E. Jakilaitis ekonomikos forume diskutuos apie ūkio kelius ir klystkelius

Šį vakarą LRT televizijoje žurnalisto Edmundo Jakilaičio suburti ekonomistai ir politikai diskutuos apie Lietuvos ateitį.

Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė ("Lietuvos rytas")

Mar 20, 2013, 10:13 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 4:16 PM

Nuo šiol kartą per mėnesį rengiamuose LRT ekonomikos forumuose pirmiausia bus skaitomi pranešimai, vėliau vyks diskusijos, specialistai atsakinės į auditorijos klausimus.

Pirmajame ekonomikos forume „Kokią Lietuvą kuriame?” pranešimą skaitys premjeras Algirdas Butkevičius.

- Žiūrovai matys vaizdo įrašą. Apie ką kalbėjo premjeras? - paklausiau laidos vedėjo E.Jakilaičio.

- Daugiausia apie energetiką ir darbo vietų kūrimą. Apie privatų kapitalą, mokesčių dydį ir apie tai, kokią bendrojo vidaus produkto dalį turi perskirstyti valstybė.

- Kokie žmonės dalyvavo pirmajame ekonomikos forume?

- Nuolatinė šių forumų dalyvė bus buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė, ji dalyvauja ir šioje laidoje.

Pirmojoje laidoje taip pat dalyvavo liberalas Remigijus Šimašius, ekonomistas Gitanas Nausėda, verslininkas Robertas Dargis, finansų ministras Rimantas Šadžius, premjero patarėjas ekonomikos klausimais finansų analitikas Stasys Jakeliūnas, Verslininkų konfederacijos vadovas Valdas Sutkus. Studijoje diskusijų klausėsi keli šimtai įvairių aukštųjų mokyklų ekonomikos fakultetų bakalaurų ir magistrantų, taip pat įvairių politinių partijų atstovai.

- Ar šie forumai ilgainiui nevirs karštais debatais?

- Priklausys nuo temos. Pirmojo forumo tema buvo plati, tad vyko labiau filosofinio pobūdžio diskusija. Ateityje, kai pereisime prie konkrečios temos ir dalyvaus skirtingą nuomonę turintys asmenys, kurie įrodinės savo tiesas, greičiausiai bus ir ginčų.

- Kuo šie forumai išskirtiniai?

- Tokio masto forumų televizijoje dar nėra buvę.

- Specialistai ir politikai dažnai kalba paprastam žmogui neįkandamomis sąvokomis. Dviejų valandų laida daugeliui gali pasirodyti nuobodi.

- Žmonėms, kurie neaprėpia tokių temų ir nesuvokia terminų, siūlau žiūrėti „Šlovę ir turtus” arba serialus. Televizijoje visada yra pasirinkimas.

- Kokia ekonomikos tema aktualiausia jums?

- Naujoji mokesčių tvarka. Šia tema diskutuosime gegužės mėnesio forume, nes iki paskutinės balandžio dienos Vyriausybės darbo grupė rengs projektą. O balandžio mėnesio laida bus skirta eurui. Į šį forumą ketiname pasikviesti aukštų Europos Sąjungos pareigūnų ir ekspertų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.