Sužvarbusius nuo žiemos šildys prancūziški meilės filmai

Sužvarbusių nuo žiemos šalčių jau savaitės pabaigoje lauks kino teatrai, kur šildys prancūziški festivalio „Žiemos ekranai“ filmai. Tarp 17 meilei dedikuotų kino juostų – ne tik festivalio temą padiktavusio prieš trejus metus mirusio garsaus režisieriaus, „naujosios bangos“ atstovo Erico Rohmero kino juostų retrospektyva, bet ir šūsnis naujų gyvenimiškų meilės filmų.

Daugiau nuotraukų (1)

Akvilė Adomaitytė

Jan 22, 2013, 12:53 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 12:15 PM

„Nebijom sentimentalumo“, – antradienio vėlyvą rytą surengtos spaudos konferencijoje sakė „Žiemos ekranų“ koordinatorė Austė Zdančiūtė. Ir pridėjo, kad prancūzams tokios artimos meilės dramos neliks svetimos ir lietuviams, mat filmuose – tikros situacijos, nuoširdūs žmonės, gyvi pokalbiai, kvailais nebijantys pasirodyti žmonės.

„Ta meilė, kurią šiemet pristatome, yra tikrumo, šilumos ilgesys“, – apie vasariškas 7-8 dešimtmečių E. Rohmero juostas kalbėjo A. Zdančiūtė.

Be senųjų juostų aštuntasis festivalis pristatys ir 7 naujus pagrindinės programos filmus, tarp kurių – net keli debiutai: Anne Emond drama „Naktis nr. 1“, S. Cazes juosta apie vaiko susilaukusią kalinę „Omblina“ bei Louis-Do de Lencquesaing dramatinė komedija „Šuoliais“.

Festivalyje apsilankys du režisieriai, kurių filmai bus rodomi festivalyje, – Stephane Cazes ir Damienas Odoulis bei jo filmuose vaidinanti aktorė bei kūrėjo mūza Marie-Eve Nadeau.

D. Odoulio dramas „Likęs pasaulis“ ir „Vilko turtai“ organizatoriai vadina festivalio „perliukais“. Abi juostas Vilniuje pristatys pats režisierius.

Bus parodytos ir dvi komedijos: Bruno Podalydeso „Sudie, Berta“ bei Jacques Doillono (Žako Duajono) „Tavo vaikas“. Šį filmą organizatoriai vadina „romeriškiausia“ festivalio pagrindinės programos juosta, mat filmo ašis, kaip ir režisieriaus E. Rohmero filmuose, yra pokalbis.

„Žiemos ekranai“ sausio 24 - vasario 8 dienomis vyks Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Alytaus ir Marijampolės kino ekranuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?