E. Jakilaitį pakeitęs L. Ryškus žada permainas

„Lietuvos ryto“ televizijoje — permainos. Kūrybiniam darbui visą dėmesį skirti nutarusį žurnalistą Edmundą Jakilaitį (35 m.) televizijos vadovo poste pakeitė prodiuseris ir režisierius Linas Ryškus (42 m.).

Iš E. Jakilaičio “Lietuvos ryto” TV vadovo pareigas perimantis L. Ryškus (kairėje) puikiai pažįsta televizijos virtuvę.<br>J. Stacevičius
Iš E. Jakilaičio “Lietuvos ryto” TV vadovo pareigas perimantis L. Ryškus (kairėje) puikiai pažįsta televizijos virtuvę.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Šilinskaitė („TV antena")

Jan 13, 2013, 10:22 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 9:00 PM

Kino ir televizijos režisūrą Arūno Žebriūno kurse Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje baigęs naujasis televizijos vadovas žada aktyviai dalyvauti ir kūrybos procese.

— Kam skirsite didžiausią dėmesį? — „TV antena“ pasiteiravo L.Ryškaus.

— Tikrai nebūsiu šluota, kuri šluoja naujai. Noriu kurti, o ne šluoti. Ši televizija iš tiesų yra gera, vertinama ir rinkoje pasiekusi gerus rezultatus. Mano tikslas — stiprinti programą, pasiūlyti naujovių, kurios padėtų pritraukti platesnę auditoriją.

Šio kanalo žinios — stipriausios Lietuvoje. Tai yra natūralu, nes „Lietuvos rytas“ — stipriausia žiniasklaidos grupė, turinti laikraštį, interneto portalą ir televiziją. Todėl žinios liks svarbiausia programos dalis. Vis dėlto norėtųsi ir jas kiek keisti, modernizuoti, stiprinti, pasiūlyti dar daugiau intrigos.

Sieksiu, kad ši televizija taptų tokia svarbi, jog norėdami sužinoti dienos naujienas žiūrovai pirmiausia įsijungtų ją. Sausų pranešimų neužtenka — siūlysime analizę, komentarus iš paprasčiausių gyvenimo sferų.

Komentuoti gali ne tik politologai, bet ir kitų sričių specialistai, įdomūs žmonės.

Stengsimės, kad žiūrovai per mūsų laidas nesnaustų.

— Pastaraisiais metais daugiausia dirbote kaip režisierius, anksčiau — kaip prodiuseris. Įdėmiai sekėte televizijos rinką?

— Per naujų sezonų pristatymus pažiūrėdavau beveik visas naujienas. Dažniausiai manęs jos nesudomindavo.

Neapsimetinėju — man iš tiesų įdomiausios tos programos, kurios ir rodomos per „Lietuvos ryto“ televiziją: išskirtinė dokumentika, sportas (labai juo domiuosi), protingi serialai. Pavyzdžiui, „Mad Men“. Reklamos vilkai“. Tai vienas iš nedaugelio serialų, kuriuos žiūriu.

— „Lietuvos ryto“ televizija daug dėmesio skiria sporto transliacijoms. Pats esate užkietėjęs tenisininkas. Ar kanale atsiras ir šios sporto šakos transliacijų?

— Tenisas Lietuvoje, deja, uzurpuotas vieno kanalo (LNK. — Red.), kurį valdo geras tenisininkas Darius Mockus. Tačiau kai Lietuvoje turėsime ne tik Ričardą Berankį, bet ir daugiau puikių tenisininkų, iš karto pabandysime nugriebti jų varžybų transliacijas.

Tenisas — populiari, visame pasaulyje žiūrima sporto šaka. Kiek domėjausi, Lietuvoje jis irgi pritraukia nemažą auditoriją.

— Ar pridėsite ranką prie televizijos kūrybos proceso?

— Manau, kad tai neišvengiama, nes sausas administravimas ne visai gyvas. Man nepriimtinas toks darbo stilius.

Televizijos gyvenime dažniausiai dalyvavau kaip kūrybinis prodiuseris ir režisierius: vertinau kitų darbą, sakiau pastabas.

Tik didžiausių kanalų direktoriai laikosi atokiau nuo kūrybos proceso. Vis dėlto ir jie stebi, ar vedėjas nėra uždaras, ar montažas — pakankamai gyvas, ir tai aptaria per susirinkimus. Nors televizija pirmiausia yra verslas, vis tiek reikia kūrybinių žinių.

— Ar televizijoje numatote kokių nors permainų?

— Televizija kinta. Permainos vyksta nuolat: vieni dalykai įgauna pagreitį, kiti miršta. Tai reikia pastebėti žaibiškai. Todėl neabejoju, kad permainų tikrai bus.

— Ar šios pareigos jums yra iššūkis?

— Be abejo, vadovo pareigos visada yra iššūkis. Apskritai sunkiau tapti vadovu tuomet, kai kas nors jau yra sukurta ir tai padaryta gerai. Visuomet lengviau pradėti nuo nulio, nes tuomet geriau matomas tavo darbo rezultatas. Dabar svarbiausia yra nesugadinti to, kas jau padaryta.

IŠSILAVINIMAS: L.Ryškus baigė Vilniaus universiteto Filologijos fakultetą (1992 m.), Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Kino ir televizijos fakultetą (1996 m.), Kanados kino institutą (2002 m.).

KARJERA: TV3 vyriausiasis prodiuseris (1998—2000 m.), ekstremalaus šou „Robinzonai“ (TV3) prodiuseris ir režisierius (2000 m.), Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos vyriausiasis prodiuseris ir režisierius (2001—2003 m.), „5 kanalo“ generalinis direktorius ir filmų garsintojas (2004—2008 m.), laidos „Dar pažiūrėsim...“ (TV3) scenaristas (2009—2011 m.) bei aktorius (2010—2011 m.).

KŪRYBA: M.Markevičiaus filmo „Kita svajonių komanda“ (2012 m.) vykdomasis prodiuseris, dokumentinės juostos apie Lietuvos krepšinį, kuri kol kas nebus pristatoma visuomenei, režisierius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.