„Chorų karuose“ nedalyvavusio V. Šapranausko pareiškimas: „Kadangi manęs nėra – iš projekto niekas nekrenta“

„Tu jau Martyno pupa“, – sekmadienį TV3 eteryje linksmai uždainavo Vytautą Šapranauską „Chorų karuose“ pakeitęs „X Faktoriaus“ gražuoliukas Martynas Kavaliauskas. Drauge su Inga Jankauskaite jis pradėjo dar vieną jau ketvirtąjį sezoną švenčiančio muzikinio projekto laidą.

"Chorų karų" akimirka.<br>J. Stacevičius
"Chorų karų" akimirka.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Mar 4, 2013, 4:16 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 3:38 PM

Drauge su Saulėną vaidinančiu Mindaugu Stasiuliu jis užtraukė ne vieną muzikinį kūrinį, kuriuo linksmai pabrėžė, kad jis bus naujasis Ingos partneris. Be merginų numylėtinio Martyno, TV3 studijoje taip pat pasirodė į Lietuvą vos porai dienų atvykęs ir „Chorų karuose“ viešnagę užbaigsiantis kultinės grupės „Deepest Blue“ vokalistas Edwardas Joelas, dirbęs su garsiausiomis pasaulio žvaigždėmis.

Laužyta anglų kalba šnekantis Saulėnas E. Joelui papasakojo, kad projekte dalyvauja ir benamiai. Vėliau pasiteiravo atlikėjo, ar jis turi namus. Šiam atsakius, kad ne, Saulėnas pasiūlė vokalistui prisijungti prie Stano Benamių „Spindulio“ choro.

Tiesioginiame televizijos eteryje užvirė tikra kova. Dar anksčiau projekto vykdomoji prodiuserė Neringa Kavaliauskienė sakė, kad chorai, trokšdami sužavėti žiūrovus ir komisiją, kaip galėdami verčiasi per galvą. Pasak jos, vieni iš esmės keičia įvaizdį, kiti – staiga keičia pasirinktas dainas.

Chorus vertino kompetentingi komisijos nariai, tarp kurių – operos solistė Kristina Zmailaitė, grupės „Rondo“ lyderis Aleksandras Ivanauskas-Fara bei režisierius Vytautas Balsys. Savo nuomonę po kiekvieno pasirodymo išsakė ir „liaudies balsui“ atstovaujantis Saulėnas.

Pirmasis savo pasirodymą pradėjo Vytauto Matuzo vadovaujamas Panevėžio „Indigo“ choras. Režisierius V. Balsys nesuprato pagrindinės minties išpildymo, tačiau bendrai jam pasirodymas patiko. Tuo tarpu A. Ivanauskas-Fara užsiminė klausydamas choro pasirodymo nejautė jokio progreso. „Rekomenduočiau jums rinktis žemesnę tonaciją“, – sakė jis.

Nuo aštrių komentarų kaip visuomet nesusilaikė ir Saulėnas. Jis juokais prisiminė, kad praėjusį savaitgalį vienas jo draugas Panevėžyje buvo sumuštas, todėl vertindamas „Indigo“ chorą jis pažadėjo už tai nubraukti kelis balus. „O šiaip viskas buvo normaliai“, – apibendrino jis.

Adele dainą „Rolling in the deep“ lietuviškai perdainavęs Vaidos Genytės Policijos choras buvo apibūdintas kaip „nimfų choras“. „Kūrinys įdomiausias buvo pačioje pabaigoje. Todėl jeigu ne kulminacija, manau, numeris būtų nepavykęs. Viena man tikrai patiko – solistė“, – sakė K. Zmailaitė. Saulėnas moterims užminė mįslę: suniūniavęs dainą „Žalioj stotelėje“ jis paprašė jų atspėti, koks tai kūrinys. Nedvejodamos įminę mįslę, jos sulaukė ir Saulėno komentaro: „Teisingai, atspėjote. Dabar prašau, kad iki Šiaulių nebūtų jokių žalių stotelių“, – policininkėms paliepė jis.

Savo numerį pristatė ir Druskininkų Deimantinis choras su generolu Anatolijumi Oleiniku. „Labai geras išdėstymas, kompozicija. Jūs tikite tuo, ką darote, sveikinu“, – chorą sveikino L. Balsys. Jam pritarė ir A. Ivanauskas-Fara. Pasak jo, choras pagaliau atsiskleidė ir parodė tai, ką sugeba geriausio. Tuo tarpu K. Zmailaitei užkliuvo neva dirbtinas dainavimas. „Nereikia mekenti“, – sakė ji.

Šiaulietis Saulėnas prisipažino, kad muzikinių subtilybių jis nesupranta, tačiau liko sužavėtas choro įvaizdžiu. „Galiu pasakyti, kad neonkės ant juodų drabužių labai gerai atrodo“, – savo stiliumi pasirodymą pakomentavo jis.

