Lietuviškus „Auksinius svogūnus“ dalins rusiški personažai

Kokia balandžio 1-oji be „Auksinių svogūnų“? Be šių akis graužiančių daržovių dalybų nebus apsieita ir šiemet.

Lietuviškus „Auksinius svogūnus“ dalins rusiški personažai.<br>T. Bauras
Lietuviškus „Auksinius svogūnus“ dalins rusiški personažai.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

Mar 21, 2013, 7:47 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 1:27 PM

Velykų antrąją dieną per BTV rodomoje „Auksinių svogūnų“ ceremonijoje labiausiai nusipelniusiems politikams ir visuomenės veikėjams apdovanojimus dalins šios idėjos sumanytojas buvęs seimūnas Arūnas Valinskas bei laidų vedėjas aktorius Justinas Jankevičius. Daugiau nei dvi valandas truksiantis renginys bus tiesiogiai transliuojamas iš Šiaulių arenos.

Ceremonijos vedėjai A. Valinskas ir J. Jankevičius, persikūniję į gerai žinomus rusiško filmo „12 kėdžių“ personažus Ostapą Benderį ir Kisą Vorobjaninovą, neseniai sostinėje duris atvėrusioje „Senamiesčio šokoladinėje“ papasakojo, kuo šiemet kvepės svogūnai.

„Geriausios dovanos yra tos, kurias galima valgyti, – šmaikštavo A. Valinskas. – Šiųmečiai svogūnai kvepės šokoladu ir bus valgomi, mat jie padaryti iš geriausio šokolado, kuris tirpsta ne rankose, o Seime“.

„Suvalgius šių svogūnų netgi galima bučiuotis“, – kolegai pritarė pritarė J. Jankevičius.

Kodėl lietuviškiems svogūnams buvo pasirinkti rusiški herojai?

„Mūsų kultūroje šie du personažai yra žinomi iki skausmo, kaip Sabonis. Ir daugelis jų priima kaip savus“, – tvirtino J. Jankevičius.

„Lietuvoje yra daug tokių didžiųjų kombinatorių, kaip Benderis ir Kisa, tad nemažai veikėjų atpažins save, – pasakojo vienas iš būsimos apdovanojimų ceremonijos vedėjų J. Jankevičius. – Nors mūsų personažai ir rusiški, bet kalbėsime valstybine kalba. Tačiau žodžių iš dainos neišmesi – legendinės citatos greičiausiai nuskambės ir čia. Tačiau Kisa dar moka ir vokiečių, ir prancūzų kalbas“.

„Auksinių svogūnų“ rengėjai šiemet susiginčijo kelintą – 14 ar 15 kartą teikiami šie apdovanojimai.

Pagal „12 kėdžių“ scenarijų, šiemet atitinkamai bus įteikta ir 12 „Auksinių svogūnų“. Jie atiteks Metų vestuvių, moters, žmonos, posakio ir kitų nominacijų nugalėtojams.

Renginio vedėjai šmaikštavo, jog į ceremoniją šiemet pasikvietė daug garbingų svečių, tarp jų – ir JAV prezidentą Baracką Obamą su „Obamiene“ bei kaimyninės šalies prezidentą Aliaksandrą Lukašenką.

„Tai bus pirmasis B. Obamos vizitas į Lietuvą, – gyrėsi A. Valinskas. – Tikėkimės, kad ir paskutinis. Galbūt Obamų šeimai Lietuvoje taip patiks, jog jie nebenorės iš čia išvykti“.

Iškilmingoje ceremonijoje Šiaulių arenoje koncertuos beveik 100 Lietuvos scenos garsenybių, tarp jų – Rytis Cicinas, Marius Jampolskis, Irena Starošaitė, Donalda Meiželytė, Violeta Mičiulienė, Edmundas Kučinskas, Česlovas Gabalis, Inga Valinskienė, grupės „Studentės“, „Patruliai“, „Tina Dance“ ir kiti.

Specialiai šiam renginiui susibūrusi grupė „LT Woman United“ atliks būsimąją eurovizinę dainą, kuri, anot vedėjų, turėtų užimti ne žemesnę, nei penktą vietą.

„12 pirmųjų renginio svečių, atvykusių su savo kėdėmis, bus pasodinti garbingose vietose, – žadėjo A. Valinskas. – Būtų gerai, kad kėdėse būtų paslėpti ir tikri deimantai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.