Gruzijos pilyje — lietuviškos intrigos

Vyrai beatodairiškai šokinėjo nuo uolų ir griuvėsių. Neatsilikti stengėsi ir moterys. Jų krepšiuose, be abejo, buvo ir aukštakulnių, ir kosmetikos priemonių, tačiau pilyje jos pasirodė bevertės.

Vienuolika moterų ir tiek pat vyrų iš Lietuvos Gruzijoje stūksančioje viduramžių pilyje dvi savaites grūmėsi dėl 50 000 litų prizo<br>TV3
Vienuolika moterų ir tiek pat vyrų iš Lietuvos Gruzijoje stūksančioje viduramžių pilyje dvi savaites grūmėsi dėl 50 000 litų prizo<br>TV3
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Šilinskaitė ("TV antena")

Dec 2, 2012, 5:31 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 10:43 PM

Nešini lagaminais, kuprinėmis ir norint išlikti būtinais rakandais užsispyrėliai realybės šou „Pilis“ dalyviai nesvetingais kalnų keliukais kepurnėjosi iki naujųjų laikinų namų — Achalcichės pilies, stūksančios Pietvakarių Gruzijoje.

Vyrai beatodairiškai šokinėjo nuo uolų ir griuvėsių. Neatsilikti stengėsi ir moterys. Jų krepšiuose, be abejo, buvo ir aukštakulnių, ir kosmetikos priemonių, tačiau pilyje jos pasirodė bevertės.

Šį realybės šou rengė prodiuserių kompanijos „Videometra“ ir „TV manija“.

Turėjo pasirūpinti maistu

„Pagrindinė realybės šou dalyvių užduotis — išgyventi be jokių šiuolaikinei civilizacijai įprastų atributų: telefono, interneto, televizoriaus, viryklės, dušo.

Jie turėjo pasirūpinti, ką valgyti, iš ko ruošti maistą, ir tai daryti ant laužo“, — pasakojo „TV manijos“ režisierius ir vienas projekto sumanytojų Mindaugas Meškauskas.

Kai pilvas tuščias, žvejoti išmoksta net tie, kurie anksčiau niekada rankose nelaikė meškerės.

Tiesa, „Pilies“ rengėjai nepasmerkė realybės šuo dalyvių badui — duodavo miltų ar kruopų.

Vyrai ir moterys sukosi kaip išmanydami: išmoko virti ant atviros ugnies, o duonos išsikepdavo į žemę įleistoje tradicinėje gruziniškoje duonkepėje.

Varžėsi raumenimis ir protu

Iš visos Lietuvos susirinkę šou dalyviai — studentai, namų šeimininkė, automobilių remonto dirbtuvių meistras, stiuardesė, striptizo klubo vadovė, manekenė, restorano savininkas ir kitų profesijų atstovai — nuo pirmos dienos kibo vieni kitiems į atlapus. Tiesa, ne tiesiogine prasme, o regzdami intrigas.

Kas dieną jie poromis turėdavo atlikti įvairias užduotis. Per kai kurias svarbiausia buvo sportiškumas, per kitas — intelektas ar gudrumas.

Projekto sumanytojai užduotis galvojo tokias, kad galimybių gerai pasirodyti turėtų ir fiziškai stiprūs vyrai, ir silpnesnės, bet mąstančios ir gudrios moterys.

Dvi prasčiausiai pasirodžiusios poros turėdavo stoti prieš pilies bendruomenės teismą.

Porai skirtas vienas balsas. Jis gali būti lemiamas sprendžiant, kuri iš autsaiderių porų turi pasitraukti iš žaidimo.

Tik ta pora, kuri nugalėjo dienos žaidime, likdavo nepasikeitusi. Jos pareiga ir teisė — perskirstyti likusias poras. Štai čia ir prasidėdavo didžiausia intriga.

„Į šou susirinko nepažįstami žmonės, bet jie greitai perprato vienas kitą ir pradėjo skaičiuoti, svarstyti, ką su kuo poruoti, kaip atsikratyti stipresnių varžovų.

Kildavo įvairių galvosūkių. Pavyzdžiui, kaip elgtis, kai norisi atsikratyti nepatinkančio vaikino, bet poroje su juo — tavo draugė: išmesti juos abu ir paaukoti draugę ar palikti ir nekreipti dėmesio į stiprų varžovą“, — pasakojo M.Meškauskas.

Intrigų dar padaugės baigiantis šou, nes žaidimą ir 50 tūkst. litų laimės vienas žmogus, o ne pora.

Gyvenimas hareme

Aistros ėmė kaisti kone nuo pirmų realybės šou minučių: atsirado simpatijų ir antipatijų, ėmė regztis intrigos.

Kažin ar gali būti kitaip, kai kone ištisą parą esi priverstas leisti drauge su būriu žmonių, kurių anksčiau nepažinojai. Net naktį niekur nuo jų nepasislėpsi, nes visi šou dalyviai nakvojo vienoje menėje — buvusiame pilies hareme. Tik „Pilies“ rengėjai nesistengė nakvynės vietos vėl paversti haremu.

Privilegijų gaudavo tik dienos laimėtojai — su valdovų poros titulu jiems buvo skiriama ir atskira menė bei karališki pietūs, kuriais — šiukštu — draudžiama dalytis su kitais žaidimo dalyviais.

Alkis, nuovargis ir, žinoma, įspūdingas piniginis prizas tik paskatino intrigas. Emocijų sprogimas atrodė neišvengiamas. Juolab kad į šou susirinko labai skirtingi dalyviai.

Paaiškėjo, kad moterys yra didesnės intrigantės nei vyrai.

„Vyrai paprasčiausiai žioplesni, — juokėsi M.Meškauskas. — Kol jie susigaudo, kad jau lyg ir reikėtų suregzti kokią intrigą, patys iškrinta iš projekto.“

Per dvi savaites „Pilies“ rengėjai nufilmavo 12 serijų, kurios po vieną bus rodomos kas savaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.