„Chorų karus“ paliko A. Oleiniko vadovaujamas Druskininkų choras

Sekmadienį muzikiniame projekte „Chorų karai“ ir vėl užvirė kova. Laidos tema – kelionės. Vakaras prasidėjo kompozitoriaus, dainininko G. Bregovičiaus kūriniu „Gas Gas“. Jį lietuviškai atliko projekto vedėja Inga Jankauskaitė, jungtinis choras ir Saulėnas (akt. Mindaugas Stasiulis). Ingai laidą vesti padėjo komikas Justinas Jankevičius.

Druskininkų "Deimantinis" choras.<br>J. Stacevičius
Druskininkų "Deimantinis" choras.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Mar 25, 2013, 7:50 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 9:44 AM

Saulėnui, regis, dėmesys patiko. Tad jis nepraleido progos dar kartą uždainuoti. Saulėnas atliko savo hito „Ir kam man tas Londons“ tęsinį.

Dėl išlikimo projekte tarpusavyje susikovė šeši chorai: Vaidos Genytės Policijos choras, Panevėžio „Indigo“ choras su Vytautu Matuzu, Anatolijaus Oleiniko Druskininkų „Deimantinis“ choras, „ŠarkA“ ir Vilniaus mieste gyvenančių žmonių „Šachmatinis“ choras, Kauno „Studentiškasis“ choras su „16 Hz“ ir Stanislavas Stavickis-Stano benamių choras „Spindulys“.

Televizijos žiūrovai geriausia įvertino Kauno „Studentiškojo“ choro pasirodymą. Antroje vietoje liko benamių choras „Spindulys“. Štai mažiausiai žiūrovų balsų surinko Druskininkų „Deimantinis“ choras.

Nors laidos metu buvo susumuoti dviejų laidų rezultatai, esmė nepasikeitė. Pirmoji vieta atiteko Kauno „Studentiškajam“ chorui, o paskutinė - Druskininkų . Jis buvo priverstas palikti muzikinį projektą. Vis dėlto laimėtą prizą, kvietimą į vandens parką, A. Oleinikas atidavė Stano ir benamių chorui.

Penktosios „Chorų karų“ laidos komisijoje – operos solistė Kristina Zmailaitė, dainininkas Aleksandras Ivanauskas-Fara, M. Stasiulis ir ypatingas svečias – dirigentas Martynas Stoškus.

Pirmieji ant scenos pasirodė Vilniaus „Šachmatinis“ choras su „ŠarkA“ prieašakyje. Jie televizijos žiūrovus nukėlė į egzotiškąją Japoniją.

„Aš vėl džiaugiuosi jus matydama. Šitas choras turi labai teatrališką ir estetišką braižą. Jūs pasirinkote sudėtingą sprendimą, kuris man labai labai patiko“, – pagyrų negailėjo K. Zmailaitė.

Likę komisijos nariai antrino Kristinai. Visi buvo sužavėti choro originalumu, teatrališkumu, tad choras surinko visus 40 vertinimo komisijos balus.

Po jų sekė V. Matuzo vadovaujamas Panevėžio „Indigo“ choras. Jie nukeliavo ne į kokią nors šalį, o į internetinių trolių karalystę. Akiniais apsiginklavę choristai į sceną įnešė dainuojantį choristą. Tai pralinksmino vertinimo komisijos narius.

„Pirmą kartą gyvai pamačiau internetinius komentatorius!“ – juokėsi A. Ivanauskas.

Indigo chorui buvo išsakyta daug liaupsių dėl puikios nuotaikos, geros artikuliacijos, scenografijos ir gero teksto.

Šis choras taip pat surinko vertinimo komisijos balų maksimumą - 40.

Visus nustebino Stano ir benamių choras „Spindulys“. Jie atliko virusinę korėjiečių reperio Psy dainą „Gangnam Style“. Šį kūrinį choras pasirinko po to, kai buvo sukritikuoti dėl to, kad renkasi tik liūdnus ir gailestį keliančius kūrinius. Choristai ne tik dainavo, bet ir pademonstravo puikiai išmoktą Psy jojimo arkliu judesį.

J. Jankevičius pastebėjo, kad, palyginus su pirmąja laida, „Spindulio“ choro narių sumažėjo.

„Užgėrė ir tiek...“ – nusišypsojo vienas choro narių.

Benamių chorui padėjo aktorius Ramūnas Rudokas, šokėjas Deividas Meškauskas ir aktorė Ineta Stasiulytė. Vertinimo komisijos šis choro pasirodymas nesužavėjo. Jie tik pasveikino choristus dėl naujų raiškų ieškojimo. Komisija benamių chorui skyrė 35 balus.

Druskininkų „Deimantinis“ choras televizijos žiūrovus nukėlė į Švediją. Jie atliko „Swedish House Mafia“ kūrinį „Don't You Worry Child“.

K. Zmailaitė gyrė choristus dėl pasirinkto kūrinio, puikios choreografijos. Vis dėlto, anot vertinimo komisijos narės, klubinė muzika užgožė choristus.

„O man labai patiko, kad jūsų pasirodymas atitiko kūrinį. Tikrai labai pagirtinas solistų pasirodymas. Jie „užveda“ visą kolektyvą. Tačiau prie ko čia Švedija?“ – nesuprato M. Stoškus.

Vis dėlto Druskininkų choras surinko visus 40 vertinimo komisijos balsus.

V. Genytės vadovaujamas policijos choras pristatė Ukrainą. Nuotaikingi ritmai ir įspūdinga choreografija papirko vertinimo komisiją. Kiekvienas jų įvertino choristų triūsą.

„Noriu pasveikinti jūsų siuvėjus, kad sukūrė naują policijos uniformą“, – juokėsi Saulėnas.

Jam policininkų choras padovanojo bananų. Choristai juokavo, kad Saulėnas tik valgomų bananų nebijo.

Paskutiniai projekte pasirodė „16Hz“ ir Kauno „Studentiškasis“ choras. Jie atliko Michaelo Jacksono ir Lionelio Richie dainą „We're The World“, kuris buvo sukurtas siekiant surinkti lėšų skurstantiems Afrikoje. Jausmingas kūrinys pravirkdė pačius choristus.

„Pagaliau sulaukėme kūrinio, kuris vertas Kauno miesto vardo. Kūrinys – pusė sėkmės. Jūs šį pliusą jau turite. Ačiū už choristų drebančias rankas ir kojas. Tai buvo labai natūralu ir gražu“, – sakė K. Zmailaitė.

Vertinimo komisija pagyrė Kauno chorą už tai, kad šie visos dainos žodžius vertė į gestų kalbą.

„Taip, kūrinio pasirinkimas lėmė, kad jūs gerai pasirodėte. Jūs puikiai dainavote, bet kur temą palikote? Pasaulis tapo viena šalimi?“ – vėl sukritikavo M. Stoškus. Tačiau ir šis choras gavo maksimalų vertinimo komisijos balų skaičių.

Saulėnas paprašė kauniečių dovanų gautus bananus perduoti krepšinio klubo „Žalgiris“ žaidėjams.

„Juk jie be algų gyvena“, - paaiškino Saulėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.