Kuo „Kung fu Panda“ patraukia dėmesį?

Nesvarbu, kelintą kartą matysite Holivudo studijos „DreamWorks“ sukurtą animacinį nuotykį „Kung fu Panda“. Juo negalima nesižavėti, o gal per naują peržiūrą išvysite ir naujų niuansų.

Daugiau nuotraukų (1)

Edvinas Pukšta („Lietuvos rytas“)

Mar 8, 2013, 10:15 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 9:06 AM

Režisierių duetas Markas Osbornas ir Johnas Stevensonas siekia prikaustyti vaikų dėmesį ryškiomis spalvomis, spalvingais personažais, efektingu veiksmu, neįkyriais pamokymais apie būtinybę išlaikyti tvirtus ryšius šeimoje. Jie žaismingai skatina neprarasti tikėjimo savimi.

Tačiau filmas turi kuo vilioti ir vyresnius žiūrovus. Pirmiausia tai kovos menai ir peizažai, susiję su Kinijos kultūra ir istorija.

Tingusis Panda vilioja į zoologijos sodus ir rezervatus turistus, norinčius išvysti įdomius gyvūnus. Po filmo premjeros 2008 m. Kanų festivalyje ekskursijų pas pandas padaugėjo.

Antra priežastis – profesionalus lietuviškas įgarsinimas. Gyvūnų pokalbiai pritaikyti mūsų skoniui. Ramūno Cicėno, Rimantės Valiukaitės, Olego Ditkovskio, Vytauto Rumšo dubliuoti veikėjai sugeba pralinksminti šauniais sąmojais, kurių galbūt nenumatė scenarijaus autoriai.

Šis filmas – tai animaciniais pieštukais parašytas meilės laiškas Rytų kovos menus propaguojantiems trileriams.

„Kung fu Pandoje“ kaunasi gyvūnai. Bet jų kovos arsenalas, smūgių manieros ir judesiai nusižiūrėti nuo Bruce’o Lee, Jackie Chano, Jet Li, Jeano Claude’o van Damme’o kino dvikovų, Azijos kino meistrų režisuotų epų (Ang Lee „Sėlinantis tigras, tūnantis drakonas“, Zhang Yimou „Bevardis“).

„Kung fu Pandos“ ir jo tęsinio žiūrimumas Lietuvos kino teatruose patvirtina, kad vaikai ne veltui jį vadina vienu labiausiai patikusių filmų. Pirmąją nuotykių dalį mūsų šalyje pamatė 109 tūkst. žiūrovų. Beveik visi jie atėjo pažiūrėti tęsinio (101 tūkst. parduotų bilietų).

Jau aišku, kad tuo atletiškojo Pandos nuotykiai nesibaigs, nes kultinis režisierius Guillermo del Toro („Pano labirintas“) prodiusuoja trečiąją seriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.