Šou „Auksinis balsas“: iššūkiai dainininkams, keista vedėjų pora ir V. Tarasovą sustabdžiusi liga

Pirmadienio vakarą LRT studijoje surengtas pirmasis naujo muzikinio TV šou „Auksinis balsas“ filmavimas. Projekte, kuris eteryje pirmą kartą bus parodytas šeštadienio vakarą, susirungs žinomi įvairių žanrų vokalistai – nuo roko iki operos. Prie starto linijos stojo ne visi jame dalyvauti turintys atlikėjai – persišaldęs Vilius Tarasovas atvyko į filmavimą, tačiau turėjo atsiprašyti prodiuserių – bent jau pirmojoje laidoje pasirodyti jam nepavyks.

Šou netrūko aistros.<br>J. Stacevičius
Šou netrūko aistros.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2013-01-29 10:24, atnaujinta 2018-03-13 01:34

„Dar vakar tikėjausi, kad vis dėlto galėsiu padainuoti. Pasirinkau labai man patinkančias dainas. Bet su balso stygomis blogai, šį kartą nieko nebus“, - nusiminęs pasakojo V. Tarasovas.

Projekto rengėjai žada rasti išeitį ir V. Tarasovą į šou įjungti vėliau.

„Ne jis vienas serga. Kaip svečias pasirodyti turėjo Merūnas Vitulskis, bet jis irgi persišaldęs“, - sakė šou prodiuseris Modestas Karnaševičius.

Žiūrovai ir be V. Tarasovo turės ką pamatyti ir išgirsti. Pirmojoje laidoje prisistatė būrys dainininkų - Vilija Matačiūnaitė, Aistė Pilvelytė, Karina Krysko, Laura Zigmantaitė, Violeta Tarasovienė, Česlovas Gabalis, Vaidas Baumila, Ruslanas Kirilkinas ir Viktoras Gerasimovas.

Laidos formatas – kiek neįprastas Lietuvos televizijoms. Įvairių žanrų atlikėjai kiekvienoje laidoje dainuos vis kitu stiliumi. Viena laida bus skirta operai, kita – rokui, trečia – miuziklams, ketvirta – disko muzikai, ir taip toliau.

Visiems dainininkų pasirodymams pritars LRT grupė ir simfoninis orkestras, diriguojamas Vytauto Lukočiaus.

Bus parodyta keliolika laidų, kuriose dainininkus vertins žiūrovai ir komisija. Pastarojoje pirmojo filmavimo vakarą dirbo muzikologė Zita Kelmickaitė, dirigentas Modestas Pitrėnas, operos atlikėja Nomeda Kazlauskaitė ir muzikantas Zbignevas Levickis.

Pirmosiose laidose dainininkams dar negrės iškritimas – pagal balsavimo rezultatus iš konkurso jie bus palaipsniui „mėtomi“ vėliau.

Paskutinėje laidoje vienas iš dainininkų laimės prizą, kuris kol kas nėra skelbiamas.

Šou dalyviai visi kaip vienas vardijo vieną priežastį, dėl kurios nedvejodami sutiko dainuoti „Auksiniame balse“.

„Simfoninis orkestras. Žinoma, dalyvauju dėl to. Be to, tai – kita televizija, kitoks projektas, tokiame man dar neteko dalyvauti. Kad nacionalinio kanalo eteryje būsiu kiekvieną savaitgalį rodomas, dainuojantis su orkestru, yra didžiulė galimybė, kurios joks dainininkas neatsisakytų.

Meluočiau, jei sakyčiau, kad visai nenoriu laimėti. Bet per repeticijas jau išgirdau vieną balsą, kuris mane sužavėjo. Jei reikėtų sirgti ne už save, o už kitą atlikėją, aš palaikyčiau V. Gerasimovą“, - sakė R. Kirilkinas.

Neseniai po septynių mėnesių darbo kruiziniame laive į Lietuvą grįžęs V. Baumila sakė, kad nesibaimina nė vieno muzikos stiliaus, kuriame teks parodyti savo talentą.

