G. Depardieu ketina kurti filmą apie rusų maištininką ir poetą

Prancūzų aktorius Gerard'as Depardieu, neseniai gavęs Rusijos pilietybę, nori Mordvijoje ir Žemutinio Naugardo srityje filmuoti filmą apie Rusijos imperijos valstiečių sukilimo vadą Jemeljaną Pugačiovą ir poetą Aleksandrą Puškiną. Apie tai pranešė Rusijos Federacijos Mordvijos Respublikos spaudos ministras Valerijus Maresjevas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 27, 2013, 5:47 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 10:45 PM

Mintimis apie ciklą filmų, skirtų Rusijai ir jos žmonėms, G. Depardieu pirmą kartą pasidalijo pokalbyje su Rusijos kultūros ministru Vladimiru Medinskiu vasario 22-ąją.

„Grįžęs iš Rusijos į Prancūziją G. Depardieu telefonu pranešė Mordvijos Respublikos vadovui Vladimirui Volkovui, kad jau apmąstė pirmojo filmo koncepciją. Jis bus skirtas dviem ryškioms Rusijos istorijos ir literatūros asmenybėms - J. Pugačiovui ir A. Puškinui“, - sakė V. Maresjevas.

Filmo idėja aprėpia šias dvi asmenybes todėl, kad didysis rusų poetas daug laiko skyrė J. Pugačiovo veiklai tyrinėti. Juos sieja ir Mordvija bei Žemutinio Naugardo sritis: ten vyko J. Pugačiovo sukilimas, o A. Puškinas daug laiko praleido Boldino dvare Žemutinio Naugardo apylinkėse.

V. Maresjevas paaiškino, kad, pagal G. Depardieu sumanymą, filmų ciklo pagrindas bus kelionė geležinkeliu po Rusiją. Aktorius planuoja pradėti filmavimo darbus Ruzajevkos geležinkelio mazge Mordvijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.