„Šok su manimi“ projektą paliko ugniagese virtusi A. Pilypaitė

Kaip ir kiekvieną šeštadienį, TV3 televizijos žiūrovus linksmino projektas „Šok su manimi“. Persirengę skirtingų profesijų atstovais projekto dalyviai susirungė ant parketo pademonstruodami tai, ką išmoko per pastarąją savaitę.

Asta Pilypaitė ir Ligitas Bernatavičius.<br>J. Stacevičius
Asta Pilypaitė ir Ligitas Bernatavičius.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Nov 25, 2012, 6:16 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:38 AM

Pianistas ir jo mūza, baltais chalatais apsisiautę mokslininkai, Naglio Šulijos pėdomis pasekę astrologai, detektyvai, narai, karatistai nevykėliai, ugniagesiai ir kultūristai – štai, į ką pavirto atkakliausios projekto poros.

Kompetentinga komisija šokėjams negailėjo nei gerų žodžių, nei kandžių pastabų. Prie žiūri stalo šį vakarą sėdo baletmeisteris Jurijus Smoriginas, gydytoja ir šokėja Jūratė Norvaišienė, prie jų taip pat prisijungė Saulius Urbonavičius-Samas bei auksinio balso savininkė Vaida Genytė.

Prie vakaro vedėjų vairo stojo žavingoji aktorė Jurgita Jurkutė ir charizmatiškasis Mindaugas Stasiulis.

Pirmieji ant parketo pasirodė projekto debiutantai Greta Gylytė ir Marius Gaižauskas. Pianistu ir jo mūza virtę šokėjai pakerėjo komisijos narius jausminga rumba. Po šokio nuo komentarų nesusilaikė ir J. Smoriginas. Jis užsiminė, kad nors šokis jam patiko, tačiau nereikėjo slėpti krūtų. Tuo tarpu tiek J. Norvaišienė, tiek kiti komisijos nariai ypač pagyrė prie projekto prisijungusius šokėjus. Jų pastangos neliko nepastebėtos – komisija šokėjams skyrė aukščiausius balus ir visi parašė po dešimtuką.

Projekto lyderiais vadinami Kęstutis Baranauskas ir Eglė Straleckaitė nusprendė apsivilkti baltus chalatus ir suvaidino išprotėjusius mokslininkus. Žaismingas poros pasirodymas buvo įvertintas dviprasmiškai. Nors J. Smoriginas išvadino Kęstutį „chaltūrščiku“, V. Genytė liko sužavėta ir net pasisiūlė drauge su M. Stasiuliu nueiti į scenoje esančią mokslininko dušo kabiną.

Įspūdingą džaivą scenoje pademonstravo astrologais virtę Mindaugas Rainys ir Milana Jašinskytė-Pankevičienė. Tačiau, pasak J. Norvaišienės, jų profesiją atspėti buvo sunku – tema nebuvo iki galo išpildyta. Panašios nuomonės laikėsi ir S. Urbonavičius-Samas, tačiau patys šokėjai patikino, kad temą suprato kaip užuominą. Pasipiktinęs seniausios profesijos atstovais, J. Smoriginas atsistojo nuo komisijos stalo, žengė žingsnį į priekį ir pareiškė: „Šok su manimi“ – tai Jurijus Smoriginas, o ne koks nors... Naglis Chulija“, - astrologo pavardę iškraipė jis.

Didelio žiūrovų palaikymo nuolat sulaukiantys Sandra Saikauskaite ir Petras Daunys virto paslaptingais detektyvais. Ant parketo jie žengė vilkėdami lietpalčius, o galvas pridengė žaviomis skrybėlėmis. Apie šokėjų pasirodymą, lyg apie kokią bylą, prabilęs komisijos narys pagyrė originalų šokio spektaklį: „Džiugu, kad Daunys, o ne Daunas“, – šyptelėjo jis. J. Norvaišienė pagyrė šokėjų artistiškumą. Pasak jos, pasirodymas buvo išpildytas iki mažiausių smulkmenų.

Milda Štakėnaitė ir Deividas Meškauskas nusprendė įsisprausti į narų kostiumus. Suvaidinę panirimą po vandeniu jie surengė vestuvių ceremoniją. Vienus komisijos narius sužavėjo originalus poros pasirodymas, tuo tarpu kitiems - buvo nuobodoka, šokyje jie pastebėjo nemažai techninių klaidų. J. Smoriginas užsiminė, kad jam gėda už šią porą, nes šiame šokyje nebuvo jokios choreografijos. „Deividai, esi tinginys. Jeigu nepasimokysi, įspirsiu tau į subinę“, – drėbtelėjo komisijos pirmininkas. Tuo tarpu Deividas jam atsakė parodydamas špygą.

Nevykėlius, tvarsčiais suvarstytus, karatistus suvaidinusius Juozą Butnorių ir Kateriną Voropaj itin pagyrė J. Smoriginas. „Palinkėčiau daugiau traumų. Nesupraskit neteisingai, tačiau kai jums ką nors skauda, iškart geriau šokate“, – sakė jis. S. Urbonavičiui-Samui šokis pasirodė labai nuotaikingas, o V. Genytei nors ir pagailo sulaužytų rankų ir kojų, tačiau viskas atrodė tiesiog įspūdingai.

Asta Pilypaitė ir Ligitas Bernatavičius suvaidino karščio nebijančius ugniagesius. Griausmingas ir energingas jų šokis nebuvo praleistas ir pro žodžio kišenėje neieškančius komisijos narius. Vieni komentavo, kad Ligitas užgesino gaisrą, tačiau užgožė Astą, kiti – kad viskas buvo tiesiog puiku: šokis geras, vaizdas – teatrališkas. Komisija porai skyrė vieną geriausių įvertinimų.

Ne kartą televizijos žiūrovų simpatijas pelnę Jonas Nainys ir Justina Žemaitytė virto seksualiais gelbėtojais. Apnuogintus kūnus raudonais maudymosi kostiumėliais pridengę šokėjai savo pasirodymu papirko ne vieną žiūrovą. J. Smoriginas negailėjo gražių žodžių Jonui. „Tu esi labai gražus, labai talentingas, tavo kūnas labai išraiškingas, tu galėtum filmuotis daugelyje filmų... Tu esi išskirtinė persona visame Lietuvos šiukšlyne“, – mintis dėstė komisijos pirmininkas. Tuo tarpu J. Norvaišienė patį pasirodymą pavadinimo primityviu.

Po visų pasirodymų šokėjams standartiškai buvo surengtas egzaminas, kurio metu visi dalyviai turėjo ekspromtu sušokti šokį. Iš scenoje stovinčios spintos jie turėjo atsitiktinai išsitraukti kostiumus ir improvizuotai parengti trumpą šokį.

Po egzamino komisijos balų lentelės pirmą vietą užėmė J. Butnorius ir K. Voropaj.

Šeštadienio vakarą žiūrovai palankiausiai įvertino Joną Nainį-Jovanį ir Justę Žemaitytę, Mindaugą Rainį ir Milaną Jašinskytę-Pankevičienę.

Susumavus dviejų laidų rezultatus paaiškėjo, kad projektą palieka Asta Pilypaitė ir Ligitas Bernotavičius. Šios poros neišgelbėjo ir puikūs komisijos įvertinimai.

Pirmoje lentėlės vietoje - J. Nainys-Jonavis ir J. Žemaitytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.