Laida „Pinigų karta“ švenčia dešimt metų sukaktį

2003-ųjų kovą gimusi LRT televizijos laida „Pinigų karta“ švenčia pirmąjį jubiliejų. Per dešimtmetį laida gerokai subrendo ir sustiprėjo, o jos vedlys Andrius Tapinas ūgtelėjo ne tik kaip vedėjas, bet ir kaip prodiuseris, šiandien, be „Pinigų kartos“, LRT eteryje laikantis ir „Tautos aikštės“ bei „Europos balso“ vadeles. Laisvalaikiu, beje, dar spėjantis ir knygas rašyti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-03-12 17:32, atnaujinta 2018-03-10 03:39

Nors laida keitėsi, Andriaus išvaizda šiandien tokia pati, kaip ir prieš dešimtmetį.

Kokie buvo ryškiausi įvykiai ir žmonės, lydėję laidą per dešimt metų, kviečiame žiūrėti jau šiandien vakare 22.15 val. „Gal kiek nuliūdinsime tradicinių jubiliejų gerbėjus, nes vietoj torto ir žvakučių pasiūlysime apžvelgti geriausiai pavykusius „Pinigų kartos“ eksperimentus ir pažiūrėsim, ar iš mūsų ekspertų lūpų per dešimtmetį išsprūdusios prognozės pasitvirtino ar liko tik archyviniai kadrai“, – pasakoja laidos prodiuseris ir vedėjas A. Tapinas.

Štai 2006-ųjų sausį tuometinis Lietuvos banko vadovas Reinoldijus Šarkinai „Pinigų kartai“ teigė: „Aš nei kiek neabejoju, kad pavyks, kaip planuota, 2007 metų sausio pirmą įsivesti eurą, nes labai tvarkingai yra ruošiamasi šitam dideliam darbui ir labai daug darbų padaryta ir jokių planų nekeičiam.“

„Pinigų kartos“ žurnalistai per praėjusį dešimtmetį įsijautė į įvairiausius vaidmenis: bandė uždirbti pinigų rinkdami miško gėrybes, tuščius butelius, lieknėjo, pardavinėjo automobilius ir butus, taip pat mėnesį bandė išgyventi už minimalų atlyginimą. „Lietuvą apėmus ekologijos bangai auginome net ekologiškus paršelius Krizę ir Pelną, ir aiškinomės ar tikrai pigiau patiems užsiauginti, nei pirkti mėsą iš prekybos centrų“, – prisimena A. Tapinas.

LRT sveikina nenuilstantį Andrių ir visą „Pinigų kartą“ ir linki, kad įkvėpimas ir naujos idėjos neapleistų dar ne vieną dešimtmetį!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.