, kurie dalyviai verti antrojo žingsnio.

Rūta Ščiogolevaitė su nekantrumu laukia naujo etapo, tačiau išgirdusi vos kelias dainas prognozuoti tolimesnės ateities nedrįsta.<br>TV3
Rūta Ščiogolevaitė su nekantrumu laukia naujo etapo, tačiau išgirdusi vos kelias dainas prognozuoti tolimesnės ateities nedrįsta.<br>TV3
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Nov 23, 2012, 4:44 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:30 AM

Mintimis apie projekte vyraujančias emocijas ir tolimesnes jo prognozes su portalo lrytas.lt skaitytojais trumpai pasidalijo komisijos narė Rūta Ščiogolevaitė.

Ji su nekantrumu laukia naujo etapo, tačiau išgirdusi vos kelias dainas, prognozuoti tolimesnės ateities nedrįsta. „Dar per anksti spręsti. Dažnai vienas kūrinys nuskamba nepriekaištingai, sceninis įvaizdis – fantastiškas, o kitą kartą atlikėjas pasirodo taip, kad visos geros emocijos tarsi išgaruoja. Tačiau pasitaiko ir atvirkščiai“, – juokėsi komisijos narė.

Paklausta, kaip mano, kas „X Faktoriaus“ dalyviams yra svarbiau – geras balsas ar originalus įvaizdis, R. Ščiogolevaitė nedvejodama atsakė: „Žiūrovai atsirenka tai, kas jam aktualu. Ieškantys profesinio lygio turi vienus favoritus, mėgstantys šou – kitus.“

Talentinga ir daug savo srityje pasiekusi dainininkė išsidavė, kad vertindama atlikėjus ji nėra tokia reikli ir griežta, kokia galbūt galėtų būti, jei tai būtų tik balso vertinimo konkursas. „Šiame projekte dėmesį reikia atkreipti į viską. Čia vien balsu nieko nesudominsi“, – sakė R. Ščiogolevaitė.

Prie vieno stalo drauge su atlikėja sėdintis komisijos narys, aktorius Vytautas Šapranauskas neseniai pusiau juokais, pusiau rimtai konstatavo, kad publika dažnai reikalauja „duonos ir žaidimų“. Tuo tarpu R. Ščiogolevaitė mano, kad kuo pyragas yra turtingesnis, kuo jo skonis – įvairesnis, tuo jis vertingesnis. Pasak jos, ta pati taisyklė galioja ir projekte „X Faktorius“ – kiekviena iki galo išdirbta detalė kuria bendrą vaizdą, todėl kuo jų daugiau – tuo vaizdas geresnis.

Jeigu R. Ščiogolevaitė pati dalyvautų projekte, pirmiausia ji pasistengtų atskleisti savo stipriąsias puses: „Kiekvienas dalyvis turi jausti, ką jis sugeba geriausiai. Renkantis kūrinį reikėtų nepamiršti apsvarstyti ir savo balsinių galimybių, o akcentuojant šokį – atitinkamai priderinti dainą.“

Žvelgiant į Lietuvoje vykstančius projektus, dažnai susidaro įspūdis, kad mūsų šalyje kiekvienas gali šokti ir dainuoti. Ir nors nemaža dalis tautiečių mėgsta per dantį patraukti tuos, kurie lipa ant scenos net nepažinodami natų, R. Ščiogolevaitės manymu, procentiškai Lietuvoje yra labai daug gerą balsą turinčių žmonių. Vis dėlto ji sutinka – jei rinka būtų didesnė, dainavimo kokybė taip pat išaugtų.

„X Faktoriaus“ komisijos narė toliau projekte besirungiantiems dalyviams palinkėjo daugiau pozityvumo. „Norėčiau, kad kiekvienoje situacijoje atlikėjai matytų daugiau teigiamų perspektyvų. Ir kad į bet kokią situaciją jie žiūrėtų kaip į kelio dalį, vedančią į sėkmę“, - sakė ji. Baigdama pokalbį ji pridūrė, kad nereiktų pasimesti ir tiems, kuriems nepasiseks – klaidos moko gyventi toliau, o kiekviena patirtis tik stiprina asmenybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.