Pramigęs „X Faktoriaus“ filmavimą M. Mikutavičius laukia bausmės

Lietuvoje įsibėgėti jau spėjęs muzikinis projektas „X Faktorius“ prie televizoriaus ekranų kaskart suburia vis daugiau smalsių žiūrovų. Iš anksto nufilmuotose laidose televizijos žiūrovui viskas atrodo išdirbta ir išblizginta iki mažiausios smulkmenos. Tačiau kaip vyksta ir kiek laiko užtrunka sukurti vieną laidą, žino tikrai ne kiekvienas.

M. Mikutavičius užsiminė, kad pats filmavimo procesas – pakankamai varginantis.<br>TV3
M. Mikutavičius užsiminė, kad pats filmavimo procesas – pakankamai varginantis.<br>TV3
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Nov 28, 2012, 9:54 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 12:59 AM

Apie laidos kūrimo užkulisius ir nekantrų tiesioginio eterio laukimą laidos vedėjas Marijonas Mikutavičius trumpai pasakojo lrytas.lt skaitytojams.

M. Mikutavičius užsiminė, kad pats filmavimo procesas – pakankami varginantis. Kelias dienas trukusios išvykos buvo nelengvas išbandymas net ir daug mačiusiam bei patyrusiam televizijos laidų vedėjui. „Viskas labai intensyvu. Visą dieną iki vėlyvo vakaro išstovėti ant kojų nelengva nei man, nei teisėjams, nei dalyviams, nei visam likusiam personalui“, - portalui lrytas.lt sakė jis ir patikino, kad tokiais atvejais net ir ištvermingiausiems nuovargis pakerta kojas. 

Skirtinguose Lietuvos kampeliuose viešėjusi projekto kūrybinė komanda pasidžiaugti siūlomomis pramogomis laiko nerado – fiziškai nebuvo kada. Vasarą vykę filmavimai sutapo su tuo pat metu vykstančiu Europos futbolo čempionatu. Ne paslaptis, kad M. Mikutavičius – didelis futbolo gerbėjas, tačiau net vykstant vienam didžiausių čempionatų, jis kartais net nebeturėdavo jėgų įsijungti televizoriaus. „Sykį reikėjo atsikelti 5 val. ryto. Pramigau ir pavėlavau pusantros valandos. Dabar laukiu sankcijų ir tikiuosi, kad iš projekto neišmes“, – pusiau juokais, pusiau rimtai kalbėjo M. Mikutavičius.

Ne tik laidos vedėjo, tačiau ir vertintojo duonos atsikandęs M. Mikutavičius sako, kad darbas komisijoje buvo lengvesnis. Kol kas visos „X Faktoriaus“ laidos buvo įrašytos iš anksto, o kai prasidės tiesioginė transliacija – bus dar sunkiau. „Būti laidos vedėju – velniškai didelė atsakomybė. Būnant juo, reikia galvoti apie kelis dalykus vienu metu. Jeigu padarai klaidą – ji atsirūgsta visiems. Teisėjams lengviau, nes jie keturiese ir nesėkmės atveju vienas kitą gali pridengti. Man reikia suktis vienam“, – kalbėjo jis.

M. Mikutavičius prisipažino, kad šiek tie jaudinasi dėl netrukus prasidėsiančių tiesioginių laidos transliacijų, tačiau, jo nuomone, visi muzikiniai projektai turėtų vykti tiesiogiai. „Manau, kad tas adrenalinas skatina atsakingiau žiūrėti į darbą. Tuomet dingsta visokie nosies krapštymai“, – juokėsi jis. Laidos vedėjas patikino, kad kuo darbas sunkesnis, tuo jis teikia daugiau džiaugsmo. Pasak jo, tiesioginis eteris – tai lyg futbolo rungtynės, kuriose įvarčiai nekartojami. Todėl jeigu viskas pavykta sklandžiai, viduje jautiesi labai laimingas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.