Juodos ir baltos spalvų Vilniaus Šachmatinio choro pasirodymas sulaukė itin daug pagyrų. „Oho, dabar kitiems bus sunku jus perspjauti“, – pastebėjo I. Jankauskaitė. Jai pritarė ir K. Zmailaitė, patikinusi, kad šį vakarą choras atrodė išties nepriekaištingai. „Tikrai labai teatrališkas ir muzikalus pasirodymas“, – chorą pagyrė L. Balsys.

Ryškiu blizgančiu raudonu treningu pasipuošęs Saulėnas į šuns dienas išdėjo Šachmatinio choro ir jų generolių – „ŠarkA“ merginų – įvaizdį. „Jau seniausiai televizorius rodo spalvotai, o jūs žmones antrą kartą iš eilės verčiate stebėti juodą ir baltą spalvas“, – stebėjosi jis, tačiau skirdamas savo taškus chorą įvertino aukščiausiu balu.

Iškart po Vilniaus choro scenoje juos pakeitė Kauno Studentiškasis choras ir „16 Hz“. Drąsiu pankišku įvaizdžiu save pristatantis kolektyvas itin stengėsi įrodyti, kad jie – geresni už visus kitus „Chorų karų“ dalyvius. Ir tai neliko nepastebėta. Tarp Vilniaus ir Kauno karai vyksta ne tik choruose, todėl vakaro vedėjai taip pat bandė save priskirti vienam arba kitam „blokui“.

„Numeris labai geras. Choreografija, įvaizdis – man labai patiko“, – susižavėjimo neslėpė L. Balsys. Tačiau K. Zmailaitė pateikė kiek kitokių pastabų: „Labai jūsų prašau, neprievartaukite mūsų visų jumis žavėtis. Protingai renkite numerius.“ Saulėnas negalėjo atsistebėti, kaip „herciukams“ pavyko užsiauginti tokias skiauteres.

Prisukamomis lėlėmis virtęs Tauragės Braškinis choras su Donalda Meiželyte priešakyje, priešingai nei Vilniaus choras, drabužiams nepagailėjo spalvų.

„Vyrukai, jus per mažai prisuko. Estradinis pasirodymas, daina – puiki. Tačiau žinodamas Donaldos profesionalumą, tikėjausi kiek daugiau“, – sakė A. Ivanauskas-Fara. K. Zmailaitė palinkėjo chorui pasinaudoti šiuolaikinėmis išraiškos priemonėmis ir vengti senovinio mąstymo.

Braškinis choras buvo apdovanotas ir specialiu prizu – D. Meiželytė žiūrovų buvo išrinkta geriausia savaitės chorvede.

Jausmingai ir subtiliai pasirodymą pradėjęs Stano vedamas Benamių „Spindulio“ choras galiausiai scenoje užkūrė tikrą pirtį. „Jūs gražūs, įdomūs žmonės. Viskas gražu, pajuskite savo savivertę!“ – choro narius ragino L. Balsys. Komisijos narys A. Ivanauskas-Fara patarė kolektyvui naudoti mažiau choreografijos elementų. Pasak jo, šiems dalyviams labiau tinka ramesnis įvaizdis.

Saulėnas bandė šmaikštauti kalbėdamas apie tai, kad benamiams reikia daugiau šypsotis. „Ateina pavasaris, labai sveika daugiau laiko praleisti gryname ore. Nebūkite tokie nusiminę, kad neturite namų. O makiažą po akim ir aš kartais pasidarau. Būna, kad vėliau policija parveža“, – kalbėjo jis.

Susumavus komisijos narių ir žiūrovų balsus, projekto rezultatų lentelė atrodė taip:

1 vieta – Stano vedamas Benamių „Spindulio“ choras.  

2 vieta – „16 Hz“ ir Kauno Studentiškasis choras.

3 vieta – Vytauto Matuzo vadovaujamas Panevėžio „Indigo“ choras. 

4 vieta – „ŠarkA“ merginos ir Vilniaus Šachmatinis choras.

5 vieta – Druskininkų Deimantinis choras su generolu Anatolijumi Oleiniku.

Dėl iškritimo „Chorų karuose“ varžėsi Tauragės Braškinis choras su Donalda Meiželyte ir Vaidos Genytės Policijos choras. Pagal projekto taisykles, vienas iš šių dviejų kolektyvų turėjo palikti muzikinį šou, tačiau pačiame laidos įkarštyje situaciją puolė gebėti Saulėnas. „Šapras paliko raštelį“, – sakė jis ir įdavė į I. Jankauskaitei raudonu kaspinu perrištą pergamentą. Atvertusį susuktą lapą, laidos vedėja garsiai perskaitė: „Inga, gražiai šį vakarą atrodai. Kadangi manęs nėra – projekto šį kartą niekas nepalieka.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.