Projekto „Paslapčių namai“ kūrėjai atvėrė Gariūnų turguje įrengtus apartamentus

Likus vos kelioms dienoms iki naujo realybės šou „Paslapčių namai“ pradžios, projekto prodiuseriai pakvietė pasidairyti po patalpas, kuriose tris mėnesius gyvens penkiolika 20-34 metų amžiaus iki šiol niekam neskelbiamų dalyvių. Trečiadienio popietę laidos vedėjai Marijus Mikutavičius ir Agnė Grigaliūnienė surengė ekskursiją po paslaptingai įrengtą namą, o projekto prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas papasakojo, ką dalyviai turės padaryti, kad iš projekto išeitų ne tik pakelta galva, bet ir su papilnėjusia pinigine.

Realybės šou „Paslapčių namai“ atvėrė savo apartamentus.<br>D. Umbrasas
Realybės šou „Paslapčių namai“ atvėrė savo apartamentus.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Feb 28, 2013, 7:51 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 10:11 PM

Žaidimo esmė remiasi tuo, kad kiekvienas projekto dalyvis su savimi į namus atsineša po kokią nors intriguojančią paslaptį, tačiau jos išduoti negali absoliučiai niekam. Už savo paslaptį jie gauna po 5 tūkst. litų. Kiekvieno gyventojo užduotis – išsiaiškinti konkurento paslaptį, tačiau niekam neatskleisti savosios. Žmogus, išaiškinęs paslaptį – pasiima savo aukos pinigus. Tačiau, jeigu spėjimas neteisingas, auka tampa pats spėjantysis. Tuomet jo pinigai atitenka priešininkui.

Priešingai, nei įprasta realybės šou projektuose, čia praradę paslaptį ir pinigus žmonės nepaliks „Paslapčių namų“ – apie tai, kas toliau dalyvaus projekte, o kam bus lemta jį palikti, spręs televizijos žiūrovai. Kiekvieną šeštadienį dėl iškeldinimo iš namo žiūrovai galės balsuoti tiesioginiame eteryje.

Jie, beje, žinos taip pat daugiau nei bet kuris „Paslapčių namų“ gyventojas. Žiūrovams net bus viešai atskleistos kai kurios paslaptys, tačiau ten gyvenantys dalyviai apie jas nieko nesužinos. Taip bus siekiama suskurti daugiau intrigos. Projekte dalyvaujantiems žmonėms bus atimti telefonai, kompiuteriai, jie negalės turėti net jokios rašymo priemonės.

Visa tai daroma tik dėl to, kad būtų išvengta bereikalingos tarpusavio komunikacijos ir už šių namų slenksčio draudžiamų pasikalbėjimų. Realybės šou dalyviai neturės ir galimybės klausytis muzikos ar žiūrėti televizijos programų. Pasak S. Urbonavičiaus-Samo, svetainėje televizorius bus reikalingas tik specialioms užduotims transliuoti. „Nenorime pasakyti, kas čia bus kažkoks kankinimų kambarys. Norėdami pažiūrėti filmą ar pasiklausyti muzikos, projekto dalyviai turės tai „užsidirbti“. Kitaip tariant, įvykdę tam tikrą užduotį, jie galės gauti daugiau privilegijų“, – pasakojo projekto prodiuseris.

„Paslapčių namų“ kūrėjai gavo itin daug prašymų dėl galimybės dalyvauti projekte. Paklausti, kokie buvo pagrindiniai kriterijai atrenkant kandidatus, jie tikino, kad svarbiausias dalykas – paslapties originalumas ir patikimumas. „Žmogus, norėdamas dalyvauti projekte, mažų mažiausiai turi garantuoti, kad jo paslaptis yra tikra. Atrinkdami gyventojus taip pat stengiamės, kad jie visi būtų labai skirtingi: tiek savo išvaizda, tiek charakteriu. Norime, kad kiekvienas televizijos žiūrovas žiūrėdamas laidą rastų savo prototipą“, – kalbėjo S. Urbonavičius-Samas.

Visi dalyviai tris mėnesius gyvens Gariūnų verslo centre įkurtame 800 kv. metrų bute. Pasak kūrybinės komandos, ši vieta buvo pasirinkta dėl gerų sąlygų. „Tiesą sakant, kai pamačiau patalpas, jos mane maloniai nustebino. Tai – naujos kokybės verslo parkas. Mums patiko pačios patalpos, o be to, gavome didelę paramą“, – sakė S. Urbonavičius.

Didžiulėse, 800 kv. metrų patalpose įrengti visi namuose reikalingi kambariai. Čia yra didžiulė svetainė, erdvi virtuvė, du miegamieji kambariai, stikline siena atitverti dušai, sūkurinė vonia, specialios erdvės, skirtos rūkymui ir pasikalbėjimui. Kamerų dalyviai neišvengs net apsilankę tualete, tačiau iš ten transliacijos nebus rodomos. Pasak projekto kūrėjų, ši patalpa stebima tik dėl saugumo, kad niekas nesugalvotų persipjauti venų.

S. Urbonavičius-Samas išdavė, kad „Paslapčių namuose“ yra įrengta be galo daug įvairiausių slaptų tunelių. „Pats butas – kaip butas, tačiau čia – itin daug techninės įrangos. Todėl galiu drąsiai teigti, kad per mėnesį kone sukūrėme atskirą televizijos kanalą: su visa įranga, su visomis transliacijos galimybėmis, su pilna komanda. Bereiktų išsiimti licenziją“, – sakė jis.

Kūrybinė komanda tiki, kad projektas sudomins didelę dalį Lietuvos gyventojų. Pasak jų, kiekvienam įdomu pažiūrėti į kitų gyvenimo dramas pro rakto skylutę. „Gyventojai sukuria tikrą mini serialą – tai yra šimtą kartų įdomiau, nei žiūrėti įprastą televizijos laidą“, – mintimis dalinosi S. Urbonavičius-Samas ir pridūrė, kad kiekvienas dalyvis žiūrovui tampa savotišku naminiu gyvūnėliu – juo reikia rūpintis, pasidomėti, kaip jis gyvena, jį palaikyti.

Kovo 2-ąją TV3 prasidėsiantis realybės šou „Paslapčių namai“ bus rodomas tiesiogiai tiek darbo dienomis, tiek savaitgaliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.