„Jei reikės dainuoti operą, tai, žinoma, man bus kiek neįprasta. Bet tuo pačiu – ir įdomu. Nežinau, kiek ilgai būsiu šiame projekte. Gal teks iškristi savo noru – po mėnesio ketinu vykti į Didžiąją Britaniją, žiūrėsime, kaip ten klostysis mano dainavimo miuzikluose reikalai.

Bet atsisakyti padainuoti čia negalėjau – labai gera proga tobulėti“, - sakė V. Baumila, prisistatymo vakarui pasirinkęs populiariausią savo numerį iš kruizinio laivo programos, dainą „Cry Me A River“.

V. Tarasovienė taip pat buvo sužavėta laidos idėjos: „Nebepamenu, kada paskutinį sykį žiopčiojau pagal fonogramą. Čia to irgi nebus, ir tai džiugina. Laimėti nėra pagrindinis tikslas. Bus tiesiog gera padainuoti.

Man truputį keista, kad dauguma kitų dainuoja svetimus kūrinius – aš bandysiu įtraukti kuo daugiau dainų iš savo repertuaro.

Tikrai nebijau nei roko, nei džiazo. Bet tikiuosi, kad nereikės dainuoti kantri stiliumi. Tai tikrai nebūtų gerai“.

Londone šiuo metu gyvenanti dainininkė V. Matačiūnaitė prisipažino, kad labiausiai prisibijo laidos, kurioje reikės dainuoti miuziklų arijas.

„Tai nėra žanras, kurį būčiau įvaldžiusi. Čia turbūt geriausiai jausis V. Baumila. Aš darysiu tai, ką moku, ir stengsiuosi pasirodyti kuo geriau. Bet prisipažinsiu – nesitikiu nueiti labai toli“, - sakė atlikėja.

Konkursą ves po „Eurovizijos“ atrankos vėl į muzikinę laidą kimbantis Andrius Rožickas su jauna aktorystės studente Beata Tiškevič, kurią Andrius tikina susiradęs internetu.

Tai – dar vienas įrodymas, kad projekte bus derinami skirtingi dalykai – solidumas ir juokeliai, lengvoji ir akademinė muzika.

Tiesa, B. Tiškevič debiutas daug ką nustebino. Susidarė įspūdis, kad laidą veda tik A. Rožickas, o tarp žiūrovų pasodinta mergina tik retsykiais mesteli repliką ir juokelį.

Atlikėjai stebėjosi, o komisijos nariai debiutantę net ir supeikė - nesimaivyti ir kalbėti natūraliu savo balsu Beatą be užuolankų paragino ir Z. Kelmickaitė, ir N. Kazlauskaitė.

„Visi artistai turi lygias galimybes. Operos atlikėjams bus iššūkis dainuoti popkūrinius, o popdainininkams – operą.

Projekte matysis, kuris atlikėjas turi plačiausias galimybes ir sugebėjimus. Tikrai džiugina dainininkų nusiteikimas. Iš patirties žinau, kad kai kurioms kitoms TV laidoms pasirodymus atlikėjai repetuoti pradeda paskutinę naktį.

Čia bus kitaip. Visi supranta, kad eiti į sceną su simfoniniu orkestru, nežinant melodijos ar žodžių, nebūtų pats geriausias poelgis“, - sakė M. Karnaševičius.

Auksinio balso konkursu buvo vadinamas anksčiau LRT televizijos eteryje gyvavęs projektas „Triumfo arka“, kuriame rungėsi operos atlikėjai. Ar naujojo šou rengėjai norėjo išlaikyti simbolinį tęstinumą?

„Iš dalies – taip. Bet šis pavadinimas – tiesiog tinkamiausias. Vadinti gražiausio ar geriausio balso rinkimais būtų pernelyg banalu ir paprasta“, - sakė prodiuseris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.